ایمان زنگنه؛ عضو انجمن اقتصاددانان ایران در گفتوگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به اثرات سیاستگذاری بانک مرکزی در کاهش نرخ تورم و مشهود شدن سیاستهایی که توانسته شاخصهای پولی اثرگذار بر تورم را مهار کند، اظهار کرد: این موضوع در جامعه باید به درستی تبیین شود که ادراک ما از تورم با مساله تورم و کنترل گام به گام تورم بسیار متفاوت است؛ چرا که ادراک ما از تورم میتواند متاثر از مولفههای انتظاری باشد، بدون اینکه شرایط پیش رو در این مساله لحاظ شود.
وی در این باره توضیح داد: انتظارات تورمی اقتصاد را از خود متاثر میکند و به همین دلیل با تنشهای کوتاه و مقطعی سیاسی شرایط به نفع افزایش نرخ تورم تغییر میکند، بنابراین وجود انتظارات تورمی موجب نگرانی مردم میشود در حالی که این فضا نمیتواند اثر جامعی بر سیاست گذاریهای درستی که راه را برای مهار تورم باز کرده اند بگذارد.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: عملکرد بانک مرکزی موجب بهبود وضعیت شاخصهای اقتصادی شده است، اما از آن سو عدهای که از باقی ماندن فضای انتظارات تورمی در اذهان عمومی منفع میبرند تلاش میکنند به انحاء مختلف مردم را نسبت به شرایط پیش رو و آینده ناامید و بد بین کنند؛ در حالی که دولت و بانک مرکزی برنامهها و راهبردهای خود را برای کاهش تاثیرات مولفههای مهم بر ایجاد انتظارات تورمی و در نهایت مهار تورم را در دستور کار دارند و مبانی آن را اجرا میکنند.
زنگنه خاطر نشان کرد: برندگان اصلی افزایش تورم تلاش میکنند دورنمای آینده اقتصاد را منفی نشان دهند تا با شکل گیری اتفاقات ناخوشایندی در اذهان عمومی، مردم همواره منتظر تورمهای بالا باشند؛ به این دلیل هم اقدامات و انتظارات مخرب را تشدید کنند. آنچه در این موضوع حائز اهمیت است توجه به شاخصها و آمارهایی است که با ما سخن میگوید و واقعیت اقتصاد را در آیندهای نه چندان دور نشان میدهد؛ نه فعالیت عدهای که اقتصاد را تخریب میکنند تا از این وضعیت سود کسب کنند.
زنگنه یادآور شد: در حوزه شاخصهای پولی، آمار بانک مرکزی قابل قبول و موید این موضوع هستند که وضعیت متغیرهای پولی بهبود یافته است.
وی در این باره افزود: کنترل رشد نقدینگی؛ وضعیت مهار پر قدرت تورم نقطه به نقطه گویای آن است که با مدیریت درست بانک مرکزی به سمتی حرکت میکنیم که تداوم این مسیر میتواند منجر به کامرانی اقتصاد در حوزههای مختلفی شود که بهبود معیشت مردم از جمله آنها قلمداد میشود.