29 فروردين 1399 - 09:18

مخالفت آمریکا با تامین نقدینگی از صندوق بین المللی پول

وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد که این کشور با تامین نقدینگی گسترده از طریق تخصیص حق برداشت مخصوص (SDR) از سوی صندوق بین المللی پول به عنوان بخشی از پاسخ این نهاد به پاندمی کرونا مخالف است.
کد خبر : ۱۱۳۳۷۹
استیون منوچین

به گزارش ایبِنا به نقل از رویترز، «استیون منوچین» در بیانیه‌ای خطاب به کمیته اجرایی صندوق بین المللی پول، گفت که ۷۰ درصد از بودجه تخصیصی از طریق SDR که چیزی شبیه به چاپ پول جدید توسط یک بانک مرکزی است، به کشورهای جی۲۰ تعلیق می گیرد که اکثر آنها نیازی به آن نداشته و تنها سه درصد به کشورهای کم درآمد تعلیق می‌گیرد.


کمیته پولی و مالی صندوق بین المللی پول که از ۲۴ عضو تشکیل شده است، امروز (پنجشنبه) به منظور بازنگری واکنش این نهاد جهانی به پاندمی و همچنین احتمال تخصیص SDR تشکیل جلسه خواهد داد؛ SDR  می تواند در قالب ذخایر ارزی اضطراری، میلیاردها دلار برای ۱۸۹ عضو صندوق بین المللی پول فراهم آورد.


این ایده در ابتدا ماه گذشته توسط «کریستالینا جورجیوا» مطرح شد و از سوی بسیاری از وزرای دارایی و اقتصاددانان برجسته و گروه ها و نهادهای غیرانتفاعی مورد حمایت قرار گرفت اما واشنگتن به عنوان یکی از سهامداران اصلی صندوق، با تخصیص SDR مخالف است زیرا براساس گزارش رویترز، این اقدام کانال‌های تازه‌ای از منابع مالی  را در اختیار ایران و چین قرار می دهد.


مبنای تعیین ارزش SDR دلار، یورو، ین، پوند و یوآن بوده و واحد پول رسمی صندوق بین المللی پوب محسوب می شود. کشورهای عضو متناسب با سهم خود آن را نزد صندوق نگه می‌دارند.


صندوق بین المللی پول آخرین بار در سال ۲۰۰۹ مبلغ ۲۵۰ میلیارد دلار در قالب تخصیص SDR را به تصویب رساند و در نتیجه نقدینگی کشورها را بحران مالی قبلی جهان تقویت کرد.


منوچین در نامه ای که قرار است به دست کمیته صندوق برسد، نوشت: درک می کنیم که تعدادی از اعضای صندوق از تخصیص SDR عمومی به اعضا حمایت می کنند اما از نظر ما، تخصیص SDR  ابزار موثری برای پاسخگویی به نیازهای اساسی نیست.


وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای تند و کنایه آمیز اعلام کرد: موسسات مالی بین المللی سکوهای مهمی برای همکاری و تعامل بین المللی هستند، نه ابزاری سیاسی که آلت دست معدودی از کشورها قرار گیرند.


منوچین در نامه خود آورده است که اعضا برای مشارکت در تسهیلات دوگانه صندوق بین المللی پول که برای کشورهای بسیار فقیر بودجه و کمک مالی فراهم می آورد، می توانند از رویکردی بهتر و هدفمندتر استفاده کنند و دولت آمریکا به نوبه خود در حال بررسی چنین مشارکت و تعاملی است.


صندوق مهار فاجعه و امدادرسانی (CCRT) تحت نظر IMF که بودجه آن با کمک های اعضا تامین می شود، در حال حاضر برای ۲۹ کشور اعتباراتی را فراهم کرده است تا از آن طریق بدهی های خود را به صندوق پوشش دهند.


منوچین در ادامه گفت که اعضا علاوه بر این می توانند از طریق فراهم کردن کمک مالی و اعطای وام به صندوق کاهش فقر و افزایش توسعه، که ابزاری برای حمایت از کشورهای کم درآمد است، به صندوق کمک کنند.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر
پربیننده ها