30 آذر 1395 - 06:46
در گفتگو با ایبِنا مطرح شد؛

درخواست شرکت‌های پرداخت از بانک مرکزی/ اجماع در تصمیم‌گیری‌ها

مدیرعامل شرکت داده‌ورزی سداد گفت: درخواست شرکت‌های پرداخت از بانک مرکزی تشکیل کارگروه‌هایی متشکل از تمام فعالان این عرصه به منظور بررسی فناوری‌های نوین پرداخت و تعیین چارچوب برای آن با اجماع جمعی است.
کد خبر : ۱۴۴۲۵
درخواست شرکت‌های پرداخت از بانک مرکزی/ اجماع در تصمیم‌گیری‌ها

 فرامرز خالقی روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار شبکه اقتصاد و بانک ایران(ایبِنا)، با اشاره به فاصله زیاد بین فناوری‌های نوین در حوزه پرداخت و قوانین آن در کشور گفت: شرکت های پرداخت الکترونیک در کشور به منظور حفظ و ارتقای جایگاه خود در بازار و رقابت در آن به دنبال تولید محصولات و خدمات بر اساس نیازهای پنهان مشتریان هستند.


 وی افزود: از این رو تفاوت عمده شرکت‌های پرداخت سنتی و با نسل جدید این است که نسل قدیم محصولات خود را بر اساس نیازهای روز مخاطبین طراحی و تولید می‌کردند؛ در حالی‌که نسل جدید محصولات را بر اساس خواسته‌های پنهان مشتریان طراحی و ارائه می‌کنند.


توجه به نیازهای پنهان مشتریان 


خالقی یادآور شد: این وجه تمایز منجر به ایجاد یک فاصله زمانی بین فناوری‌های نوین و قوانین و مقررات در این بخش شده است از این رو استارت آپ‌هایی که در کشور شکل‌گرفته‌اند با رویکرد ایده محور مجبور به کنار گذاشتن چارچوب‌های سنتی بودند.


وی با اشاره به زیاد بودن فاصله زمانی ورود فناوری در ایران تا قانون‌گذاری به نسبت دنیا اظهارداشت: راهکار کاهش این فاصله زمانی توجه مسئولان و نهادهای ناظر به فناوری‌های نوین با توجه به ترویج و توسعه آن در دنیا است زیرا در قرن فناوری اطلاعات قرار داریم.


خالقی تصریح کرد: ایجاد کارگروه‌هایی با حضور و مشارکت فعالان حوزه پرداخت و نهادهای ناظر به منظور کاهش این فاصله زمانی راهکار دیگر است.


مدیرعامل شرکت داده‌ورزی سداد ادامه داد: در حال حاضر مسئولان کشور به این جمع‌بندی رسیده‌اند که به منظور پیاده‌سازی فناوری‌های نوین در حوزه پرداخت ایجاد کارگروه‌هایی با مشارکت فعالان و نهادهای ناظر ضروری است.


حرکت به سمت چارچوب گذاری فعالیت فین‌تک‌ها 


خالقی اظهارداشت: حرکت به سمت فناوری‌های نوین به ویژه فعالیت‌های استارت آپ‌ها و به مثابه آن فین تک‌ها رویکردی است که تنها مختص ایران نیست و در تمام دنیا در جریان است.


وی با اشاره به روند روز افزون فعالان در حوزه فین تک در دنیا اذعان داشت: نهادهای ناظر در کشور نیز با درک این مهم تعیین چارچوب و مقررات به منظور فعالیت استارت آپ ها و در نهایت فین تک‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌اند.


 وی با بیان اینکه معاونت دولت الکترونیک در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر وضع قوانین و تعیین چارچوب به منظور فعالیت فین تک‌ها در کشور تاکید کرده است، گفت: معاونت فناوری‌های نوین ریاست جمهوری نیز عهده‌دار تدوین یک نظام مالی اقتصاد دانش بنیان شده که در آن رسمیت فعالیت فین تک‌ها با تعیین چارچوب مورد توجه قرار گرفته است.


خالقی ادامه داد: تمام این فعالیت‌ها در کشور از سوی نهادهای ناظر نشانگر این است که ضرورت بررسی و تصمیم‌گیری به منظور فعالیت‌های فین تک‌ها و همچنین فناوری‌های نوین در حوزه پرداخت در کشور مورد توجه قرارگرفته است.


انطباق با رشد روز افزون فناوری‌های نوین


وی یادآور شد: بررسی و تشخیص حرکت در مسیر فناوری‌های نوین در حوزه پرداخت در کشور یک هنر تلقی می‌شود و گام بعدی در این حوزه انطباق با رشد روز افزون فناوری‌های نوین در دنیا است.


خالقی با اشاره به تغییر و تحولات سریع در مباحث تکنولوژیکی بانکداری الکترونیک و پرداخت در کشور گفت: در صورتی‌که در کشور حرکت به سمت استارت آپ‌ها و فین تک‌ها در چارچوب و با امنیت عملیاتی نشود چشم انداز پیش روی صنعت پرداخت کشور محقق نخواهد شد.


مدیرعامل شرکت داده‌ورزی سداد گفت: تعیین چارچوب به منظور فعالیت فین تک‌ها در کشور از ضرورت به الزام تغیر یافته از این رو با تصمیم‌گیری در این بخش ماموریت و تعهد نهادهای ناظر در قبال فناوری‌های نوین صنعت پرداخت از جمله فین تک مشخص و برنامه‌ریزی به منظور رسیدن به هدف نیز میسر خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور با درک این مهم مسئولان و نهادهای ناظر در این بخش از جمله بانک مرکزی با تدوین نقشه راه 1400، معاونت فناوری اطلاعات با تدوین نظام مالی اقتصاد دانش بنیان و سازمان فناوری اطلاعات با تاکید بر چارچوب گذاری به صورت جدی در حال بررسی فعالیت فین تک‌ها در کشور هستند.


مدیر عامل شرکت داده‌ورزی سداد افزود: به طور قطع حرکت کشور به سمت تعیین چارچوب و ایجاد یک فضای امن به منظور فعالیت فین تک‌ها خواهد بود.


قرارگیری افراد متخصص در هیات مدیره‌ها


خالقی اذعان داشت: در یک بازه زمانی یکی از مباحث در هیات مدیره بانک ها این بود که افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات در این بخش وجود ندارند از این رو از سال 90 به بعد نوعی مصوبه و قانون نانوشته به منظور قرارگیری یک فرد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات در هیات مدیره بانک ها به وجود آمد.


وی عنوان کرد: در انتخاب این فرد اطلاعات و تجربیات در حوزه فناوری اطلاعات در اولویت به همراه سوابق بانکی به منظور نزدیکی و تلاقی نقطه تصمیم‌گیری و تصمیم سازی در بانک ها مورد توجه قرار گرفت.


خالقی افزود: با ترکیب متخصصان کسب‌وکار بانکی و فناوری اطلاعات در مدیران ارشد بانکی تصمیم‌گیری‌ها در بخش فناوری اطلاعات و خدمات نوین بانک‌ها مناسب و سریع‌تر عملیاتی شد که این تغییر در عملکرد پنج ساله شبکه بانکی به نسبت قبل محرز است.


وی خاطر نشان کرد: شتاب فزاینده در بخش خدمات نوین نتیجه حضور افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات در بخش تصمیم‌گیری‌های کلان بانک ها است.


ورود کارت‌های اعتباری بین‌المللی نیازمند اجماع جمعی است


خالقی در خصوص پذیرش و ورود کارت‌های ویزا و مستر به کشور با طراحی یک سوئیچ از سوی بانک مرکزی گفت: در نهایت اتصال کشور به شبکه پرداخت بین‌المللی و ورود کارت‌های ویزا و مستر در کشور رویکردی است که محقق می‌شود.


وی افزود: به منظور تحقق این هدف باید به دنبال راهکار بود زیرا انطباق با استاندارهای ویزا و مستر به منظور پذیرش کارت های اعتباری بین‌المللی مسئله مهمی است که نیازمند زمان و تصمیم‌گیری جمعی است.


استقبال مردم از سامانه بام بانک ملی


خالقی در پایان با اشاره به سامانه بام که از سوی شرکت داده‌ورزی سداد و بانک ملی طراحی و عرضه‌شده است، گفت: استقبال 800 هزار نفری از این سامانه بیانگر موفقیت آن است و انتظار شرکت این است که در سه ماه آتی این عدد از مرز چندین میلیون نیز عبور کند.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر