معایب بسته بودن نماد بانک‌ها برای بازار های پول و سرمایه

بسته بودن نماد بانک ها در بورس نه تنها اجازه خرید و فروش از بانک ها را سلب کرده بلکه باعث شده تا بانک ها قادر به افزایش سرمایه هم نباشند.
کد خبر : ۷۲۵۴۰
تالار شیشه‌ای در یک روز کاری

به گزارش خبرنگار ایبِنا، با توجه به اینکه نماد برخی از بانک ها طی یک سال گذشته  بسته بوده  بسیاری از فعالان بازار های پول و سرمایه دارای سوالی مشترک هستند و آن این است که آیا حق در این زمینه با بانک هاست یا سازمان بورس؟


کارشناسان معتقدند: بسته بودن نماد برخی از بانک ها از سال گذشته باعث شده تا این بانک ها  قادر به افزایش سرمایه یا تغییر در برخی دیگر از شاخص های اصلی خود نباشند.


علی سنگینیان رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران نیز در سخنان اخیر خود در نشست هیات نمایندگان این اتاق با انتقاد از این شرایط ، گفت: درحالی که بانک ها باید افزایش سرمایه دهند ولی نماد آنها بیش از ٦ ماه است که متوقف است.


به عنوان نمونه نماد بانک صادرات ایران از ۲۹ تیرماه سال گذشته بسته است. نماد برخی از بانک های دیگر  نیز بیش از ۶ ماه است که بسته بوده و امکان معامله آنها وجود ندارد. نماد بانک پارسیان هم از ۱۲ آبان سال گذشته و نماد بانک پاسارگاد از اول آذرماه سال ۱۳۹۵ بسته هستند.


با این حال از روز ۲۷ تیرماه سال جاری نماد برخی از بانک های دیگر از جمله پست بانک، بانک تجارت، بانک سینا، بانک اقتصاد نوین و همچنین بانک ملت بسته شده اند. همچنین نماد بانک کارآفرین نیز از روز ۲۵ تیرماه متوقف شده است.


 بررسی ساختاری شرایط بسته شدن نماد بانک‌ها در بورس نشان می‌دهد که در این مورد حق به جانب بورس است زیرا در صورتی‌که بانک‌ها ساختارهای خود را متناسب به استانداردهای لازم اصلاح نکنند، سیگنال صحیحی به معامله گران در بازار سرمایه نخواهد داد.به عنوان نمونه بانک‌ها تا زمانی که نماد آنها در بورس باز نباشد، امکان افزایش سرمایه ندارند و به همین دلیل از استانداردهای تدوین شده از سوی بانک مرکزی عقب خواهند ماند. با این حال بورس تاکید دارد که بانک ها برای آنکه افزایش سرمایه دهند، ابتدا لازم است ذخایر کافی گرفته و شفافیت ایجاد کنند تا بعد از بازگشایی نمادشان بتوانند افزایش سرمایه دهند
سیدحسین سلیمی نائب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در این خصوص به خبرنگار ایبِنا گفت: در صورتی که بانک ها برای افزایش سرمایه، ذخایر کافی نگرفته و شفافیت ایجاد نکنند، وقتی نماد آنها باز می شود، ممکن است خریداران اعتراض کنند زیرا با مشکلاتی مواجه می شوند و این امکان وجود دارد که متضرر شوند.


وی ادامه داد : برای توضیح این موضوع باید توجه داشت وقتی نماد یک بانک بعد از مدتی توقف در تابلو معاملاتی قرار بگیرد، ممکن است با ریزش قیمت مواجه شود. به همین دلیل خریداران متضرر خواهند شد و بورس را در این زمینه مقصر خواهند دانست.


با وجودی که از نظر استانداردهای بین المللی، نماد یک شرکت بورسی نباید بیش از چند روز بسته بماند، ولی باز کردن نمادی که باعث متضرر شدن خریداران شود، حتما دارای اشکال است.


سلیمی می گوید در حال حاضر سازمان بورس تصمیم گرفته تا ساختارهای بانک ها را براساس استانداردهای مطرح شده از سوی بانک مرکزی اصلاح کند و تا زمانی که ذخایر و معوقات آنها به روزرسانی نشده باشد، اقدام به باز کردن نماد آنها نخواهد کرد.


کارشناسان معتقدند که با توجه به اهمیت موضوع بازگشایی نماد بانک‌ها بهتر است بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهادهای حاکمیتی تصمیمی جدی برای رفع این مشکل اتخاذ کنند تا هم بازار پول  وهم بازار سرمایه  بتوانند بهتر در اقتصاد کشور نقش ایفا کنند.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر