30 آبان 1396 - 14:57
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست WIEF

ضرورت استفاده از ظرفیت ها و منافع مشترک کشورهای اسلامی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سیزدهمین نشست WIFE (مجمع جهانی اقتصاد اسلامی) بر ضرورت استفاده از ظرفیت ها و منافع مشترک کشورهای اسلامی تاکید کرد.
کد خبر : ۷۷۹۶۵
جهرمی

به گزارش ایبِنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی درسخنرانی خود در سیزدهمین  نشست (WIFE )  مجمع جهانی اقتصاد اسلامی در ساراواک مالزی با اشاره به اینکه مسلمانان حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، افزود : این جمعیت تقریبا ۲۰% از اقتصاد جهانی را در دست دارد.


وی تصریح کرد: به طور کلی کشور های اسلامی به عنوان کشور های در حال توسعه طبقه بندی می شوند و این بدین معنی است که کشور های اسلامی با فروش مواد خام و نیروی کار ارزان  به امرار معاش می پردازند که البته ادامه این روند پایدار نیست و منجر به مشکلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می شود و پیامدهای وخیمی دارد که همانگونه که تاکنون مشاهده شده است به منطقه و کشور خاصی محدود نمی شود.


آذری جهرمی  افزود: از طرف دیگر هر چند به نظر می رسد ایجاد موانع تجاری یک راه آسان برای حل مشکل عدم توازن تجاری می باشد ولی در عمل چنین محدودیت هایی در بلند مدت کاربرد کمی دارد.


وی با تاکید به اینکه باید در چشم اندازها تغییر ایجاد شود، گفت : در مقابل اندازه بازار، رقابت و کارآمدی مفاهیمی است که باید در تغییر چشم انداز مورد توجه قرار گیرد  البته تغییر چشم انداز باعث ایجاد مشکل برای کشور های توسعه یافته نمی شود بلکه این کشورها را قادر می سازد تا از محصولات و خدمات جدیدی که در کشور های در حال توسعه فراهم شده بهره برداری کنند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه، اندازه بازار یک عامل تعیین کننده است، اظهار داشت: وقتی اندازه بازار کوچک است هزینه های سربار تولید محصول و خدمات بالارفته و عرضه آنها گران تمام شده و در نتیجه به تعطیلی بنگاه اقتصادی ختم می شود.


وی تصریح کرد: در بسیاری از موارد وقتی که هدف بازار در چارچوب مرزهای ملی یک کشور محدود می شود اندازه بازار و قدرت و چابکی آن به اندازه کافی نبوده و این به این معنی است که سرمایه گذاری حتی در میان مدت نیز پایدار نخواهد بود و وجود موافقت نامه های چند جانبه که باعث بزرگ تر شدن اندازه بازار می شود مورد نیاز است.


آذری جهرمی‌ رقابت را عامل مهم دیگری در این حوزه عنوان کرد و خاطر نشان کرد : بدون رقابت، هیچ گونه انگیزه واقعی برای نوآوری جهت بهبود کیفیت خدمات،کاهش هزینه ها و ساخت محصول بهتر وجود ندارد و این بدین معنی است که ما باید برای بقای اقتصادی، خودمان را آماده رقابت در مقیاس جهانی کنیم.


وی، ایجاد مکانیسم برای بهبود مستمر بهره وری را بسیار حیاتی بیان کرد و گفت : به طور کلی وقتی که یک نوع تمرکز و تجمع بین نظرات خبرگان و کارشناسان صورت گرفته و ابزار مناسب مانند منابع مالی و زیر ساخت های مورد نیاز به راحتی در دسترس باشد می توان به این هدف نائل آمد.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود تصریح کرد: یکی از رویکردهای احتمالی که الزامات و محدودیت های فوق را در نظر می گیرد ایجاد قطب های مختلف در کشور های گوناگون اسلامی است، به طوری که هر کدام از این قطب ها بر روی یک فعالیت متمرکز شوند.


وی افزود : به عنوان مثال کشور های اسلامی هر کدام بر روی یک قطب مانند قطب های مالی، فناوری اطلاعات، فناوری بانکی، خدمات پزشکی و سلامت متمرکز شده و هر قطب محصولات و خدمات خویش را برای جمعیت بیشتر در سراسر کشور های اسلامی به فروش برسانند و بجای بازار کوچک ملی برای بازار بزرگ اسلامی عرضه کنند.


آذری جهرمی در پایان سخنرانی خود پیشنهاد کرد : که سازمان همکاری های اسلامی با مشارکت بانک توسعه اسلامی به انجام مطالعه امکان سنجی با هدف آماده سازی نقشه راه ایجاد قطب های خاص در کشور های اسلامی بر مبنای دسترسی به تخصص و منابع یکدیگر مبادرت ورزد.


وی تاکید کرد : کشور های اسلامی باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم از منابع و ظرفیت های یکدیگر به طور مشترک بهره مند شویم.



ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر