11 دی 1396 - 12:25

تاکید بر حمایت از صنایع استان یزد

در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی، استاندار استان یزد، قائم مقام بانک مرکزی و مدیرعامل بانک صنعت و معدن بر حمایت از صنایع این استان تاکید کردند.
کد خبر : ۷۹۸۵۱
بانک صنعت و معدن

به گزارش ایبِنا به نقل از روابط عمومی بانک صنعت و معدن، محمود زمانی قمی استاندار یزد در این نشست با اشاره به این‌که تنوع صنایع در استان یزد بالا است و یزد دومین استان معدنی کشور است گفت: با توجه به مزیت‌های فراوانی که در زمینه معدن در این استان وجود دارد، لازم است دستگاه‌های استان مشکلات و مسائل آنان را شناسایی و رفع کنیم.


وی با بیان این‌که تنوع صنعت در استان یزد بالا است اظهار کرد: یزد دومین استان معدنی کشور شناخته شده است و مزیت‌های فراوانی در زمینه معدن دارد و بسیاری از واحدها و صنایع وابسته به معدن در استان فعال هستند که لازم است همت مضاعفی توسط دستگاه‌های اجرایی استان برای رفع  مشکلات و مسائل آنان بکار گرفته شود.


زمانی قمی همچنین به تشریح دیگر ویژگی‌های استان یزد و بافت تاریخی آن پرداخت و افزود: یزد به عنوان شهر جهانی در یونسکو ثبت شده و طبیعی است بعد از این رخداد به الزاماتی که شرایط ایجاب می‌کند توجه کنیم نه این‌که مانند سال‌های گذشته برای یزد تصمیم‌گیری کنیم.


استاندار یزد با اشاره به این‌که یزد متقاضیان زیادی برای طرح‌های بزرگ گردشگری داشته است و از این به بعد هم بیشتر خواهد داشت، گفت: مراجعه کنندگانی از خارج و داخل برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های گردشگری مراجعه خواهند کرد لذا باید نیازمندی‌های استان را اولویت‌بندی کرد و اقدام جدی انجام داد.


زمانی قمی در ادامه با تاکید بر این‌که یزد از استان‌های بسیار کم‌آب است، تصریح کرد: کشاورزی استان به سمت تکنیکی شدن و مصرف آب کم پیش می‌رود و باید بیش از گذشته به این سمت حرکت کنیم که اقدامات خوبی هم انجام شده و در زمینه کشت گلخانه‌ای رتبه خوبی به دست آورده است.


این مقام مسئول ادامه داد: برای هر تصمیمی که می‌گیریم باید به محدودیت‌های استان یزد نیز توجه کنیم که اولین محدودیت آن آب است و باید این را به عنوان یک تهدید ارزشمند نگاه کنیم و به سود استان از آن استفاده ببریم.


استاندار یزد با تقدیر از اقدامات خوب و در خور تحسین بانک صنعت و معدن در عرصه صنعتی کشور گفت: پروژه های صنعتی زیادی در استان مرکزی دچار مشکل شده بود که با تدبیر و مدیریت کارآمد بانک صنعت و معدن  وارد فاز تولید شد که امیدوارم در استان یزد نیز بتوانیم مشکلات طرحهای صنعتی را بر طرف نماییم.


وی تصریح کرد : در حوزه اقتصاد مقاومتی هم تشکیل این ستاد را از استانداری به بخش‌های مختلف و در حوزه صنعت و معدن منتقل کردیم و در شهرستان‌ها نیز حضور خواهیم داشت تا توسعه یزد را با تمامی مزیت‌های آن در پهنه استانی ببینیم.


زمانی قمی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنعت و معدن و چند دستگاه دیگر طرح‌های خود را در زمینه اشتغال خرد و روستایی آماده کرده‌اند که برای تحقق و اجرای این طرح‌ها به حمایت دولت نیاز داریم.


اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی درنشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد  با اشاره به این‌که حمایت از تولید و اشتغال جهت گیری‌ اصلی بانک مرکزی در دولت تدبیر و امید است، گفت: سهم سرمایه در گردش در اقتصاد کشور در سال ۹۱ حدود ۴۶ درصد بود که با جهت‌گیری بانک مرکزی این سهم به ۶۵ درصد رسیده است.


وی با بیان این‌که جهت‌گیری بانک مرکزی در ابتدای دولت یازدهم به سمت حمایت از تولید و اشتغال رفته است، اظهار کرد: شرایط کشور در ابتدای دولت یازدهم با محدودیت‌هایی که داشتیم بسیار سخت بود.


کمیجانی افزود: به لحاظ اقتصادی کاملا رکود داشتیم و رشد اقتصادی کشور در سال ۹۱ و ۹۲ کاملا منفی بود. قائم مقام رئیس بانک مرکزی با بیان این‌که رویکرد دولت و جهت‌گیری کلی بانک مرکزی موجب شد تا تغییراتی را در سال ۹۳ اندک اندک مشاهده کنیم، گفت: سهم سرمایه در گردش در اقتصاد کشور در سال ۹۱ حدود ۴۶ درصد بود که با جهت‌گیری بانک مرکزی و هماهنگی با بانک‌های کشور و باهدف حمایت از تولید و اشتغال، این سهم رفته رفته افزایش یافت.


این مقام مسئول در ادامه با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های خالی اشتغال و حفظ اشتغال موجود در سطح کشور، تصریح کرد: باید با استفاده از سرمایه های راکد بتوان به سمت سرمایه گذاری و پرداخت به تولید گام برداشت.


کمیجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که نتیجه اقدامات و تلاش‌های انجام شده نشان می دهد که آمار سهم سرمایه در گردش در اقتصاد کشور از ۴۶ درصد در سال ۹۱ به ۶۴ یا ۶۵ درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: در شش‌ ماهه اول سال جاری هم این آمار صدق می‌کند و حداقل این رویکرد بانک مرکزی در حمایت از تولید و سرمایه گذاری اثرگذار بوده است.


وی گفت: بخش صنعت که در رشد منفی در دو سال نخست دهه ۹۰ بوده است در حال حاضر از رشد منفی خارج شده است و بر اساس آمارهای بانک مرکزی، بخش صنعت و معدن کاملا رشد مثبت داشته است به ویژه در بخش ساخت و ساز که از کسادترین بخش‌ها در فعالیت های اقتصادی بوده است.


قائم مقام بانک مرکزی با بیان این‌که فعالیت در بخش ساختمانی در نخستین فصل سال جاری منفی بود، افزود: سرمایه گذاری در بخش‌ هایی مثل ساختمان که آمار آن‌ ها منفی بود باعث شد تا خرید و فروش ساختمان در تابستان که روند کندی را در این فصل در کشور به خود گرفته بود به شرایط خوب و روند پرسرعت تری برگردد.


وی با بیان این‌که سرمایه گذاری در بخش ساختمان با رشد مثبت همراه شده است عنوان کرد: در سال جاری خرید و فروش ملک و ساختمان در سطح کشور با شتاب همراه شده و ارزش افزوده این بخش در نیمه دوم سال جاری رشد مثبت را تجربه می‌کند.


کمیجانی با بیان این‌که حمایت‌های بانک مرکزی و بانک های دیگر تنها به پرداخت تسهیلات منجر نشده و به صورت مختلف ادامه دارد اظهار کرد: با اتصالات و ارتباطاتی که بخش صنعت با ساختمان دارند امیدواریم که فعالیت های تحت تاثیر این بخش روند مثبت و پرشتابی را به خود بگیرد.


وی با بیان این‌که بانک ها به دلیل شرایط سخت اقتصادی که داشتیم عمدتا با کمبود نقدینگی مواجه شدند افزود: کل تسهیلات سال گذشته بانک‌ها ۵۴۸ هزار میلیارد تومان بوده اما با هدف گذاری که برای اشتغال و تولید تعیین شده است این آمار طبق ارزیابی‌ها، امسال به ۶۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که ۵۰ هزار میلیارد آن برای رونق تولید است.


قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر رونق بخشی و خروج بخش صنعت از رکود ادامه داد: در سطح کلان در این سیاست‌ها کار می کنیم و برای حمایت از تولید علاوه بر جهت گیری کلان و کلی، طرح حمایت از تولید را مجدانه دنبال خواهیم کرد.


وی عملکرد بانک‌های استان یزد را قانع کننده دانست و بیان کرد: مجموع تسهیلات پرداختی بانک های یزد در هشت ماهه امسال ۱۲۴ هزار میلیارد ریال و سپرده های بانکی ۱۵۴هزار میلیارد ریال بود که مجموعا ۹۱ تا ۹۴درصد منابع به تسهیلات اختصاص یافته است.


قائم مقام بانک مرکزی ایران خواستار همراهی بدهکاران برای پرداخت بدهی ها به بانک ها شد و ادامه داد: به زودی آمارهایی از سوی بانک مرکزی اعلام خواهد شد که همگی بیانگر تدوام رشد مثبت در سه ماهه دوم امسال است.


این مقام مسئول در پایان همچنین از بهبود روابط بانکی بین کشور و سایر بانک های بین المللی خبر داد و تصریح کرد: شرایط سخت ارتباط با بانک‌های بین‌المللی در زمان تحریم بر کسی پوشیده نیست که با توجه به شرایط، کمتر بانک خارجی حاضر به سرمایه‌گذاری و ارتباط با بانک‌های ایرانی شد اما امروز این مسئله روبه بهبود است.


قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به عبور از شرایط سخت تحریم و قطع ارتباطات بانکی گفت: ارتباط بانک های خارجی با ایران روبه بهبود است. مدیرعامل و رییس هیئت مدیره بانک صنعت و معدن در نشست یاد شده با اشاره به حجم ۷۰میلیارد تومانی سپرده‌های بخش صنعت و معدن در شعب این بانک در استان یزد، گفت: ۲۰ برابر میزان سپرده‌های استان یزد، تسهیلات به صنایع و معادن یزد پرداخت شده است.


وی بیان داشت: با توجه به رویکردی که بانک صنعت و معدن در حمایت از صنایع و معادن دارد ۲۰ برابر میزان سپرده ها، تسهیلات به صنایع و معادن استان یزد پرداخت شده است و بر اساس ضوابطی که داریم توانستیم با کسب اجازه از بانک مرکزی و با تجهیز منابع، اعتبارات لازم را به استان یزد تزریق کنیم.


وی با اشاره به این‌که موانع زیادی پیش روی ما در حوزه بانکی و پولی برای صنعتگران وجود دارد، افزود: الزامات و پیش نیازهایی وجود دارد تا بتوانیم ارتباط با بانک‌های بین المللی را توسعه دهیم که با توجه به شرایط ۱۰ ساله تحریم اندکی فضای کار را دشوار کرده است.


رئیس هیئت مدیره مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان این‌که برقراری ارتباطات به این آسانی‌ها نیست، گفت: قطعا باید با حمایت‌های بانک مرکزی و مسئولان اقتصادی برای توسعه این ارتباطات اقدام شود و بتوانیم بخش صنعت و معدن را به رونق و تحرکی گسترده برسانیم.


افخمی با اشاره به بازگشایی ال سی ۸ . ۱ میلیارد دلاری پروژه قطار برقی تهران – مشهد و هم چنین تامین مالی هواپیماهای ایر باس و ای تی آر  از سوی این بانک تصریح کرد : تحول در زیر ساخت  و ناوگان هوایی کشور قطعا روند توسعه صنعتی کشور را شتاب خواهد بخشید وبه  عنوان یک محور مهم در توسعه اقتصادی پایدار ایفای نقش خواهد کرد.


این مقام مسئول در ادامه با بیان این‌که با این وجود گشایش‌های خوبی حاصل شده، تصریح کرد:  ظرفیت تولید برق کل کشور ۷۰ هزار مگاوات است که بانک صنعت و معدن با تامین مالی ۳ میلیارد دلاری بخش نیروگاه، حدود ۹ درصد، یعنی ۶۰۰۰ مگاوات از آن را تامین اعتبار کرده که هم اکنون ۳۰۰۰ هزار مگاوات آن در شبکه برق کشور جاری است.


وی تصریح کرد: بانک صنعت و معدن برای طرح های عظیم پتروشیمی نظیر پتروشیمی های مهاباد، لرستان، کاویان، بوشهر، هنگام، ایلام، مسجد سلیمان، آدیش جنوبی و گاز بید بلند ۸ . ۲ میلیارد یورو تسهیلات اختصاص داده که با بهره برداری کامل از آنها ۶۵۱۷ شغل ایجاد می شود.


افخمی فعالیت بانک صنعت و معدن در زمینه طرح های فولادی را نیز قابل ملاحظه توصیف کرد و گفت: این بانک طرح های فولادی آهن و فولاد ارفع، فولاد بافت، نی ریز، شادگان، سبزوار، قائنات، سپید دشت، میانه، مادکوش و مکران، ذوب آهن و فولاد ازنا و ذوب آهن پاسارگاد را نیز ۳میلیارد یورو تامین مالی کرده که حاصل آن ایجاد ۸۶۵۶ شغل مستقیم خواهد بود.


افخمی به تامین مالی طرحهای آب شیرین کن در کشور اشاره کرد و گفت : با توجه به اینکه کشورمان در منطقه خشک قرار گرفته است راه اندازی طرحهای آب شیرین کن یک ضرورت انکار ناپذیر است.


وی تصریح کرد: آماده همکاری بیشتر برای تامین مالی پروژه ها هستیم و به صنعت و معدن استان و سرمایه گذاران این بخش کمک خواهیم کرد. مدیرعامل بانک صنعت و معدن با تاکید بر این‌که باید ارتباط صنایع و معادن با بانک دو سویه باشد گفت: همچنین آماده دریافت طرح ها و مرور و بررسی برای سرمایه گذاری هستیم تا رضایت مردم و سرمایه گذاران جذب شود و رونق تولید و اشتغالزایی در استان ایجاد شود.


در ادامه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد نیز در این جلسه با اشاره به ابلاغ بسته اشتغال فراگیر گفت: سهم اعتبارات اشتغال فراگیر به بانک ها ابلاغ نشده است. حمیدرضا نصیری زاده اظهار داشت: استان یزد از سیستم بانکی در حوزه تولید انتظاراتی دارد که باید برآورده شود و مورد توجه قرار گیرد.


وی یکی از مهمترین اولویت های دولت در سال جاری را رفع معضل بیکاری دانست و افزود: در اشتغال پایدار حدود ۵ . ۱میلیارد دلار از سوی صندوق توسعه ملی تعهد شده و همین میزان هم بانکها باید تامین کنند.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد با بیان اینکه سهمیه بانکها هنوز برای استان ابلاغ نشده است، ادامه داد: هنوز دستورالعمل اجرای آن نیز برای استان ابلاغ نشده و این مورد برای دولت زیبنده نیست.


وی اضافه کرد: همچنین از سهم ۵ . ۱ میلیارد دلار صندوق توسعه ملی باید قرضالحسنه باشد و آورده بانکها با سود ۹ درصد محاسبه شود که در قانون نیز شش درصد دیده شده و باید منابع پرداخت مابهالتفاوت آن نیز روشن باشد.


نصیری زاده در خصوص سهم اعتبارات اشتغال فراگیر نیز گفت: سهم اعتبارات در این زمینه نیز تاکنون برای بانکهای استان ابلاغ نشده و برای برخی از بانکها که ابلاغ شده است نیز رویه متفاوتی اعلام شده که در این زمینه به وحدت رویه نیاز است.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد هم در این نشست با اشاره به همراهی بانکها در پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید اظهار داشت: طی دو ماه گذشته رشد پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید ۱۲۵ درصد بوده است.


محمدرضا علمدار یزدی با بیان اینکه برخی بانکها در پرداخت تسهیلات رتبه نخست را دارند ادامه داد: لازم است تا سایر بانکها نیز تعامل و همراهی بیشتری در این زمینه داشته باشند و نگاه خود را در حمایت از تولید تغییر دهند.


وی اضافه کرد: برای تکمیل پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید به اندکی منابع نیاز داریم و لازم است تا مسئولان وزارتی در این زمینه نظر مساعدی داشته باشند. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد با بیان اینکه تعدادی از واحدهای صنعتی برای طرح توسعه و تکمیل تولید خود به منابع نیاز دارند افزود: استان در این زمینه بیش از ۳۲۱ میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارد که اگر تزریق شود و واحدهای تولیدی دریافت کنند بیش از دو هزار شغل در استان یزد ایجاد خواهد شد.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر