01 اسفند 1397 - 11:30
معاون پذیرش فرابورس مطرح کرد:

راه‌های واگذاری پرسپولیس و استقلال در بازار سهام

معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس گفت: بهترین روش‌های واگذاری سهام باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی از طریق بازار سرمایه، عرضه به صورت بلوک‌های سهام مدیریتی در فرابورس یا تشکیل صندوق است.
کد خبر : ۹۷۳۳۸
پرسپولیس و استقلال

به گزارش ایبِنا، رضا غلامعلی‌پور درباره چگونگی واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی از طریق بازار سرمایه، افزود: پیشنهاد می‌شود سازمان خصوصی‌سازی فرصت مشخصی مثلا ۶ ‌ماهه در نظر بگیرد تا کنسرسیوم‌های ورزشی متقاضی شامل شرکت‌هایی متشکل از باشگاه‌داران، چهره‌های ورزشی، هواداران و اسپانسرها تشکیل شود. وی اضافه کرد: در گام بعد، در قالب مزایده در بازار سوم فرابورس بین این کنسرسیوم‌ها رقابت برای عرضه بلوکی سهام این دو باشگاه انجام شود.


مزیت های واگذاری


غلامعلی‌پور با بیان اینکه مزیت این روش آن است که مدیریت این باشگاه‌ها به افراد صاحب صلاحیت و دارای توان مالی واگذار می‌شود، گفت: می‌توان حداقل ۵۱ درصد سهام باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال را به این شکل واگذار کرد و ‌پس از گذشت دوره سه تا پنج‌ساله و حصول اطمینان از مدیریت مناسب در باشگاه، باقیمانده سهام را به صورت خرد در فرابورس عرضه ‌کرد.


‌وی تاکید کرد: ‌با توجه به اهمیت سرمایه اجتماعی این باشگاه‌ها، اساسنامه باید طوری تنظیم شود که امکان تایید صلاحیت هیات مدیره باشگاه‌ها توسط وزارت ورزش و جوانان وجود داشته باشد، همانطور که اکنون صلاحیت هیات مدیره بانک‌ها توسط بانک مرکزی تایید می شود.


تشکیل «صندوق سرمایه‌گذاری بخش ورزش»


معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس، روش دیگر برای واگذاری سهام باشگاه‌های ورزشی را تشکیل «صندوق سرمایه‌گذاری بخش ورزش» اعلام کرد و گفت: این صندوق با هدف سودآوری برای تداوم حیات ورزشی باشگاه‌ها و موسسه های ورزشی و همچنین توسعه درآمدزایی صنعت ورزش فعالیت می‌کند و در جذب سرمایه‌گذاران موثر است.


وی با بیان اینکه صورت مالی برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تهیه شده اما این صورت‌های مالی تاکنون منتشر نشده است، گفت: رئیس سازمان خصوصی‌سازی در جلسه‌ای که در مورد واگذاری باشگاه‌های ورزشی برگزار شد، اعلام کرد صورت مالی حسابرسی شده این دو باشگاه آماده شده است.


روش‌های عملیاتی موثر


به گفته غلامعلی پور، اگر واگذاری باشگاه‌ها به بخش خصوصی مطابق یک برنامه‌ریزی زمان‌بندی‌شده و اهداف مشخص و با استفاده از روش‌های عملیاتی موثر انجام شود، موجب بهبود وضعیت فوتبال باشگاهی و ملی و در پی آن اقتصاد ورزش می‌شود. وی یادآور شد: یکی از راه‌های گریز از ساختار غیررقابتی باشگاه‌های فوتبال در ایران، خصوصی‌سازی باشگاه‌ها از طریق عرضه سهام آن‌ها در بازار سرمایه است.


بازاری شفاف و رقابتی


غلامعلی‌پور ادامه داد: از آنجا که بازار سرمایه، بازاری شفاف، رقابتی و تحت نظارت است و فضایی امن برای فعالیت اقتصادی فراهم می‌کند، حضور باشگاه‌ها در ساختار این بازار، اعتماد افراد برای سرمایه‌گذاری در آنها را افزایش می‌دهد و از طرفی به توسعه جذب درآمد در اقتصاد فوتبال کشور نیز کمک می‌کند. معاون پذیرش و بازاریابی فرابورس گفت: باشگاه‌های ورزشی در ایران به حمایت‌های دولت وابسته بوده‌اند از این رو نتوانسته‌اند برای خود مدل درآمدی تهیه کنند.


ثبت به صورت یک موسسه تجاری


وی با بیان اینکه از نظر مالکیت، هر باشگاه باید به صورت یک موسسه تجاری به ثبت رسیده باشد، در گفت و گو با ایرنا، افزود: باشگاه های حرفه‌ای باید قادر به تامین هزینه‌های خود، سودآوری سالیانه از طریق مدل‌های کسب درآمد مرسوم در دنیا، کاهش بدهی‌ها با ارائه برنامه مدیریتی کارا و نمایش افقی روشن از آینده تجاری باشگاه برای جلب اعتماد سرمایه‌گذاران باشند.


منابع درآمدی صنعت فوتبال


غلامعلی‌پور اصلی ترین منابع درآمدی صنعت فوتبال را حق پخش تلویزیونی، اسپانسرینگ و درآمد روز مسابقه اعلام کرد و گفت: از مهم‌ترین منابع درآمدی باشگاه‌ها، حق پخش تلویزیونی است و هرچه پخش مسابقات فوتبال در سطوح باشگاهی، ملی و بین‌المللی وسیع‌تر باشد، میزان جذب حامیان مالی باشگاه‌ها بیشتر خواهد بود.


وی وجود اطلاعات شفاف و کامل اقتصادی در مورد یک ورزش خاص را از مهم‌ترین ابزار تصمیم‌گیری شرکت‌ها برای ورود منابع مالی سرمایه‌گذاران به آن ورزش دانست و اضافه کرد: باشگاه‌های حرفه‌ای می‌توانند با افشای اطلاعات مدیریتی و مالی خود سود بیشتری را از طریق حامیان مالی و سرمایه‌گذاران به دست آورند.


دیدگاه وزیر ورزش


لازم به ذکر این وزیر ورزش و جوانان ششم بهمن ماه اعلام کرد: مصرانه به دنبال تحقق خصوصی سازی و واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس هستیم.


نگاه سازمان خصوصی سازی


همچنین سازمان خصوصی سازی نیز چندی پیش اعلام کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهوری و وزیر ورزش و جوانان مبنی بر واگذاری سهام ۲ باشگاه، این سازمان در نظر دارد براساس برنامه زمان بندی شده تا پایان امسال مزایده برگزار کند.


در انتظار تصویب مجلس


از سویی دیگر، کمیسیون تلفیق مجلس مصوبه ای درباره واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس از طریق فرابورس تا شهریور ۱۳۹۸ دارد و در صورت تصویب نهایی مصوبه کمیسیون تلفیق در مجلس، وزارت ورزش و جوان مکلف می شود چنانچه باشگاه استقلال و پرسپولیس امسال واگذار نشود تا شهریور ۱۳۹۸ از طریق فرابورس این گام برداشته شود


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر