04 اسفند 1397 - 10:51
ایبِنا گزارش می‌دهد:

پیش‌بینی رشد دو ساله اقتصادی جهان/ جهش بزرگ در راه است

طبق گزارش بررسی وضعیت اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی، پیش‌بینی شده در دو سال آینده رشد اقتصادی جهان به اوج خواهد رسید.
کد خبر : ۹۷۴۰۷
اقتصاد جهان

به گزارش ایبِنا، بر اساس گزارش "وضعیت و چشم‌انداز اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی"، رشد اقتصادی جهان با یک سرعت ثابت باعث شده از افزایش ریسک‌های نامطلوب که به طور بالقوه می‌توانند چالش‌های توسعه را در بسیاری از نقاط جهان تشدید کنند، غفلت شود.


بر پایه این گزارش، رشد اقتصادی جهان به اوج خود رسیده با این حال، تولید جهانی محصولات صنعتی و حجم مبادلات تجاری به خصوص در بخش‌های کالاهای واسطه‌ای و تجارت‌های سرمایه‌بر از اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی به تدریج رو به کاهش گذاشته‌اند.


با توجه به تشدید منازعات تجاری، ریسک‌های فشار و نوسان مالی و تنش‌های ژئوپولتیکی جهان، شاخص‌های پیشرو در چندین کشور از کاهش شدت رشد اقتصادی حکایت دارند و پیش‌بینی می‌شود با کاهش اثر مشوق‌های مالی، روند رشد اقتصادی آمریکا از ۲.۸ درصد در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۲.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ میلادی و ۲ درصد در سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش یابد.


با این که پیش‌بینی می‌شود اتحادیه اروپا رشد اقتصادی باثبات دو درصدی را تجربه کند، اما ریسک‌های نامطلوبی شامل خروج بریتانیا از این اتحادیه وجود دارند. تداوم تنش‌های بالای تجاری و افزایش روزافزون تعرفه‌ها، چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان را با ریسک مواجه کرده است. بازارهای مالی در سال ۲۰۱۸ میلادی در چند نوبت نوسانات بالا را تجربه کردند چرا که اطمینان سرمایه‌گذاران به واسطه‌ی افزایش تنش‌های تجاری، تحولات بازار نفت و تغییر انتظارات در مورد سیاست پولی آمریکا تحت تاثیر قرار گرفت.


از آنجا که بانک‌های اروپایی در هدایت جریانات مالی بین‌المللی نقش مهمی دارند، شکست احتمالی سیاست‌گذاران اروپا در نهایی‌سازی توافقات قانونی و مقررات پسابرگزیت تا قبل از ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی، ریسک‌های بیشتری برای ثبات مالی این قاره به همراه خواهد آورد.


با اینکه پیشرفت‌هایی در زمینه کاهش شدت تولید گازهای گلخانه‌ای صورت گرفته، گذار به سمت تولید و مصرف متناسب با محیط زیست پایدار از سرعت کافی برخوردار نیست. برای جلوگیری از آسیب‌های جدی بیشتر به معاش و اکوسیستم‌های خود، به سرعت نیازمند آن هستیم تا قدرت‌های بزرگ جهان سریعاً در شیوه رشد اقتصادی خود تغییرات اساسی انجام دهند.


امروزه در اقتصاد جهانی به شدت درهم تنیده، وجود قوانین مورد توافق جامعه بین‌المللی برای تضمین عملکرد روان بازارها و حل و فصل مناقشات امری حیاتی  و تقویت سیاست عملکرد چندجانبه برای پیشبرد توسعه پایدار در سراسر جهان امری ضروری است. گزارش وضعیت و چشم انداز اقتصادی جهان پیش بینی می‌کند اقتصاد جهان در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی رشد با ثبات ۳ درصدی را تجربه کند.  



با وجود آمارهای مطلوب اقتصاد جهانی، پیشرفت اقتصادی در مناطق مختلف به شدت نامتوازن است با وجود بهبود چشم اندازهای رشد در سطح جهانی، چندین کشور بزرگ در حال توسعه در سال ۲۰۱۸ میلادی شاهد کاهش درآمد سرانه خود بودند. در اکثر کشورهای کمتر توسعه یافته رشد تولید ناخالص داخلی سرانه همچنان به طور قابل توجهی کمتر از میزانی است که برای ریشه‌کنی فقر شدید مورد نیاز است.



حتی در میان اقتصادهایی که رشد درآمد سرانه قدرتمندی را تجربه می‌کنند، فعالیت‌های اقتصادی اغلب در مراکز صنعتی و مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی و حاشیه شهرها صورت می‌گیرد. با وجود نرخ بیکاری به لحاظ تاریخی پایین در چند کشور توسعه‌یافته، بسیاری از افراد، به خصوص  آنهایی که درآمد پایینی دارند، در دهه گذشته شاهد رشد بسیار اندک یا صفر درآمد قابل تصرف خود بوده‌اند.


افزایش ریسک‌های نامطلوب و آسیب‌پذیری‌ها تهدیدی جدی برای چشم‌انداز رشد


اقتصاد جهانی با مجموعه‌ای از ریسک‌ها روبرو است که می‌توانند به شدت فعالیت‌های اقتصادی را مختل کرده و آسیب‌های قابل توجهی بر چشم‌انداز توسعه بلندمدت وارد کند. این ریسک‌ها عبارتند از افزایش منازعات تجاری، انقباض ناگهانی شرایط مالی جهان و تشدید ریسک‌های جوی.


۱ ۰ افزایش منازعات تجاری:


افزایش تنش‌های تجاری میان اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی، با افزایش شدید اختلاف نظرها در مورد مکانیزم حل و فصل منازعات در سازمان تجارت جهانی همراه بود.  تداوم تنش‌های بالای تجاری و افزایش روزافزون تعرفه‌ها، چشم انداز  رشد اقتصادی جهان را با ریسک مواجه کرده است. فعالیت‌های اقتصادی جهان از طریق چند مجرا تحت تاثیر قرار می‌گیرد که عبارتند از رکود در سرمایه‌گذاری، افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده و کاهش اطمینان تجاری. این امر در زنجیره ارزش جهانی به خصوص در اقتصادهای شرق آسیا که به شدت در زنجیره‌های عرضه تجارت میان چین و آمریکا جای گرفته‌اند اخلال ایجاد می‌کند.


۲ ۰  انقباض ناگهانی شرایط مالی جهان:


بازارهای مالی در سال ۲۰۱۸ میلادی چند دوره حاد نوسانات بالا را تجربه کرده چرا که اطمینان سرمایه گذاران به واسطه افزایش تنش‌های تجاری، تحولات بازار نفت و تغییر انتظارات در مورد سیاست پولی آمریکا تحت تاثیر قرار گرفت. با توجه به این شرایط، شرایط مالی جهان در طول این سال با کمی انقباض همراه بود. در شرایط نااطمینانی کنونی، هرگونه تحولات غیرمنتظره یا تغییر ناگهانی در اطمینان و نظر سرمایه‌گذاران می‌توانند موجب بروز نوسانات شدید در بازار و یا تخصیص دوباره آشفته سرمایه شود.  




۳ . تشدید ریسک‌های جوی:


در شش سال گذشته بیش از نیمی از حوادث جوی شدید به دلیل تغییرات جوی بوده‌اند. شوک‌های جوی تاثیر مشابه‌ بر کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه دارند و جوامع بزرگ را در معرض خطر جابجایی قرار می دهند و موجب وارد آمدن خسارت‌های سنگین بر زیرساخت‌ها می‌شوند. با این وجود، هزینه‌های انسانی این بلایا در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط اندک بسیار بیشتر است. به طور ویژه، بسیاری از کشورهای جزیره‌ای در حال توسعه از طریق تسهیل، افزایش خشکسالی، فرسایش ساحلی و کاهش آب آشامیدنی در معرض ریسک‌های جوی هستند.  


روبرویی رویکرد چندجانبه به سیاست‌سازی جهانی با چالش‌های قابل توجه


امروزه در اقتصاد جهانی به شدت درهم تنیده، وجود قوانین مورد توافق جامعه بین المللی برای تضمین عملکرد روان بازارها و حل و فصل مناقشات امری حیاتی است. بنابراین، تقویت سیاست عملکرد چندجانبه برای پیشبرد توسعه پایدار در سراسر جهان امری ضروری است. با این وجود، در حال حاضر رویکرد چندجانبه به سیاست سازی جهانی با چالش‌های قابل توجهی روبرو است. در چند زمینه از جمله تجارت بین المللی، تامین مالی توسعه ببن المللی و مبارزه با تغییرات جوی فشارهایی به وجود آمده است.


برچسب ها: رشداقتصادی جهان
ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر