08 ارديبهشت 1398 - 15:19

لغو رجیستری گوشی همراه مسافری از اول خرداد

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد که آخرین مرحله راه‌اندازی سامانه رجیستر گوشی مسافری به انتهای اردیبهشت ماه یا اول خرداد ماه موکول شد.
کد خبر : ۹۹۳۵۲
موبایل

به گزارش ایبِنا، حمیدرضا دهقانی‌نیا درباره میزان نیاز تلفن همراه در کشور و تعداد موبایل‌های وارد شده به کشور به صورت مسافری گفت: نیاز گوشی تلفن همراه کشور به طور معمول چیزی حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در ماه است که با توجه به شرایط ارزی کشور در حال حاضر به ۹۰۰ هزار گوشی در ماه رسیده، اما بر اساس آمارهای ثبت شده در سامانه همتا از شهریور ۹۷ تا ۴ اردیبهشت ۹۸ حدود ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار گوشی تلفن همراه از طریق مسافر وارد کشور شده است.


سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به اینکه گوشی تلفن همراه مسافری از معافیت ۸۰ دلاری برخوردار است شرکت‌های رسمی وارد کننده گوشی تاکنون امکان رقابت با این گوشی‌ها را در بازار نداشتند که این منجر به عدم دسترسی مشتریان به خدمات پس از فروش گوشی تلفن خریداری شده اشان شده است.


دهقانی نیا تاکید کرد: تنها راه جلوگیری کردن از قاچاق با سوء استفاده از واردات مسافری ارتباط سامانه همتا و گمرک با سامانه نیروی انتظامی است تا در لحظه ریجستر شدن گوشی بتوان مسافری بودن یا نبودن دارنده گوشی را استعلام کرد تا در صورتی که شخصی که اقدام به ریجستر گوشی می‌کند مسافرت خارجی نداشته اجازه فعال کردن گوشی را هم نداشته باشد.


وی گفت: در چند ماه گذشته طی یک مرحله و هر چند با اعلام قبلی ما به وزارت صنعت این سامانه راه اندازی شد و واردات بیش از یک گوشی از جانب هر مسافران ممنوع شد، اما فعالان بازار معترض شدند که به دلیل عدم اطلاع رسانی این حرکت باعث شوک عظیمی به بازار و سرمایه آن‌ها می‌شود به همین دلیل با درخواست وزارت صنعت راه اندازی سامانه به انتهای فروردین ۹۸ موکول شد.


سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: البته در انتهای فروردین هم با راه اندازی مجدد سامانه دوباره با اعتراض فعالان بازار مواجه شدیم که در جلسه‌ای با حضور وزیر کشور قرار شد برای آخرین بار راه اندازی این سامانه به انتهای اردیبهشت و در واقع ابتدای خرداد ۹۸ موکول شود.


دهقانی نیا تاکید کرد: این زمان مشخص آخرین مهلت برای راه اندازی اتصال سامانه گمرک به نیروی انتظامی است و با توجه به اطلاع رسانی‌های انجام شده به هیچ وجه تمدید نخواهد شد و تمامی فعالان بازار باید تا انتهای این بازه دستگاه‌های تلفن همراه خریداری شده خود را یا بفروشند و یا به طریقی ریجستر کنند.


سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین گفت: قاچاق مشتقات نفتی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۲ با توجه به راه اندازی سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی از جانب این ستاد حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.


دهقانی نیا افزود: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص مبارزه با قاچاق هیدروکربن‌ها و مشتقات نفتی فعالیت‌های بسیاری در چند سال اخیر انجام داده است. وی افزود: این ستاد با راه اندازی سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی و با صحت سنجی اسناد بارگذاری شده صادرات نفت امکان قاچاق مشتقات نفتی را از قاچاقچیان گرفته و در ۵ سال اخیر کاهش چشمگیری در قاچاق این کالا بوجود آورده است.


سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: برای مثال حجم صادرات مشتقات نفتی در سال ۹۲ سه میلیون و ۲۷۱ هزار و ۱۲۶ تن اعلام شده بود و در سال ۹۷ به بیش از ۵ میلیون تن رسیده است و همچنین صادرات سوخت تقطیری حاصل از فرآیند بازیافت روغن کارکرده در سال ۹۳ حدود ۱۵ هزار و ۹۶۵ تن بوده که در سال ۹۷ به ۲۴ هزار و ۷۸۳ تن رسیده است.


دهقانی نیا افزود: این فاصله بین دو آمار در سال‌های مختلف میزان قاچاقی در این حوزه بوده که مدت‌ها دیده نمیشده است، اما با را اندازی سامانه معاملات نفتی دیگر امکان سوء استفاده قاچاقچیان از بین رفته است.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر