-
نماینده سابق مجلس در گفتگو با ایبِنا:
دو نرخی بودن کالاها به نفع اقتصاد نیست
نماینده سابق مجلس گفت: دو نرخی بودن یقینا به نفع اقتصاد نیست چه ارز باشد و چه کالای دیگر، فرقی نمیکند.
-
در گفتوگو با ایبِنا تشریح شد:
بازی دو سر برد ترکیه در بحران اوکراین/ ایران باید از ظرفیتهای روسیه استفاده کند
نائبرئیس اتاق مشترک ایران و روسیه گفت: ترکیه پیش از اینها در روسیه برندسازی کرده است و در حال حاضر هم از هر دو طرف سود میبرد؛ یعنی همزمان که پهباد به اوکراین صادر میکند تا بتواند کشتیهای روسی را بزند، صادرات محصولات مورد نیاز روسیه را نیز افزایش داده است.
-
هر آنچه که باید از اعتبارسنجی در جهان بدانید (۳)
اعتبارسنجی در کشورهای دنیا چگونه انجام میشود؟
نظام اعتباری در آلمان نسبتاً پیشرفته است. آلمان تنها یک سازمان اعتبارسنجی دارد که مسئول نظارت بر کنشهای مالی افراد و تبدیل آن به امتیازات اعتباری است.
-
ارائه سرویس اعتبارسنجی به کسبوکارهای غیربانکی ادامه مییابد
مدیرعامل شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران با اشاره به اینکه ارزش پیشنهادی (value proposition) صنعت اعتبارسنجی، ایجاد آگاهی و اعتماد است، گفت: ماهیت اعتماد و نقش این صنعت به عنوان اعتمادساز در حوزه اعتباری، بر کسی پوشیده نبوده است.
-
رئیس دیوان محاسبات کشور مطرح کرد؛
صندوق توسعه ملی را به سمت بنگاهداری سوق ندهیم
بذرپاش گفت: اصلاح اساسنامه در حوزه اعطای منابع صندوق توسعه باید در دستور کار قرار گیرد که هرچند تصمیماتی در حال اتخاذ است اما این روند باید تسریع شود.
-
مدیرعامل بانک ملی مطرح کرد؛
دوران بلوغ صندوق توسعه ملی با دوران تحریم همزمان شد/ نوع ارتباط صندوق با بانکها باید اصلاح شود
محمدرضا فرزین گفت: صندوق توسعه ملی باید بگوید منابع کجا سرمایه گذاری گذاری شود نه اینکه به خود بانک ها سپرده شود چرا که کارکرد صندوق اینگونه نیست.
-
ایبِنا بررسی کرد؛
آخرین اخبار از روند توافق هستهای/ کاهش انتظارات تورمی در فضای مثبت مذاکرات احیای برجام
به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، توافق خوب و قابل اتکا در دسترس است اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را گرفته و به تعهداتش پایبند باشد.
-
ایبِنا بررسی کرد؛
مناقشه داغ بر سر اصلاح نظام پرداخت یارانهها/ پایانی بر رانت و فساد ارز ترجیحی در اقتصاد
در اینکه دلار ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد جز رانت و فساد و قاچاق معکوس عایدی نداشت، شکی نیست اما نکته مهم زمان و روش درست اصلاح نظام پرداخت یارانههای ناشی از تخصیص این ارز ترجیحی است که به گونهای باشد تا کمترین آسیب را به آحاد مردم جامعه داشته باشد.
-
عضو سابق مجلس در گفتگو با ایبِنا:
داراییهای مولد مبنای اعتبارسنجی قرار گیرد
عضو سابق مجلس با بیان اینکه اعتبارسنجی بر برند یا توانایی علمی تا به امروز انجام نشده و در کشور به عنوان دارایی محاسبه نمیشود، گفت: زمانی که داراییهای مولد به عنوان مبنای توانمندی دریافتکنندگان تسهیلات اعتبار آن فرد شناخته شود، اتفاق بسیار بزرگی در صنعت بانک کشور روی خواهد داد.
-
هر آنچه که باید از اعتبارسنجی در جهان بدانید (۲)
چرا جهان به سمت اعتبارسنجی رفت؟
با وجود اشکالات موجود در نظام اعتبارسنجی، منتقدان تائید میکنند که امتیازدهی اعتباری به طور چشمگیری کارایی بازارهای اعتباری را بهبود بخشیده است.
-
قاچاق معکوس؛ انتقال یارانه از سفره مردم به جیب دلالان
مجموع اظهار نظرهای کارشناسی مبین این واقعیت است که سیاست ارز ترجیحی اگر در مقطعی از زمان دارای مزیت بود، اکنون معایب بیشتری دارد و در عمل نوعی یارانه به کشورهای همجوار در قالب قاچاق معکوس است.
-
در گفتوگو با ایبِنا تشریح شد:
واکاوی اجرای سیاست اصلاح نظام یارانهای/ انگیزه قاچاق معکوس با دلار ۴۲۰۰ تومانی بیشتر شد
یک اقتصاددان گفت: با تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی شاهد قاچاق خروجی از ایران به کشورهای همسایه بودیم. در واقع زمانی که دارو یا دیگر کالاها ارزان باشد انگیزه برای قاچاق معکوس بیشتر میشود و عملا وقتی قیمتهای نسبی در کشور بههم میخورد پدیده قاچاق نیز رونق میگیرد.
-
مدیر اداره تأمین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی:
پلتفرمهای تامین مالی زنجیرهای به نفع مردم و بانکهاست
مدیر اداره تأمین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی گفت: به میزانی که پلتفرمهای تامین مالی زنجیرهای توسط بانکها توسعه پیدا کند، اولا مشتری میتواند به صورت غیرحضوری خدمات تامین مالی زنجیرهای را بهطور کامل دریافت کند و دوما بانک هم کارمزد ارائه خدمات را دریافت خواهد کرد که ریسکی ندارد.
-
ایبِنا بررسی کرد؛
سهم ۳۲ بانک و موسسه اعتباری از تراکنشهای فروردین ماه
بانکهای ملت، ملی، سپه، صادرات، کشاورزی، تجارت، پارسیان، سامان و رفاه بیشترین سهم را از تعداد تراکنشهای شبکه پرداخت در اولین ماه سال داشتهاند که در مقایسه با اسفندماه سال قبل، تغییری نداشته است.
-
هر آنچه که باید از اعتبارسنجی در جهان بدانید (۱)
امتیاز اعتباری چیست و چگونه محاسبه میشود؟
امتیاز اعتباری در نظام اعتبارسنجی عددی بین ۳۰۰ تا ۸۵۰ (در برخی استانداردها ۳۰۰ تا ۹۰۰) است که اعتبار یک کاربر در عملیات و تراکنشهای نظام مالی را نشان میدهد.
-
ایبِنا بررسی میکند؛
ریسک بالای سرمایهگذاری در بازار ارز/ دلار کاهشی شد
افزایش عمق بازار متشکل ارزی در کنار سامانه نیما دست بانک مرکزی را برای ایجاد ثبات در بازار ارز بازتر از گذشته کرده و طی ماههای اخیر هرچند فراز و فرودهایی را در نرخ ارز شاهد بودیم اما این نوسانات تحت کنترل در آمده است.
-
در گفتگو با ایبِنا مطرح شد؛
موتور تورم با ارز ۴۲۰۰ داغ شد
کارشناس اقتصادی گفت: با دلار ترجیحی یا همان ارز رانتی، دهها میلیارد دلار توزیع شد و موتور تورم را داغ کردیم.
-
پژوهشگر اقتصادی در گفتگو با ایبِنا؛
مالیاتهای تنظیمی؛ آبی بر آتش تورم/ رهایی از چرخه تورم با مالیات امکانپذیر است
یک کارشناس اقتصادی ریشههای چهارگانه تورم را نظام مالی کشور دانست و تصریح کرد که تنها ابزار و موثرترین ابزار برای رهایی از چرخه معیوب تورمی، اجرای مالیاتهای تنظیمی است.
-
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با ایبِنا:
مشوقهایی برای ورود ارز به کشور در نظر گرفته شود
عضو کمیسیون اقتصادی گفت: ورود ارز به کشور باید تسهیل شود، اکنون وارد کردن ارز به کشور جذابیتهای لازم را به همراه ندارد و نیاز به اقدامات تشویقی در این مسیر است.
-
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با ایبِنا:
نقش ارز ۴۲۰۰ تومانی در فساد و رانت غیرقابل انکار است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: هیچ کس نمیتواند نقش ارز ۴۲۰۰ تومانی را در فساد و رانت منکر شود، روشن است یک عده از این وضعیت سوءاستفاده کردهاند.
-
ایبِنا بررسی میکند؛
فرصت طلایی برای شفافیت ارزی کشور/ مزایا و چالشهای اجرایی قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز
قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرصت مناسبی برای شفافیت جریان ارزی در کشور فراهم کرده است، با این حال باید برای ترمیم نقاط ضعف آن چارهای اندیشیده شود.
-
مشاور وزیر اقتصاد در گفتگو با ایبِنا:
افزایش قیمت کالاها از محل یارانهها جبران میشود
نماینده سابق مجلس گفت: آثار تورمی بهینه سازی پرداخت یارانه ها نیاز به هماهنگی و آماده کردن تمام زیرساخت ها و اقناع افکار عمومی دارد. مردم باید بپذیرند، درصورتیکه یکسری افزایش قیمت در برخی کالاها رخ دهد از محل یارانه ها جبران خواهد شد.
-
کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایبِنا مطرح کرد؛
کنترل تقاضا و نقدینگی با پرداخت یارانه از طریق کالابرگ
کارشناس اقتصادی گفت: یارانه نقدی همان تزریق نقدینگی است، اما در صورتی که مکانیزم این سیاست به صورت کالابرگ باشد، تقاضا متعادل خواهد شد و اثرات نقدینگی را مشاهده نخواهیم کرد.
-
ایبِنا بررسی میکند؛
تشدید کسری بودجه در اثر تخصیص ارز ترجیحی/ ضرورت مدیریت بازار ارز همزمان با اصلاح نظام یارانهها
دولت در شرایط کمبود منابع ارزی، ناچار میشود برای تأمین ارز ترجیحی کالاهای اساسی به چاپ پول دست بزند که در نهایت به کسری بودجه و تورم میانجامد، همچنین با فاصله گرفتن نرخ ارز آزاد و نرخ ۴۲۰۰ تومان، قاچاق این کالاها به خارج از کشور بسیار جذاب میشود.
-
در گفتگو با ایبِنا مطرح شد؛
الزامات اجرای مناسب طرح «توزیع عادلانه یارانهها»
کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به تجربههایی که در نقاط مختلف دنیا وجود دارد زمانی که قدرت انتخاب را به خود مردم بدهیم تا خودشان در خصوص روش هزینهکرد منابع یارانه نقدیشان تصمیم بگیرند، قطعا میتواند اثربخشی بهتری داشته باشد.
-
در گفتوگو با ایبِنا تشریح شد:
منابع ارزی با دلار ۴۲۰۰ تومانی به باد رفت/ پوشش حداکثری بیمهای برای همه مردم فراهم شود
یک کارشناس اقتصادی گفت: در شرایط تحریم و محدودیتهای منابع ارزی، مهمترین منابع را در مسیر کاملا مخرب هزینه کردیم اما به نظر میرسد سیاستهای کوتاه مدتی برای مقابله با آن لازم است که البته هیچ سیاست اقتصادی بدون عارضه نخواهد بود.
-
در گفتوگو با ایبِنا مطرح شد:
دولت در اصلاح نظام یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی جسارت به خرج داد
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دولت جسارت به خرج داد و ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرد، گفت: این اقدام قطعا در راستای بهینهسازی و اصلاح نظام پرداخت یارانهها نتیجهبخش خواهد بود.
-
ایبِنا بررسی کرد؛
جزئیات واریز یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب مردم
زمان و رقم واریز یارانه جدید و نحوه برداشت آن و سازوکار اعتراض در خصوص عدم واریز یارانه از جمله سوالات و ابهاماتی است که بعد از صحبت های شب گذشته رئیس جمهور برای بسیاری از مردم مطرح شده است.
-
ایبِنا بررسی میکند؛
الزامات توزیع عادلانه یارانهها به نفع مصرفکننده نهایی
اصلاح نظام یارانهای معیوب کنونی و تخصیص عادلانه منابع ملی به همه افراد، نیازمند مقدماتی است که باید در برنامهریزیهای دولت مورد توجه باشد.
-
کارشناس امور بانکی در گفتگو با ایبِنا:
ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت یارانه به کشورهای همسایه بود
یوسف کاووسی کارشناس امور بانکی گفت: با پرداخت ارز ترجیحی قاچاق معکوس اتفاق افتاد و با صادرات کالاهایی که برای مواد اولیه ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته بودند، یارانه را به کشورهای مقصد صادرات پرداخت میکردیم.