حملات فیشینگ مدرن، علاوه بر به خطر انداختن بسترهای عمومی اشخاص و سازمانها، در بسیاری از موارد هدفمند عمل میکنند. دو نوع از این حملات هدفمند، فیشینگ نیزهای و حملات سازش ایمیل تجاری (BEC) است.
ایمیل فیشینگ، رایجترین تکنیک حملات سایبری، عامل اصلی نقض اطلاعات و یکی از مکانیزمهای برتر تحویل باجافزار و سایر بدافزارها یکی از اصلیترین راههایی است که مجرمان اینترنتی میتوانند لینکها و پیوندهای آلوده را به اشخاص و سازمانهای هدف برسانند.
امروزه مهمترین ریسک و چالش مورد توجه در تجارت و بانکداری الکترونیک و ارتباطات تحت وب و یکی از تهدیدات پیش روی توسعه فناوری اطلاعات در فضای مجازی، خطر کلاهبرداریهای آنلاین و حملات فیشینگ است.
فیشینگ را باید هنر مهندسی ذهن در روشهای فریب کاری اینترنتی دانست؛ مجموعهای از تکنیکهایی که کلاهبرداران برای دستکاری روانشناسی در ذهن انسان استفاده میکنند.
اخیراً حملات فیشینگ با هدف قرار دادن خدمات مالی بانکها، حسابهای صرافیهای آنلاین و حسابهای مالی کسب و کارهای آنلاین به یک کنش جدی تبهکارانه تبدیل شده است.
در چند روز گذشته گزارشات متعددی از نصب بدافزار در تلفن همراه با استفاده از نرمافزارها و فایلهایی که فیلترشکن یا مرتبط با شرکت استارلینک معرفی شدهاند، مشاهده شده است.
مدیرعامل شرکت کاشف گفت: جرایم و کلاهبرداری سایبری در سال ۱۴۰۱ به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده که یکی از دلایل این کاهش را وجود سامانه سرآمد اعلام کردند و برای بانک مرکزی دستاورد بسیار خوبی بوده که توانسته یک تعامل برون بخشی بین شبکه بانکی و نهادهای بالادستی ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت کاشف گفت: بهوسیله الگوریتمهای هوش مصنوعی و تحلیل داده، رفتار کاربران شبکه بانکی و نقل و انتقالات مشکوک را تشخیص میدهیم و با کمک این الگوریتمها گزارشهای دورهای و موردی برای بانک مرکزی تهیه میشود که بانک مرکزی میتواند این گزارشها را در اختیار ذینفعان دیگر نیز بگذارد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در تشریح برنامههای مختلفی که در دستور کار این معاونت قرار دارد، به بیان گزارشی از آخرین اقدامات در حوزههای فیشینگ، چک صیادی، سامانه پل و اتصال دستگاههای کارتخوان به پرونده مالیاتی پرداخت.
پیرو انتشار شایعاتی در خصوص هک شدن رمز دوم پویا در شبکه های اجتماعی، بانک مرکزی ضمن رد این ادعا تاکید کرد، ضریب امنیت رمز دوم پویا، با آگاهی هموطنان ارتقا مییابد.
مدیرعامل شاپرک گفت: نرخ اسکناس و مسکوک به کل پول از حدود ۲.۶ درصد به ۱.۷ درصد رسیده است و این نشان می دهد که شبکه پرداخت توانسته است مردم را از تبادل پول نقد بی نیاز کند.
یک پژوهشگر حقوق و امنیت فضای سایبر با اعلام اینکه ۸۰ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به فیشینگ (تلهگذاری) است، روشها و راهکارهای مقابله با کلاهبرداری از مردم در فضای اینترنت را تشریح کرد.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا از ایجاد همراه بانکهای جعلی بانکی در گوگل پلی خبر داد و توصیه کرد که از دریافت و نصب اپلیکیشنهای آلوده که از طریق ارسال پیامکها برای مردم ارسال میشود، جدا خودداری کنند.