02 مهر 1398 - 11:47
در گفتگو با ایبِنا مطرح شد؛

نیازمند نظام چند تعرفه‌ای برق برای ماینینگ هستیم

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با بیان اینکه تعیین یک نرخ مشخص برق برای تمامی ساعات شبانه‌روز و تمامی ایام سال درباره صنعت ماینینگ منطقی نیست، خواستار اعمال یک نظام چند تعرفه‌ای برای این موضوع شد.
کد خبر : ۱۰۵۰۸۸
ماینینگ

فرزین فردیس در گفتگو با خبرنگار ایبِنا درباره تعرفه برق در نظر گرفته شده برای استخراج رمزارزها (ماینینگ) اظهار داشت: متاسفانه مسئله کلیدی و مهم قیمت حامل‌های انرژی برای ماینینگ به تدریج در حال کمرنگ شدن است و فعالان نسبت به آن بی‌تفاوت شده‌اند.


وی ادامه داد: ما نیازمند تعیین یک نظام شناور و چند نرخی برای تعرفه برق استخراج رمزارزها هستیم زیرا تعیین یک نرخ برای تمامی ساعات شبانه‌روز و در تمامی ایام سال برای چنین کاربری معنی ندارد.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه تعرفه برق صادراتی مبنای مشخصی ندارد و نمی‌دانیم چگونه و براساس چه مولفه‌هایی تعیین می‌شود، تصریح کرد: محاسبه بهای تمام شده در حال حاضر برای زمان پیک بار مصرف و آخرین کیلووات ساعت برق تولیدی است. این در حالی است که ما برای بسیاری از نیروگاه‌های کوچک ظرفیت انتقال نداریم یا دولت برق آنها را به شکل تضمینی خریداری نمی‌کند.


فردیس زمان اوج مصرف برق در ایران را سه ماهه ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور هر سال اعلام کرد و افزود: در ۹ ماه از سال ما در کشور مازاد تولید برق داریم و ناچار هستیم برخی از نیروگاه‌ها را خاموش کنیم، زیرا مصرف برق بسیار کمتر است و در صورت فعالیت نیروگاه باید برای آن مصرف مصنوعی بتراشیم.


وی خاطرنشان کرد که تعیین نظام چند تعرفه‌ای برای فعالیت ماینرها در زمان‌های مختلف سال ضروری است، تصریح کرد: از طرف دیگر باید بین فعالینی که خود اقدام به تولید برق با سرمایه‌گذاری شخصی می‌کنند و افرادی که از زیرساخت ایجاد شده توسط دولت استفاده می‌کنند، تفاوت قائل شویم.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: در حال حاضر برخی از نیروگاه‌ها که ظرفیت‌های تولید کمی دارند، از حضور ماینرها در کنار خود استقبال می‌کنند زیرا دولت برق آنها را خریداری نمی‌کند و از طرف دیگر هزینه‌ای نیز برای اتصال به شبکه سراسری پرداخت نمی‌کنند.


فردیس در خصوص به رسمیت شناخته شدن صنعت ماینینگ از سوی دولت نیز تصریح کرد: جلساتی را با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، سندیکای برق، انجمن بلاک‌چین، مرکز پژوهش‌های مجلس و چندین مرکز پژوهشی دانشگاهی با مدیرکل دفتر توسعه کاربری فناوری اطلاعات وزارت صمت داشتیم تا آیین‌نامه‌های لازم برای صدور مجوز فعالیت ماینرها صادر شود.


وی ادامه داد: در حال حاضر آیین‌نامه مجوز فعالیت بنگاه‌های اقتصادی که قصد فعالیت در استخراج رمزارزها را دارند تهیه شده و پیش نویس آن را برای بررسی نقطه نظرات به ما هم دادند. برخی از این موارد نیازمند اصلاح جدی و یکی دو مورد دیگر نیز نیاز به اصلاح مختصری داشت که ما هم نظرات خود را به وزارت صمت اعلام کردیم.


این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: نیاز داریم تا اگر یک فعال اقتصادی قصد فعالیت در صنعت ماینینگ را دارد، بدانیم که چه طور و از چه مرجعی باید مجوز گرفته و دوره لازم برای تمدید مجوز چه زمانی است و باید پاسخگوی چه مواردی باشد. 

برچسب ها: برق صنعت ماینینگ
ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر