23 فروردين 1399 - 17:43
همزمان با تصویب وام اضطراری ۷۴۵میلیون دلاری؛

صندوق‌ بین‌المللی پول: رشد اقتصادی تونس ۴.۳ درصد کاهش خواهد یافت

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند در بحبوحه شیوع کرونا، رشد اقتصادی تونس در سال جاری ۴.۳ درصد کاهش پیدا کند؛ این عمیق‌ترین رکود اقتصادی این کشور از زمان اعلام استقلال آن در سال ۱۹۵۶ محسوب می‌شود.
کد خبر : ۱۱۳۱۶۵
صندوق بین المللی پول

به گزارش ایبِنا از رویترز، کشور تونس تاکنون ۶۷۱ مورد ابتلا و ۲۵ فوتی ناشی از کرونا گزارش کرده است. پاندمی کرونا به صنعت گردشگری این کشور که نزدیک به ۱۰ درصد رشد ناخالص داخلی آن را تشکیل می دهد، به شدت لطمه وارد کرده است.


هیات اجرایی صندوق بین المللی پول روز گذشته با اعطای وام اضطراری ۷۴۵ میلیون دلاری به این کشور برای مقابله با کووید-۱۹ موافقت کرد. دولت تونس اعلام کرده که رکود اقتصادی را برای این کشور پیش بینی می‌کند، اما رقمی را برای این پیش بینی اعلام نکرد و در نتیجه آن، بانک مرکزی این کشور ماه گذشته نرخ بهره را برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ تاکنون، به اندازه ۱۰۰ نقطه پایه کاهش داد و آن را به ۶.۷۵ درصد رساند.


با این وجود، صندوق بین‌المللی پول گفته است که در صورت تشدید فشار بر نرخ ارز و تورم، بانک مرکزی تونس نسبت به اتخاذ سیاست‌های پولی سفت و سخت‌تر متعهد شده است. اعتبار تخصیصی صندوق بین المللی پول به مقامات این کشور کمک خواهد کرد تا نیازهای مالی و تراز پرداخت‌های خود را که به ترتیب ۲.۶ و ۴.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، پوشش دهند.


«الیاس فخفاخ» نخست وزیر تونس ماه گذشته گفت که دولت این کشور بیش از یک میلیارد دلار برای مقابله با آثار اقتصادی و اجتماعی ناشی از پاندمی کرونا، تخصیص داده است.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر