24 خرداد 1400 - 15:04

جزییاتی از عملکرد مالی سازمان بورس در سال ۹۹

معاون اجرایی سازمان بورس جزییاتی از عملکرد مالی سال ۹۹ این سازمان را اعلام و افزود: اضافه درآمد شناسایی شده برای سال ۹۹ سازمان بورس، هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان است.
کد خبر : ۱۲۴۷۱۹
بورس

به گزارش ایبِنا به نقل از سنا، مصطفی بهشتی سرشت عضو هیات مدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست پرسش و پاسخ با اصحاب رسانه در خصوص انتشار صورت مالی این سازمان تصریح کرد: سازمان بورس در سال ۹۹، حدود دو هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از محل کارمزدهای معاملات عمده داشته که البته این مبلغ با توجه به کاهش ۲۰ درصدی کارمزدها از ابتدای مرداد سال گذشته رقم خورده و محقق شده است.


بهشتی سرشت با اشاره به اینکه سازمان بورس، سازمان سود محوری نیست، توضیح داد: اضافه درآمد شناسایی شده برای سال ۹۹ برای سازمان بورس و اوراق بهادار، مبلغ یک هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان شناسایی شده است. در نظر داشته باشید که این مبلغ‌ باید برای توسعه زیر ساخت‌ها، آموزش، فرهنگسازی و غیره در جهت توسعه بازار و نفع همگانی صرف شود.


‌عضو هیات مدیره سازمان در ادامه گفت: سازمان در پی توجه به کنترل ریسک بازار و در راستای کمک به سهامدارن خرد، مبلغ یک هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان را به صندوق تثبیت واریز کرد، به عبارتی تمام درآمد مازاد بر هزینه خود در سال ۹۹ و بخشی از درآمد مازاد در سال ۹۸ به صندوق بر تثبیت واریز شد. در مجموع می‌توان گفت سازمان بورس و اوراق بهادار به تنهایی دو هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان از منابع صندوق تثبیت را تامین کرده است.


‌معاون اجرایی سازمان بورس با بیان اینکه نقش دکتر محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس در انتشار صورت مالی بسیار موثر بوده است، اضافه کرد:  تصمیماتی که در این مقطع زمانی گرفته شد از جمله رفع محدودیت معاملاتی پرسنل کارگزاری ها، تاسیس برخی از صندوق های جدید، پیگیری بسته ۷+۳ در حمایت از بازار سرمایه و غیره، اقدامات بسیار مهمی بوده که اجرای آن نیاز به شجاعت و درایت خاص داشت.


‌وی با اشاره به رویکرد رئیس سازمان بورس گفت:  همه اعضای هیات مدیره سازمان بورس با انتشار صورت مالی سازمان موافق بودند. مصطفی بهشتی سرشت در خصوص میانگین حقوقی برای هر یک از نیروهای سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: ارقامی که مطرح شده در مورد دستمزد ناخالص است، در حالی که بعد از کسورات، این میزان مبلغی حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان است که شامل حقوق، عیدی، سنوات، اضافه کار، کارانه و مابقی اقلام دستمزدی است.


وی افزود این میزان پرداختی مربوط به پرسنل کارشناس، کارشناس ارشد و بالاتر است که عمده این افراد از زمره فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه های معتبر کشور بوده و جزو بهترین های بازار سرمایه هستند.


‌معاون اجرایی سازمان با بیان اینکه متوسط پرداختی سازمان بورس از بانک مرکزی کمتر بوده است، افزود: این در حالیست که بانک مرکزی، نهادی دولتی و مکلف به رعایت سقف است در حالی که سازمان بورس موسسه ای غیردولتی بوده و الزامی به رعایت سقف پرداختی ندارد. همچنین در مقام مقایسه، کارکنان بانک مرکزی و سایر بانک ها در اولویت بهره مندی از تسهیلات بانکی با نرخ های پایین، مبالغ بالا و دوره های بازپرداخت طولانی هستند در حالی که کارکنان سازمان بورس و اوراق بهادار از فعالیت در بازار سرمایه و بهره مندی از مزایای آن محروم هستند.


‌بهشتی سرشت در ادامه افزود: متاسفانه از سال گذشته شاهد خروج برخی نیروهای خوب از سازمان بوده ایم، چرا که مزایا و حقوقی که نهادهای مالی پیشنهاد می دهند به مراتب بیشتر از مبالغ پرداختی سازمان بورس می باشد.


وی یادآور شد: برای بهبود عملکرد سازمان و افزایش بهره وری، برنامه های دقیق و جدی در پیش داریم و امیدواریم انتشار صورت های مالی و دقت نظر اصحاب رسانه، در این راستا کمک شایانی نماید.


‌معاون اجرایی سازمان خاطرنشان کرد: در خصوص سامانه بومی معاملات فاز توسعه در مراحل پایانی بوده و به راندمان و عملکرد مطلوبی دست یافته ایم. در حال حاضر فاز استقرار آغاز شده که پیش بینی میکنیم حدود ۶ ماه به طول انجامیده و پس از آن شاهد بهره برداری از سامانه باشیم.


بهشتی سرشت در پایان افزود: شرکت مدیریت فناوری مکلف است تا آخر سال جاری شرایط انجام حداقل برخی از معاملات اوراق بدهی را در سامانه معاملات فراهم کند.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر