12 مهر 1396 - 14:25

بازار تلکام ایران بر مدار توسعه

دولت تعهدات شفاف‌تری را برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان بخشی از برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی و اجتماعی تدوین کرد.
کد خبر : ۷۵۶۶۴
اینترنت اشیاء

به گزارش ایبِنا، غول خفته بازار تلکام ایرانی در حال بیدار شدن است، خبر خوب در ارتباط با بازار فروش کلان است که به دنبال قواعد شفاف تری برای دوران آرامش پس از تحریم ها است و مجلس قانونی را ارایه کرده که وزارتخانه را به افزایش ظرفیت اینترنت کشور تا ۳۰ ترابیت بر ثانیه تا مارس ۲۰۲۱ متعهد می کند.


وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متعهد شده تا ساختار شرکت زیرساخت مخابراتی دولتی ایران که ارایه دهنده پهنای باند به کمپانی های اینترنت کشور است را تغییر دهد و همچنین متعهد شده شبکه های خط ثابت را به ارایه دهندگان خدمات اینترنت اجاره دهد.


وزارتخانه تصمیم دارد که شرکت ارتباطات زیرساخت را به سه شرکت مجزا تقسیم کند. شرکت انتقال دیتای بین المللی، شرکت تحقیق و توسعه و شرکت زیرمجموعه توسعه و هر سه توسط یک نهاد جدید نظارت خواهند شد.


جذب سرمایه‌گذار


از آنجا که ایران به دنبال توسعه زیرساخت های مخابراتی خود است، مجلس ایران نیز وزارتخانه را برای جدب سرمایه گذار از بخش خصوصی و سازمان های خارجی به چالش کشیده است. قوانین رگولاتوری واضح تر نویدی برای بازار مخابراتی فروش کلان است که به دنبال قواعد واضح تر برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بازار تلکام ایران است.


در مذاکره سال گذشته در خصوص ظرفیت اوراسیا نمایندگان اتفاق نظر داشتند که قوانین شفاف تر به افزایش رشد بازار تلکام کشور کمک خواهد کرد. الکساندر تالوتا مدیرعامل شرکت سپارکل در این رویداد گفت: "دولت ایران چشم انداز روشنی برای پهنای باند و سرمایه گذاری در بخش ICT دارد و دسترسی بهتر به اینترنت و نتیجتا ICT در حال افزایش است." در ماه سپتامبر، sparkle اولین شریک بین المللی تراز اول شرکت ارتباطات زیرساخت شد.


این شرکت این قرارداد همکاری برای توسعه شبکه جهانی IP Seabone خود در ایران و گشایش یک نقطه جهت ارایه سرویس در تهران امضا کرد. برخی از نمایندگان گفته اند تقلیل تحریم ها به معنای افزایش درخواست شراکت از سوی فروشندگان سطح کلان به عاملین محلی نه تنها به منظور ورود به بازار ایران بلکه برای استفاده از زیرساخت های موجود در این کشور است، زیرساختی که در آن قویا در مدل های خطوط زمینی سرمایه گذاری شده است.


ایتالتل فروشنده تجهیزات ایتالیایی سال گذشته یک مسیر برای ساخت یک شبکه پهنای باند مافوق سریع در سراسر کشور ایران و مجازی سازی پهنای باند تلکام کشور تولید کرد. استفانو پیلری مدیر عامل این شرکت در یک کنفرانس در سال گذشته در تهران گفت: "ایتالتلبه دنبال مشارکت در توسعه تکنولوژی ایران و نوآوری در راه حل ها است. تغییر شبکه موجود و ایجاد زیرساخت پهنای باند مافوق سریع باید یک اولویت بالا قرار گیرد تا این اطمینان حاصل شود که مردم ایران واقعا از اینترنت بهره می برند و سرویس های ضروری می توانند در این کشور توسعه یابند. ایتالتل گفت قصد دارد از تجربیاتش در ارایه پروژه های جهانی انتقال شبکه از TDM به IP استفاده کند.


گزارشات در نوامبر ادعا می کنند کنسرسیوم کمپانی های ایرانی به دنبال ورود به بازار سویه برای رقابت با گروه MTN و گروه محلی syriatel هستند. رویترز مدعی است که دولت سوریه به همتای ایرانی خود اجازه خواهد داد که یکی از اپراتورهای ارایه دهنده سرویس موبایل در این کشور باشد و سرویس های خود را در سوریه ارایه دهد، زیرا به نظر می رسد این کار مراودات اقتصادی بین دو کشور را افزایش خواهد داد.


در اوایل ماه ژانویه شرکت شاتل شکایت داشت که شرکت ارتباطات زیرساخت، ارتباط سرویس Voice مبتنی بر IP این شرکت را با خطوط تلفن ثابت SPNT مسدود کرده است. شکواییه ای مبنی بر نقض تعهد شرکت ارتباطات زیرساخت به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنظیم شد. اما یک هفته بعد وزارتخانه وساطت کرد و متعاقبا شرکت ارتباطات زیرساخت با اتصال مجدد سرویس VoIP شاتل موافقت کرد.


توافقات قرارداد


گروه MTN که متعلق به آفریقای جنوبی است و سهامدار MTN ایرانسل است تصمیم به انجام توافقاتی برای به دست آوردن ۴۹ درصد سهام این ISP ایرانی دارد. MTN ایرانسل بازاریابی LTE-A را آغاز کرده و انجام آزمایشات LTE-A این شرکت با استفاده از دو حامل در باند ۱۸۰۰ مگاهرتز و دستیابی به حداکثر سرعت دانلود ۱.۲Gbps گزارش شده است. در داخل کشور، شبکه ملی اطلاعات (NIN)، که تنها محتوای تأیید شده اسلامی را میزبانی می کند، در حال گسترش است. ظرفیت شبکه ملی اطلاعات پس از تکمیل فاز نهایی (تلاش۳) به ۱۰Tbps خواهد رسید.


این شبکه به منظور ارایه یک ارتباط با ظرفیت بالا و Latency پایین برای کاربران ایرانی در شبکه اترنت فیبرنوری در سراسر کشور است. ایران همچنین به شدت پتانسیل اینترنت کشور را بررسی می کند و محمود واعظی؛ وزیر ارتباطات سابق ایران، در اواسط ماه فوریه اعلام کرد که یک کمیته در وزارتخانه طی دو سال گذشته در توسعه IO فعالیت کرده و نشان می دهد که یک پروژه پایلوت در حال حاضر در تهران فعال است.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر