اقتصاد ایران
-
معاون اقتصادی رئیس جمهور تشریح کرد :
تاثیر کرونا بر ۱۵ درصد مشاغل و تولید ناخالص ملی
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: بر اساس برآورد ما بیماری کرونا ۱۵ درصد جامعه شاغل و تولید ناخالص ملی را تحت تأثیر قرار داده است.
-
اقتصاد خانوار با افزایش سواد مالی زنان تقویت میشود
یک کارشناس گفت: در جامعه ایران، زنان مدیران اقتصادی خانوادهها به شمار میروند، بنابراین که اگر سطح سواد مالی آنها ارتقاء یابد، میتوانند نقش بسیار موثری در این حوزه به عهده گیرند.
-
جامعه اقتصادی ایران کارآزموده دوران سخت است
رییس اتاق بازرگانی بیان داشت: جامعه اقتصادی ایران کارآزموده دوران سخت بوده و در تمام دورانها چه زمان قحطی و جنگ و چه غیر از آن مسئولیتهای اجتماعی خود را انجام داده است.
-
بازآرایی نهادی شورای عالی هماهنگی اقتصادی
نقدهایی در ماههای اخیر به عملکرد شورای عالی هماهنگی اقتصادی مطرح شده که به نظر میرسد بازطراحی این نهاد به منظور افزایش کارایی ضرورت داشته باشد.
-
صندوق بین المللی پول اعلام کرد،
حضور ۱۴ ساله ایران در بین بزرگ ترین اقتصادهای جهان
ایران طی ۱۴ سال گذشته همواره در جمع ۳۰ اقتصاد بزرگ جهان قرار داشته و این حضور مطابق پیشبینی صندوق بینالمللی پول تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.
-
درد مزمن رشد اقتصادی پایین؛ عوامل و راهحلها
مشکل رکود دیر یا زود حل خواهد شد و مجددا رشد اقتصادی مثبت بازمیگردد اما در صورت عدم انجام اصلاحات ساختاری، چالش پایین بودن رشد اقتصادی در کشور به احتمال زیاد همچنان پابرجا خواهد ماند.
-
تحلیل جدید صندوق بینالمللیپول از چشمانداز ۱۶ شاخص اقتصاد ایران
صندوق بینالمللی پول با بررسی چشمانداز ۱۶ شاخص کلان اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ پیشبینی کرد تولید ناخالص داخلی ایران در سال به ۴۶۳میلیارد دلار افزایش یابد و بخش غیرنفتی اقتصاد از رکود خارج شود.
-
تله جدید خزانهداری آمریکا برای اقتصاد ایران
المانیتور به نقل از کارشناسان مالی نوشت که مکانیزم جدید معرفی شده توسط وزارت خزانهداری آمریکا برای کار با ایران بیشتر به دنبال شناسایی طرفهای خارجی همکار ایران است.
-
جدیدترین تحلیل بلومبرگ:
حال اقتصاد ایران رو به بهبود است
خبرگزاری بلومبرگ پیشبینی کرد که اقتصاد ایران سال آینده از این رکود عمیق خارج شده و به تدریج به سمت رشد مثبت حرکت میکند.
-
انتشار گزارش فصلی اقتصاد ایران در بهار ۹۸
مرکز آمار گزارش فصلی اقتصاد ایران بهار ۹۸ را منتشر کرد.
-
در گفتگو با ایبِنا مطرح شد؛
نشانههای خروج اقتصاد ایران از رکود ظاهر شد
یک کارشناس اقتصادی از وجود نشانههایی برای خروج اقتصاد ایران از سرازیری رکود خبر داد.
-
بانک جهانی پیشبینی کرد؛
خروج اقتصاد ایران از رکود در سال ۲۰۲۰
بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود پیشبینی کرد اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی از رکود خارج شود.
-
مهمترین چالش اقتصاد ایران از دید صندوق بینالمللی پول
گزارش جدیدی که از سوی صندوق بینالمللی پول منتشر شده حاکی از این است که التهابات سیاسی و نوسانات قیمت نفت تاثیر قابل توجهی بر برنامههای توسعه اقتصادی کشورهای نفت خیز خواهد داشت.
-
۵ دلیل عدم بروز اَبَرتورم در اقتصاد ایران
دلایل مختلفی وجود دارد که اَبَرتورم در اقتصاد ایران بروز نخواهد کرد. هراس بیدلیل از این پدیده میتواند هم بر مردم و هم بر سیاستگذاران تاثیر سوئی بگذارد و چالشهایی برای آنها ایجاد کند.
-
بانک حهانی پیشبینی کرد؛
کاهش بدهی خارجی ایران به ۹.۳ میلیارد دلار
بانک جهانی دیون خارجی ایران در پایان سال جاری را ۹.۳ میلیارد دلار برآورد و پیشبینی کرد صادرات نفت ایران در سال ۹۸ به یک میلیون بشکه در روز برسد.
-
اهداف کمیته سیاست گذاری ویژه ثبات مالی
یک کارشناس بانکی فعالیت کمیته سیاست گذاری ویژه ثبات مالی را یک الگوبرداری درست در نحوه مواجهه با بحران مالی جهانی برشمرد.
-
ضرورت سالم سازی منابع نقدینگی
گسترش فعالیتهای غیرمالی بانکها و ضعف قوانین نظارتی، سبب افزایش نقدینگی از کانالهایی میشود که کاهش ثبات مالی و تشدید نوسانات اقتصادی را به همراه دارد.
-
بررسی اعمال تحریمها علیه اقتصاد ایران؛ آثار و تبعات احتمالی
شاید یکی از اثرات مهم تحریمها براساس سناریوهای مدنظر آحاد اقتصادی تلاش برای حفظ قدرت خرید وجوه نقد از طریق ورود به بازارهای مالی است.
-
بررسی اعمال تحریم علیه اقتصاد ایران و ابعاد و دلایل اقتصادی
ساختار اقتصاد ایران در طی سالهای اخیر به دلیل وابستگی قابل ملاحظه به صنعت نفت دچار نقصانها و پیچیدگیهایی شده است که پیادهسازی چارچوبهای تحریمی را میسر میسازد.
-
در گفتگو با ایبِنا عنوان شد:
امکان تغییر پیشبینیIMF از اقتصاد ایران/مدیریت بیثباتیهای ارزی
رییس کانون بانک های خصوصی بااشاره به پیش بینی اخیر صندوق بین المللی پول از اقتصادایران خواستار اتخاذ تصمیمات منسجم تر شد و گفت: امکان تغییر پیش بینی های اقتصادی با توجه به ظرفیت های کشور وجود دارد.
-
اولویتهای بازگشت رشد مثبت به اقتصاد؛
گامهایی برای مهار انتظارات تورمی/ چرا رشد اقتصادی مثبت نماند؟
قائم مقام اسبق بانک مرکزی با ترسیم وضعیت فعلی اقتصاد ایران و دلایل بروز نرخ رشد منفی اقتصادی، معتقد است دولت و بانک مرکزی باید سیاست مهار نرخ تورم را در دستور کار خود داشته باشند.
-
نقش و اثرگذاری صندوقهای بازنشستگی در ثبات مالی اقتصاد ایران
مقاله سیاستی نقش و اثرگذاری صندوقهای بازنشستگی در ثبات مالی اقتصاد ایران؛ لزوم شکلگیری مقام ناظر احتیاطی منتشر شد.
-
سرپرست وزارت اقتصاد مطرح کرد:
تعطیلی شعب زیان ده بانکی/ پیگیری واگذاری اموال مازاد بانکها
سرپرست وزارت اقتصاد پس از تصویب صورتهای مالی بانک گفت: تعطیلی شعب و باجه های مازاد و زیان ده باید در قالب برنامه ای روشن دنبال شود.
-
کلاس درس نظام بانکی در مدرسه اقتصاد ایران: چرا کسی اخراج نمیشود؟
برخلاف تمام دنیا که مقولهای تحت عنوان «ریسک ورشکستگی» و خطر سرایت آن به دیگر موسسات مالی وجود دارد، در نظام بانکی ایران چنین ریسکی مطرح نیست
-
ایبِنا بررسی کرد؛
تغییرات ۱۳ ساله رشد اقتصادی ایران/ اوضاع بهرهوری نامساعد است
سازمان ملی بهره وری ایران با انتشار گزارش عملکرد بهره وری بخش های مختلف اقتصادی در دوره زمانی ۸۴ تا ۹۵، وضعیت بهره وری در اقتصاد ایران را نامساعد اعلام کرد.
-
الگوهای آبشاری گسترش چتر تعاون بر اقتصاد ایران
اقتصاد تعاونی در ایران هر سال با ضرورتهای جدیدی از توسعه و پیشرفت همراه میشود، اما از اولویت توسعه باز هم فاصله میگیرد.
-
اثرات متقابل پایداری بودجهای و ثبات مالی در اقتصاد ایران
مقاله سیاستی ارزیابی اثرات متقابل پایداری بودجهای و ثبات مالی در اقتصاد ایران توسط پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی منتشر شد.
-
رییس اتاق ایران:
اقتصاد ایران هدف ندارد
رییس اتاق ایران با بیان اینکه، اقتصاد ایران هدف ندارد گفت: از ابتدای انقلاب برخی مشکلات اقتصادی وجود داشته که همچنان ادامه دارد و همانند یک دور باطل است.
-
سقف انتظارات از رئیس کل بانک مرکزی
تغییر رئیس کل بانک مرکزی نقدها و مباحث مختلفی پیرامون عملکرد بانک مرکزی در پی داشت بررسی عملکرد بانک مرکزی بدون در نظر گرفتن جایگاه آن در اقتصاد ایران میتواند باعث نتیجهگیری نادرست و گمراهکننده شود
-
ایبِنا گزارش میدهد؛
تغییرات نرخ تورم ۱۲ گروه کالایی/ بیشترین افزایش مخارج در کجاست؟
نرخ تورم ۱۲ گروه کالایی در خردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته، با این حال بیشترین رشد قیمت ها در گروه کالاها و خدمات، تفریح و امور فرهنگی، تحصیل و خوراک بوده است.