-
بازار سرمایه در سال ۹۷، از اوج تا فرود
شتاب اولیه رشد شاخص و قیمتها در بورس در نیمه دوم سال ۹۷ به دلیل تشدید ابهام و نااطمینانی در فضای سیاسی و اثرات آن بر اقتصاد کشور، کُندتر از روزهای آغازین امسال شد.
-
پیشنهاداتی برای خروج از رکود تورمی
یکی از پدیدههای اقتصادی که در بسیاری مواقع به شکلی عجیب و ترسناک در صحنه اقتصاد ظهور میکند؛ «رکود تورمی»، است، ولی بدون چاره نیست.
-
هدیههایی برای قطع رابطه؛ تاملی بر سود بانکی
یکی از چالشهای بزرگ اقتصاد کشور، وجود ناترازی در نظام بانکی و به تبع آن ناچاری بانکها به اضافه برداشت از بانک مرکزی است.
-
راهکارهای ایجاد تحول در سیاستگذاری اعتباری
تامین مالی بنگاههای تولیدی بزرگ با استفاده از ابزارها و منابع مالی از طریق بازار سرمایه و جذب سرمایههای خارجی مولفههای اساسی برای تقویت اشتغال و تولید در سطح کلان در درازمدت به شمار میروند.
-
تجربه شیلی در برقراری انضباط بودجه،گام سوم؛پیادهسازی قواعد مالی
شیلی به عنوان بزرگترین صادرکنندههای مس به همراه نروژ از جمله کشورهایی است که نمونه موفق از کشورهای غنی از منابع طبیعی و صادر کننده کالا محسوب میشود.
-
رگتک اسلامی؛ آسمانی کمی بالاتر
استفاده از فناوریهای مالی در بخش مقرراتگذاری و نظارت شرعی میتواند نقشی مهم و اثرگذار در پیشبرد و تقویت بازارهای مالی اسلامی داشته باشد.
-
نسل دوم بلاکچین و قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند را در نسل دو بلاکچین طبقهبندی میکنند. در نسل سوم بلاکچین ارتباط بین بلاکچینهای مختلف مطرح است.
-
چرا رکود تورمی؛ سرمنشاء آن کجاست؟
درحالی که کتاب های اقتصاد کلان مملو از راه های کنترل تورم و برون رفت از رکود به عنوان ۲ معضل مهم و مورد توجه سیاستگذاران است اما وقوع همزمان این ۲ موضوع، جمع اضداد است.
-
بحران بانکی در ایتالیا؛ حمایتهای مالی دولت و نهادهای بینالمللی
دولت ایتالیا برای خروج از بحران بانک، بیش از دو دهه را صرف حمایت مالی از بانکها و تشویق آنها به ادغام نمود اما تجربه ژاپن نشان داده که بدون نظارت مستقل نمیتوان اعسار بانکی را بهبود بخشید.
-
تحول در سیاستگذاری اعتباری؛ ضرورت گذار از تامین مالی سنتی
طرحهای سرمایهگذاری بخش خصوصی نیازمند تحول در سیاستگذاری اعتباری و پرهیز از تامین مالی سنتی به صورت اعطاء تسهیلات غیرهدفمند بوده است.
-
بررسی زوایای حذف صفر از پول ملی
ترویج بانکداری الکترونیک زیرساختی مناسب در راستای موفقیت طرح حذف ۴ صفر از پول ملی خواهد بود.
-
تجربه شیلی در برقراری انضباط بودجهای، گام دوم؛ اقدامات اولیه
شیلی به عنوان یکی از موفقترین کشورهایی است که توانسته با انجام اقدامات نهادی، انضباط بودجهای را از سال ۲۰۰۶ برقرار سازد.
-
نقش سیستمهای پشتیبانی تصمیم در بازاریابی خدمات بانکی
نظام بانکی کشور نیازمند تحول در حوزه بازاریابی است اما تحولی که مبتنی بر گردش رقابتی، انگیزش لازم، دانش روز و رویکرد و رفتار حرفهای باشد.
-
آیا تورم مسکن گریبان اجارهنشینها را نیز خواهد گرفت؟
در شرایطی که قدرت خرید برخی از متقاضیان مسکن به دلیل شوک ارزی و افزایش نرخ از دست رفته و برخی امید به بازگشت آرامش قیمتی اجارهنشینی دارند، آیا امکان تسری تورمهای بالا به بازار اجاره هست؟
-
یادداشت دوم/
سوپر مارکت مالی در نظام بانکی؛ فرصتها و تهدیدها
سوپر مارکت مالی شرکتی است که خدمات گسترده مالی را در زیر یک سقف انجام میدهد. بنابراین بکارگیری آن در بانکها، میتواند فرصتها و تهدیدهایی را ایجاد کند.
-
چرخه تسویه بدهی و مزایای موردی تبصرههای حمایتی لوایح بودجه
تبصرههای حمایتی برای پاسخ به نیاز واحدهای تولیدی و ایجاد مزیتهایی جهت تقویت اشتغال و تولید در لایحه بودجه سالهای اخیر دیده شده و فرصتهای مناسبی را در اختیار فعالان بخشهای تولیدی قرار داده است.
-
چهار گام برای کاهش نااطمینانی در اقتصاد ایران
با شرایط پیش آمده، مردم و فعالان اقتصادی دچار نااطمینانی و تردید نسبت به آینده اقتصادی کشور شدهاند. این سردرگمی میتواند آثار اقتصادی مخربی درپی داشته باشد لذا باید برای کاهش آن به سرعت تلاش کرد.
-
نگاهی از پنجره بانکداری اسلامی؛ از روزشمار به ماهشمار
آنچه برقرارکننده قواعد عدالتمدارانه و ضوابط شرعی بانکداری اسلامی است، دقت در محاسبه و پرداخت «سود قطعی و نهایی» در سپردههای سرمایهگذاری مدتدار است.
-
مابهالتفاوت نرخ فروش ارز حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی
لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در حالی تقدیم مجلس شده که بر خلاف لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، دولت ردیف مجزایی را به «مابهالتفاوت نرخ فروش ارز حاصل از فروش نفت خام و میعانات گازی» اختصاص نداده است.
-
نقش سامانه نیما در مدیریت بازار ارز
بازار ارز در صورتی کاراست که کلیهی شرکت کنندگان در آن بتوانند از تمامی اطلاعات قابل دسترس به منظور ارزشگذاری مناسب ارز بهرهبرداری کنند.
-
توصیه گروه ویژه اقدام مالی برای ریسک پولشویی فناوریهای جدید مالی
امروزه یکی از حوزه های ایجاد ریسک پولشویی، بهرهگیری از فناوریهای جدید در حوزه مالی در ابعاد مختلف است که اقدامات پیشگیرانه قبل از بکارگیری و توسعه محصولات مبتنی بر آن از توصیههای گروه ویژه است.
-
پیشزمینههای تحقق اهداف بانک مرکزی
«اگر بانک مرکزی کشور، خود را ملزم به دستیابی به اهداف مختلف تعریفشده برای آن در لایحه «قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» بداند ناگزیر به تعریف برخی از مقدمات و مفاهیم خواهد بود.
-
ابزارهای تامین در چرخه تسویه بدهی
افزایش سرمایه،بخشودگی جریمه،سقف بخشودگی سود تسهیلات و تسویه مطالبات بانک مرکزی از محل باقیمانده حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص داراییهای این بانک، بخشی از ابزارها در تسهیل چرخه تسویه بدهی کلان است.
-
برداشت از صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه سال ۹۸
در بخش واگذاری داراییهای مالی لایحه بودجه، در ردیف مربوط به «منابع حاصل از استفاده از صندوق توسعه ملی» عدد یک میلیون ریال ارائه شده که مغایرتهایی با تبصرههای بخش ماده واحده این لایحه دارد.
-
«پرهیز از تعجیل» و «صیانت از سپردههای مردم» در نسخه ادغام بانکی
تأکید بر دو فاکتور مهم «پرهیز از تعجیل» وصیانت از سپردههای مردم در موضعگیریهای رئیسکل بانک مرکزی بسیار قابلتوجه است و نوید این را میدهد که پروژه اصلاح نظام بانکی این بار قرار است به اجرا در آید.
-
نظام مالی بانکمحور و رشد اقتصادی
اگرچه توزیع منابع در ارتباط با نظامهای مالی بانکمحوری همچون نظام مالی ایران میتواند به گونهای باشد که موجب حداکثرسازی سود بانکها شود، اما این لزوما تخصیص کارای منابع مالی را تضمین نخواهد کرد.
-
چشماندازی بر راهاندازی دوباره سیستم هوشمند سوخت
با اینکه افزایش قیمت بنزین در سال آینده برغم پیشبینی دولت در لایحه بودجه هنوز هم محتمل به نظر میرسد،همچنان در خصوص مکانیزم تخصیص سهمیه وچگونگی استفاده دوباره از کارت سوخت تصمیم قطعی گرفته نشده است.
-
۵ دلیل عدم بروز اَبَرتورم در اقتصاد ایران
دلایل مختلفی وجود دارد که اَبَرتورم در اقتصاد ایران بروز نخواهد کرد. هراس بیدلیل از این پدیده میتواند هم بر مردم و هم بر سیاستگذاران تاثیر سوئی بگذارد و چالشهایی برای آنها ایجاد کند.
-
سوپر مارکت مالی و تحول در نظام درآمدی بانکها
یکی از دغدغههای حال حاضر شبکه بانکی کشور، توسعه مدل کسب و کار بانکی و ایجاد تحول در نظام درآمدی بانکها است، به طوری که بتوانند ضمن ایجاد درآمد، بهبود کیفیت خدمات را نیز به همراه داشته باشند.
-
سهگانه کسری بودجه، عرضه پول و نرخ تورم در ایران
کسری بودجه به صورت یک چرخه معیوب بر نقدینگی و تورم تاثیرگذار است و اگر هدف دولت کاهش نرخ تورم باشد، باید کسری بودجه آن از راههای غیربانکی تامین شود تا حلقه ارتباطی بودجه، نقدینگی و تورم از بین برود.