-
انتشار فناوری پرداخت موبایلی در استانهای مختلف و گذر از پرتگاه
به نظر میرسد یک روش مناسب برای بازاریابی در استانهای با سطح استفاده پایینتر از پرداختهای اینترنتی و موبایلی، استفاده از کارمزد پایینتر باشد تا هزینه فرصت پذیرش تکنولوژی برای اکثریت پایین بیاید.
-
اقدامات اصلاحی در بازارهای مالی و تناقضهای اجتنابناپذیر
وضعیت بازار را با اتخاذ سیاستها و اقدامات اصلاحی و پرهیز از سیاستهای حمایتی میتوان تغییر داد اما این اصلاحات، تناقضهایی را به همراه خواهند داشت.
-
دهم شهریور، یادآور خانهتکانی بانکی
نظام پولی و بانکی کشور نیازمند یک خانهتکانی اساسی است. این حرکت میتواند با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط، آغازی درخشان داشته باشد.
-
ضرورت توجه به فساد در بخش بانکی
نادیده گرفتن فساد در بخش بانکی میتواند پیامدهای شدید و گستردهای برای اقتصاد داشته باشد، از اینرو، بررسی این پدیده در هر موسسه و یا نهاد مالی ضروری است.
-
کاهش وابستگی نفتی، این نسخه تاریخ دارد!
چشمانداز پیشرو در عرصه بینالمللی اقتصاد سیاسی و تشدید فشارهای آمریکا، لزوم کاهش وابستگی نفتی و دستیابی به سایر راهکارهای درآمدزایی و صرفهجویی در هزینهها را برای اقتصاد ایران با اهمیت کرده است.
-
دو روی سکه سیاست افزایش نرخ سود
ظاهر اجرای سیاست افزایش نرخ سود مانند بسیاری از سیاستهای خوب است. اما زمانی که به روی دیگر سکه نگاه کنیم که هزینه این افزایش در نرخ سود از کجا قرار است تامین شود، مسئله کمی پیچیده میشود.
-
درآمدی بر رتبهبندی موسسات تامین مالی و شرکتهای لیزینگ
شرکتهای تامین مالی و لیزینگ به دلیل نقش کمتری که در مقایسه با بانکها و موسسات اعتباری در فرآیند تامین مالی دارند، تاکنون کمتر مورد ارزیابیها و رتبهبندیهای جدی قرار گرفتهاند.
-
فرصت صادرات خدمات مهندسی با رمزارز
تحریمهای ارزی موجب گشته راههای ورود ارز به کشور در بسیاری از موارد محدود شود.
-
مقدمهای بر نظریه پول و اعتبار
ارزش پول ملی یک کشور در شرایطی که به دلیل نوسانات ارزی، به طور روزافزون تنزل مییابد، اعتماد آحاد اقتصادی به کارکرد پول ملی به عنوان ذخیره ارزش نیز کمتر میشود.
-
ضرورت اصلاح ساختار مالیاتی کشور؛ چرا و چگونه
اگر نحوه مالیاتستانی دارای نقص و یا کارکرد ضعیف باشد، اصل آن نیز برای پرداخت کننده دچار ابهام میشود. در چنین شرایطی بازنگری در نظام مالیاتستانی اهمیت ویژهای مییابد.
-
بازار خودروهای داخلی؛ حلقه آخر زنجیره نوسانات بازار داراییها
اگر انتظارات تورمی برای افزایش قیمت خودروهای داخلی شکل بگیرد و دوباره شدت پیدا کند، سفتهبازی و دلالی بر شدت افزایش قیمت خواهد افزود و نقدینگی سرگردان بیش از گذشته به این بازار سوق داده میشوند.
-
چالش اهلیت در وکالتپذیری موسسات مالی غیرمجاز
ترکیب ماده ۳ قانون عملیات بانکی بدون ربا و ماده ۶۶۲ قانون مدنی، وکالتپذیری موسسات مالی غیرمجاز را از حیث شرعی و حقوقی با چالش جدی مواجه میسازد.
-
تحولات اخیر بازار مسکن؛ تهدیدها و فرصتها
اهداف سیاستگذاران بازار مسکن در سالهای اخیر در تقویت سمت تقاضا که با ابزارهایی نظیر تسهیلات مسکن یکم و تسهیلات اوراق مسکن دنبال شده، در معرض خطر قرار دارد.
-
سیاست جایگزینی واردات، از واقعیت تا عمل
به نظر میرسد سیاست جایگزینی واردات، در عمل به هدف خود که همانا تقویت رشد اقتصادی و افزایش اشتغال داخلی بوده، چندان دست نیافته است.
-
کلیاتی بر طرح لیزینگ آنلاین و فروشگاه اینترنتی
وجود یک سازوکار لیزینگ در فروشگاه اینترنتی و یا بالعکس منجر به افزایش قابل توجه فروش هم برای لیزینگ هم برای فروشگاه اینترنتی خواهد شد.
-
ضرورت اندازهگیری آثار اقتصادی و بانکی تحریمها
اقتصاد و شبکه بانکی کشور در دو دهه اخیر شاهد تحریمهای مختلف اقتصادی و بانکی از سوی مجامع بینالمللی و کشورهای مختلف بودهاند. اگرچه عزم ملی برای مقابله با آنها وجود داشته است.
-
چالش نرخ سود بانکی در پازل سیاستگذاری پولی و ارزی
در نظام بانکی مبتنی بر کسب سود از اِسپرد، باز گذاشتن دست بانکها در رقابت برای جذب سپرده، نتیجهای جز افزایش نرخ سود بانکی و متعاقب آن افزایش شتابان نقدینگی و تشدید بیثباتی مالی نخواهد داشت.
-
ضرورت طراحی مکانیسم مدیریت دارایی و بدهی بانکها
فرآیند مدیریت دارایی و بدهی بانک بیتاثیر ازتحولات اقتصادکلان و شرایط بینالمللی کشور نیست به طوری که هر تغییر و تحول در فضای اقتصاد کلان هزینه مدیریت دارایی و بدهی بانکها را تحت تاثیر قرار می دهد.
-
نظارت حوزه مغفول بانکها
در صورتی که بانکها با استفاده از منابعی که به منظور نظارت و عارضهیابی طرحهای سرمایهگذاری پیشبینی شده است، مشاوران خبره را به کار بگیرند میتوان امیدوار بود بخشی از جریان شتابان نقدینگی مهار شود.
-
چرایی بهبود تخصیص ارز در چارچوب بسته جدید سیاست ارزی
منابع ارزی کشورهای نفتخیز عمدتا از محل فروش نفت تامین میشود و این مسئله در صورت عدم وجود مکانیزم تخصیص بهینه ارز منجر به واردات کالاهای غیراساسی و ایجاد رانت خواهد شد.
-
نقش حداقل الزامات ناظر بر کنترل داخلی در استقرار حاکمیت شرکتی
ابلاغ دستورالعمل حداقل الزامات ناظر بر کنترل داخلی به شبکه بانکی کشور میتواند علاوه بر تسهیل استقرار حاکمیت شرکتی زمینه ساز بهبود مدیریت ریسک در بانکها شود.
-
اندازهگیری آسیبپذیری عملکرد بانکها از تحولات اقتصاد کلان
شبکه بانکی کشور در سالهای اخیر شاهد کاهش سودآوری بانکها به عنوان یک معیار از سلامت بوده، از اینرو اندازهگیری آسیبپذیری عملکرد بانکها از تحولات متغیرهای اقتصاد کلان ضروری است.
-
بیتکوین و اتریوم؛ تفاوتها و تمایزها
اتریوم مانند بیت کوین از یک بلاکچین توزیع شده عمومی استفاده میکنند. اما تفاوتهای فنی بسیاری بین این دو وجود دارد که مهمترین تفاوت در اهداف و قابلیتهایشان است.
-
وقتی بانکها ممنوعالخروج میشوند!
بانکها هنگامی که در قامت وکیلِ سپردهگذاران سپردههای سرمایهگذاری مدتدار قرار میگیرند، موظف هستند مصلحت سپردهگذاران (موکلین) را مراعات کنند.
-
آیا رمزارز ملی نوشداروی اقتصاد ایران است؟
رمز ارز ملی یک ابزار مالی پیشرفته و مدرن است اما نمیتوان از آن به عنوان معجزه برای یک اقتصاد استفاده کرد.
-
آیا ریاضت مالی میتواند زمینه رشد اقتصادی در کشور را فراهم آورد؟
هدف از اجرای برنامههای ریاضت مالی بهبود اعتبار بودجه و وضعیت مالی کشور و همچنین توانمند کردن آن برای تثبیت رشد اقتصادی است.
-
نرخ ارز و قانون قیمت واحد؛ آیا راه گریزی هست؟
قانون قیمت واحد امکان برقراری قیمتی پایینتر از بازار آزاد و حاکمیت دو قیمت را در بازار نمیدهد.
-
سقف انتظارات از رئیس کل بانک مرکزی
تغییر رئیس کل بانک مرکزی نقدها و مباحث مختلفی پیرامون عملکرد بانک مرکزی در پی داشت بررسی عملکرد بانک مرکزی بدون در نظر گرفتن جایگاه آن در اقتصاد ایران میتواند باعث نتیجهگیری نادرست و گمراهکننده شود
-
مشکلات واردات از تخصیص ارز تا ترخیص کالا
در برخی موارد از بروزرسانیها در تعامل میان بانکها و بانک مرکزی، فرآیند انجام کار به کندی صورت میگیرد و این موضوع باعث افزایش دموراژ و بالارفتن هزینه ترخیص کالا توسط واردکنندگان در گمرکات می شود.
-
نوسانات نرخ ارز؛ تهدیدی جدی برای بخش تولید
نوسانات و شوکهای شدید ارزی آثار جبرانناپذیری را بر بدنه تولید وارد میکند که منجر به تضعیف بخش حقیقی اقتصاد و رشد فعالیتهای غیرمولد میشود.