-
بانکها و تحول دیجیتال ؛ ضرورت اصلاح تصورات
تحول دیجیتال نیاز به یک ذهنیت کاملا نو دارد که باید از سطح رهبری بانک آغاز و برای همه اعضای سازمان و در هر سطحی انجام شود و مستلزم راهبردها و مدلهای عملیاتی جدید و همگرایی واحدهای مختلف بانک است.
-
نفرین بر درآمد نفت، درود بر ثروت نفت
مشکلات ناشی از نگاهی درآمدی به عواید نفت و گاز چنان گسترده شده که وسعت آن به اندازه تمامی مشکلات اقتصادی کشور است.
-
تطبیق؛ ضامن حفظ نظم و ثبات در موسسات مالی
تداوم بر رعایت مقررات و پایبندی به استانداردهای داخلی و بینالمللی، حتی با وجود احتمال بازگشت تحریمها نه تنها از منظر داخلی و حفظ حاکمیت شرکتی مفید است بلکه میتواند بر حفظ روابط خارجی نیز موثر باشد.
-
عمده رمز ارز بانک مرکزی، فرصتها و ملاحظات
عمده رمزارز بانک مرکزی گونهای از رمزارز است که به منظور انتقال پول میان موسسات مالی به وجود آمده است، بنابراین دسترسی به آن جهانی نیست و تنها موسسات مالی مشخصشدهای به آن دسترسی دارند.
-
مثلث حکمرانی خوب در هندسه اقتصاد مقاومتی
مرور کارنامه اقتصاد ایران در برپایی حکمرانی خوب بیانگر این واقعیت است که نهاد حاکمیت (اعم از دولت و سایر نهادهای عمومی و شبه دولتی) در دو حیطه نیازمند ترمیم سیاستها و اقدامات خود است.
-
تاثیر کسری بودجه دولت بر تحولات بازار ارز
دولت نباید برای ثبات بازار ارز تنها چشم به مذاکرات هستهای داشته باشد بلکه باید بداند که بخش مهمی از ثبات بازار ارز در گروی رفتار مالی دولت است.
-
سایه روشن انتقال وجه در فینتکها
استفاده از ابزارهای نوین پرداخت و فینتکها در سالهای اخیر به سرعت در حال گسترش است اما همچنان شاهد آن هستیم که بخشی از جامعه برای خدماتی همچون انتقال وجه از خودپردازها استفاده میکنند.
-
سامانه نیما، قواعد بازار و نقشآفرینی بانک مرکزی
تشکیل بازار یکپارچه و ساماندهی شده ارز در سامانه نیما اقدامی مثبت است که در صورت التزام بانک مرکزی به قواعد بازار میتواند در ایجاد ثبات نرخ ارز و نهایتا ثبات اقتصاد کلان موثر واقع شود.
-
راهکارهای رفع موانع تولید در ایران با محوریت فضای کسب و کار
با توجه به اینکه تولید در ایران با محوریت فضای کسب و کار با مشکلاتی همراه است لذا باید راهکارهایی برای آن مد نظر قرار داد.
-
واکنش قیمتی صنعتگران به شوکهای ارزی
چنانچه در اثر وقوع یک شوک ارزی، نرخ ارز افزایش پیدا کند میتوان انتظار داشت در سطح کل صنعت، درجه چسبندگی قیمتها کاهش یافته و تاثیر سیاست پولی بر بخش حقیقی اقتصاد کاهش پیدا کند.
-
رونق تولید با بانکهای سرمایهگذاری یا شرکتهای تامین مالی؟
ایجاد شرکتهای تامین مالی به صورت تخصصی میتواند به رونق تولید داخلی کمک کند.
-
نظام پرداخت رمزارزی و مصائب ایران در تجارت بینالملل
تصور سیاستگذاران این است که استقرار نظام پرداخت مبتنی بر رمزارزها و بهرهگیری از آن میتواند مشکلات در عرصه تجارت بینالملل را تخفیف دهد، حتی درصورت ایجاد چنین ابزاری، مشکلات کاملا پایان نمیپذیرد.
-
دوگام تا معجزه رقابت در بانکداری اسلامی
معجزه «رقابت» در بانکداری اسلامی، نه تنها برای نظام یکپارچه بانکداری ایران غیرممکن و دور از دسترس نیست، بلکه هدفی سهلالوصول است که تنها نیاز به برنامهریزی و راهبری بانک مرکزی دارد.
-
الزامات نقدینگی و کارایی بازار بین بانکی
الزامات نقدینگی میتواند در سیاستهای پولی بانک مرکزی تغییر ایجاد کند و در تعیین نرخهای سود تعادلی و انگیزه بانکها برای شرکت در بازار بینبانکی تاثیرگذار باشد.
-
سقف کوتاه قیمت ارز و بلندپروازی نظرات کارشناسی
دولت در زمینه تخصیص منابع ارزی به فعالیتهای اقتصادی، در انتخاب میان ابزار پردردسر سیاست سقف قیمت و ابزار مناسبتر سیاست مالیاتگیری و پرداخت انتقالی، چشم به سیاست نوع اول دوخته است.
-
پتانسیلهای رشد اقتصادی ایران در سایه نااطمینانی
هرگونه اهمال در زدودن نااطمینانیهای حاکم بر شرایط اقتصاد کلان تهدیدی برای پتانسیلهای رشد محسوب میشود.
-
تقویت ثبات مالی با توسعه بازار اوراق ارزی
توسعه بازار اوراق ارزی با کمک به مدیریت بهتر عرضه و تقاضای ارز، موجب کاهش التهابات ارزی و تقویت ثبات مالی میشود.
-
بازار بدهی؛ چتری برای تمام فصول
با توجه به اثرات مفید بهرهگیری از بازار بدهی، توصیه اکید بر آن است از این فرصت نه فقط در دوران ظهور کسری بودجه بلکه در تمام ایام به نحو اصولی و هوشمندانه استفاده شود.
-
ضرورت توجه به نرخ سود بانکی در آسیبشناسی و رفع موانع تولید
نرخ ناموزون سود بانکی در اقتصاد باعث عدم تمایل به سرمایهگذاری در بخش تولید و حرکت منابع به بخشهای غیرمولد شده است.
-
ناترازی بازار مسکن و خطر رکود تورمی
به نظر میرسد موج افزایش قیمت به راه افتاده در بازار مسکن متأثر از یک ناترازی در عرضه و تقاضای عموماً مصرفی در این بازار است که نااطمینانیهای سیاسی و اقتصادی بر شدت آن میافزاید.
-
ضرورت طراحی معیاری برای ارزیابی ثبات بانکی
یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی سلامت بانکها، طراحی معیارهای استاندارد ثبات بانکی است.
-
حلقه مفقوده در پیاده سازی کارت اعتباری
پیاده سازی کارت اعتباری در شبکه بانکی کشور نیازمند فرهنگ سازی مالی و گسترش پایگاه های اطلاعاتی در مورد مشتریان خرد است.
-
بایدهای حمایت نظام بانکی از کالای ایرانی
یکی از نهادهایی که میتواند در ارتقای جایگاه کالای ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی نقش بسزایی داشته باشد، نهادهای پولی و مالی به ویژه بانکها هستند. حال سؤال این است که نظام بانکی چه نقشی دارند؟
-
حملات سوداگرانه به بازار ارز و انتخابهای بانک مرکزی
پاسخ این سوال که آیا سیاستگذاران در برابر فشارهای سوداگرانه از ارزش پول ملی دفاع کنند و یا کاهش ارزش را بپذیرند تنها به شرایط اقتصادی بستگی ندارد وبه اثرات بازتوزیعی و اولویتهای سیاسی نیز بازمیگردد.
-
صیانت از ذخایر ارزی، راهکار عبور از اضطرار
در شرایط خروج آمریکا از برجام و ابهام در خصوص آینده این توافق، صیانت از ذخایر استراتژیک ارزی و بازتعریف نقش صندوق توسعه ملی در اقتصاد ایران اهمیت دوچندان مییابد.
-
نقش دولت، بانکها و بانک مرکزی در برقراری پایداری مالی
بر اساس قانون بودجه سال ۹۷ در راستای تسویه حداکثری مطالبات بخش خصوصی مقرر شده در پروسه تسویه بدهی دولت با طلبکاران، بانک مرکزی نیز در چرخه مزبور قرار گیرد.
-
خرده رمز ارز بانک مرکزی؛ فرصتها و ملاحظات
خرده رمزارز بانک مرکزی جایگزینی الکترونیک برای اسکناس نقد است. بنابراین، به ازای از چرخه خارج کردن هر واحد پول کشور، یک واحد از خردهرمزارز بانک مرکزی میتواند تولید شود.
-
نگاهی به ابعاد شرعی ایجاد و تامین کسری بودجه دولتی
کسری بودجه یکی از معضلات قدیمی اقتصاد ایران است که مهمتر از ایجاد آن، روشهای تامین آنست که میتواند ابعاد جدی از مسائل شرعی را همراه خود داشته باشد!
-
مشکلات شبکه بانکی درحوزه تطبیق
وجود خلأ میان استانداردهای بینالمللی و اقدامات متناسب با الزامات حوزه تطبیق در حال حاضر در تدوین و اجرای قوانین و مقررات در شبکه بانکی کشور انکارناپذیر است.
-
شناسایی بیماری جدید در ساختار کسری بودجه دولت
کسری بودجه مداوم در طول سالیان طولانی به انباشت بدهیهای دولت منجر شده و بلاشک بخش مهمی از مشکلات اقتصادی کشور به همین موضوع مرتبط است.