13 بهمن 1402 - 11:46
در گفت‌وگو با ایبنا مطرح شد؛

کاهش رشد نقدینگی به کنترل تورم منجر می‌شود

کاهش رشد نقدینگی به کنترل تورم منجر می‌شود
تحلیلگر اقتصادی با اشاره به کنترل رشد نقدینگی، اظهار کرد: نمی‌توان کنترل همه متغیر‌های پولی و مالی را از بانک مرکزی بازخواست کرد.
کد خبر : ۱۵۸۵۳۸

بهنام ملکی؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا اظهار کرد: آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی در حرکت برای حذف ارز چند نرخی که در راستای سیاست تثبیت، عملکرد قابل قبولی داشته است. فرزین همچنین امسال توانست ثبات بازار ارز را به خوبی فراهم کند.


ملکی اضافه کرد: همچنین ایشان موفق شدند تا نرخ رشد نقدینگی را از محدوده ۴۰ درصد کاهش دهد که در جدیدترین آمارها نیز این نرخ به ۲۵.۲ درصد در دی‌ماه تقلیل یافته است، ایشان همچنین موفق شدند تا پایه پولی را به ۳۱.۷ برسانند که این دستاوردها تاثیر بسزایی در مهار تورم نیز خواهد داشت. 


این تحلیلگر مسائل اقتصادی تصریح کرد: شرایط کشور به گونه‌ای است که نمی‌توان کنترل همه متغیر‌های پولی و مالی را از بانک مرکزی بازخواست کرد و در این رابطه دستگاه‌های دیگر نیز در کنترل شاخص‌های اقتصادی همچون نرخ تورم مسئول هستند. اینکه دستگاه‌های مربوطه و همچنین بانک مرکزی چه درصد‌هایی و چه نقش‌هایی در کنترل تورم دارند، قابل تامل و بررسی است.

براساس این گزارش،  نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۳۴.۱ درصد در پایان دی‌ماه ۱۴۰۱ طی یک روند نزولی به ۲۵.۲ درصد در پایان دی‌ماه ۱۴۰۲ کاهش یافت که دستیابی به این رقم برای اولین بار از خردادماه ۱۳۹۸ (پس از ۵۵ ماه) محقق شده است. همچنین، نرخ رشد دوازده‌ماهه پایه پولی در پایان دی­ماه ۱۴۰۲ با ۶.۵ واحد درصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل (۳۸.۲ درصد در دی­ماه ۱۴۰۱) به ۳۱.۷ درصد کاهش یافت. همچنین خالص دارایی­‌های خارجی بانک مرکزی در دی ماه ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل ۵.۲ درصد رشد داشت.

نویسنده: مرتضی ابراهیمی
ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر