24 آذر 1397 - 09:35

تفاوت سود ، بهره و ربا در چیست.

«سود» سهم کارفرمایی است و«بهره» عبارت است از سهم یا اجرت سرمایه از حاصل تولیدی که این سرمایه در آن ذی‌مدخل بوده است و«‌ربا» عبارت است از بهره از پیش تعیین شده است
کد خبر : ۹۴۶۳۸
شعبه بانک

به گزارش ایبِنا، «سود» سهم کارفرمایی است. دستمزد خدمات و خطرات کارفرمایی سود نامیده می‌شود. لذا نباید آن را با بهره، که سهم سرمایه است اشتباه کرد. اما، به دلیل ذهنیت منفی و نامساعدی که از ابتدای انقلاب نسبت به واژه بهره وجود داشت، در متن قانون عملیات بانکی بدون ربا و بخشنامه‌ها‌ی بانکی، واژه سود به جای بهره بکار برده شد. سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها را مشمول سود دانستند درحالی که به سپرده‌های مردم بهره (علی‌الحساب) تعلق می‌گیرد.


«بهره» عبارت است از سهم یا اجرت سرمایه از حاصل تولیدی که این سرمایه در آن ذی‌مدخل بوده است. این قلم نه فقط شامل بهره سرمایه پولی شخص کارفرما است، بلکه شامل بهره سرمایه‌های استقراضی نیز هست. در اقتصاد، بهره متعلقه به سرمایه‌گذاری‌های تولیدی و تجاری را اصطلاحا بهره طبیعی و در متون فنی‌تر آن را کارآیی نهایی سرمایه می‌نامند. بهره متعلقه به وجوه نقد افراد را بهره پولی می‌گویند.


«‌ربا» عبارت است از بهره از پیش تعیین شده. اگر پول یا مالی به کسی قرض داده شود و شرط گردد که وام‌گیرنده در سررسید، مبلغ یا درصد معینی علاوه بر اصل را تادیه کند، استقراض ربوی انجام شده و مطابق نص صریح قرآن کریم، این معامله حرام و باطل است.


برچسب ها: سود نرخ بهره
ارسال‌ نظر
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶
۰
اشکال در همین تعاریف است مگر قرار نیست که کسی که سرمایه کاری را تامین می کند در سود و ضرر آن شریک باشد ،پس سود حاصل از یک فعالیت اقتصادی باید به نسب شرعی بین سرمایه گذار و صاحب کسب و کار تقسیم گردد ،در اینجا بهره جایگاهی ندارد.
فیلم و پخش زنده
بیشتر