21 مرداد 1396 - 17:47
وزیر کار عنوان کرد؛

افزایش سهم تعاون از کیک اقتصاد/ ساخت یک میلیون مسکن تعاونی

وزیر کار با اشاره به اینکه بخش تعاون را به جایگاه واقعی و دوران رونق باز می‌گردانیم، سهم فعلی تعاون در اقتصاد ایران را ۴ تا ۶ درصد عنوان کرد.
کد خبر : ۷۳۴۳۹
نمایشگاه ساختمان

به گزارش ایبِنا، هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رییس اتاق تعاون ایران، اعضای هیات رییسه اتاق تعاون، معاونین، دبیر کل اتاق تعاون ایران و جمع کثیری از مسئولین و نمایندکان و فعالان صنعت ساختمان و تعاون آغاز به کار کرد.


امسال بیش از ۵۰ هزارمترمربع فضای نمایشگاهی برای صنعت ساختمان در نظر گرفته شده و از این میزان، ۳۵ هزار مترمربع مربوط به فضای مسقف و پوشیده و ۹ هزار مترمربع نیز در فضای باز برای نمایش تجهیزات و ادوات و ابزارآلات سنگین اختصاص داده شده است.


به گفته سیدمحمد کریمی، عضو هیات رییسه اتاق تعاون ایران و سرپرست امور نمایشگاهی بیش از ۶ هزار مترمربع نیز از فضای نمایشگاه به شرکت‌های خارجی اختصاص پیدا کرده و ۳۱ کشور فعال خارجی حاضر در نمایشگاه به رایزنی و بررسی محصولات ارایه‌ شده می‌پردازند.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بخش تعاون را به دوران رونق و جایگاه واقعی می رسانیم، سهم فعلی بخش تعاون در اقتصاد را بین چهار تا شش درصد اعلام کرد و در پاسخ به کسانی که از عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون در برنامه پنجم انتقاد دارند، گفت: در اقتصادی که کوچک شده، نمی‌توان سهم یک بخش را افزایش داد.


ربیعی در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان، اظهارداشت: تلاش ما این است که مسکن را از طریق گروه‌های صنفی به شکلی که خودشان بسازند و مالک شوند مورد حمایت قرار بدهیم.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: بخش تعاون در صنعت ساختمان به ویژه ساختمان سازی حضور فعال و پُررنگی دارد. بخش اعظمی از ساخت و ساز مسکن مهر توسط تعاونی‌ها صورت گرفته و بیش از یک میلیون واحد تحویل شده است.


ربیعی درباره‌ انتقاداتی که نسبت به محقق نشدن سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون صورت می‌گیرد، ادامه داد: نباید انتظار داشت که دریک اقتصاد کوچک شده سهم یک بخش را افزایش دهیم، اما تلاش ما این است که بخش تعاون را به دوران رونق و جایگاه واقعی برسانیم.


وی با اشاره به وجود ۱۲۰ هزار تعاونی در کشور، اظهارداشت: در سه سال گذشته کار کلینیکی روی تعاونی‌ها را شروع کرده‌ایم و آنهایی که قابلیت احیاء داشتند فعال کردیم و امروز دو میلیون فرصت شغلی را در بخش تعاون به وجود آورده‌ایم.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برنامه دولت دوازدهم برای توسعه بخش تعاون نیز گفت: برنامه‌های دور دوم دکتر روحانی رفتن به سمت تعاونی‌ها در زمینه‌هایی است که قدرت گسترش دارند مثل تعاون روستاها و در این راستا ایجاد ۱۰۰۰ روستا تعاون را مدنظر داریم که منطبق با مزیت‌های تعاونی و جامعه روستایی است.


ربیعی ادامه داد: از دیگر برنامه‌های ما کیفی سازی تعاونی‌ها و رفتن به سمتی است که تعاون را از حالت متکی به یارانه به حالت خود اتکایی همراه با حمایت‌های جانبی تبدیل کنیم.


وی گسترش تشکل‌های تعاونی و بهبود زندگی مردم در لایه‌های پایین با انجام فعالیت‌های تعاونی در حوزه اجتماع محوری و اشتغال فراگیر را از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده اعلام کرد.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار امیدواری کرد: با تصویب ۱.۵ میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی، اشتغال خُرد و کوچک در قالب تعاونی‌ها گسترش یابد و تعاونی‌ها دو برابر از این تسهیلات استفاده کنند.


ربیعی با اشاره به اهمیت صنعت ساختمان در رشد توسعه اقتصاد به ویژه اشتغالزایی، بیان داشت: صنعت ساختمان از جمله صنایع پُرکشش برای ایجاد اشتغال و تولید است. اگرچه سهم این بخش هنوز مناسب نیست، ولی با برنامه ریزی‌های پیش بینی شده در صددیم به سمت تقاضای مسکن حرکت کنیم. رویکرد شورای پول و اعتبار نیز به سمت تقاضای مسکن است.  


وی اضافه کرد: انتظار داریم با ساخت و سازهایی که از طریق سرمایه‌ گذاری‌ها در کشور انجام می‌شود چشم‌انداز رونق مسکن در سال ۱۳۹۶ را شاهد باشیم.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: خوشبختانه محصولات و تولیدات عرضه شده در نمایشگاه قابل رقابت با کشورهای خارجی است به نحوی که معادن سنگ ما کاملا با سنگ‌های ایتالیایی و اروپایی قابل رقابت است، لذا در صددیم با نظام تعرفه‌ای ظرفیت‌های خالی در این بخش را افزایش دهیم و به سمت بهبود فضای کسب و کار و رونق اشتغال و تولید حرکت کنیم.


رییس اتاق تعاون ایران نیز با بیان اینکه هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان موجب تحریک بازار عرضه و تقاضا و توسعه صادرات غیرنفتی خواهد بود، به تنگناهای موجود در عرصه صنعت ساختمان اشاره و اظهار امیدواری کرد: هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان موجب تحریک بازار عرضه و تقاضا و توسعه صادرات غیرنفتی باشد.


بهمن عبداللهی گفت: اتاق تعاون ایران براساس وظیفه ذاتی و قانونی خود برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و کمک به رشد شاخص‌های اقتصادی، افزایش تولید و ایجاد اشتغال پایدار اقدام به برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان کردند.


وی ادامه داد: مشارکت بالای فعالان بخش مسکن موجب می‌شود این نمایشگاه بهترین فرصت برای عرضه و نمایش آخرین دستاوردهای صنعت ساختمان باشد تا کارایی کالا بر تولیدات خود را به نمایشگاه بگذارند و از این طریق بازارهای جدید را شناسایی کنند.


رییس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه نمایشگاه صنعت ساختمان تاثیر بسزایی در فروش، جذب مشتری، ایجاد نام و شهرت تجاری، تبلیغات محصولات شرکت‌ها و افزایش حجم مبادلات دارد، ابراز امیدواری کرد: هفدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان موجب تحریک بازار عرضه و تقاضا، ارتباط نزدیک میان تولید کنندگان و مصرف کنندگان، کاهش چرخه تولید تا مصرف و ایجاد بسترهای مناسب برای ارتباط بین سرمایه‌ گذار، کارفرما، مشاوران، پیمانکاران و مهندسان باشد.


عبداللهی با تاکید بر اینکه این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی کشور می‌تواند مکمل و راه حل مناسبی برای توسعه صادرات غیرنفتی باشد، اظهارداشت: یکی از رسالت‌های مهم برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در سطوح بین المللی، آشنایی سرمایه گذاران داخلی و خارجی از ظرفیت‌های موجود برای حضور در فعالیت‌های اقتصادی کشورهای هدف است. خوشبختانه نمایشگاه صنعت ساختمان یکی از ابزارهای بازاریابی است که می‌تواند در خدمت صادرات کشور قرار گیرد.


وی در پایان با بیان اینکه مسکن به عنوان یک کالای مصرفی بادوام از اهمیت به سزایی برخوردار است، خاطر نشان کرد: گستردگی تقاضای مسکن موجب شده این بخش نقش ممتازی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا کند و زمینه‌ تولید و اشتغال گسترده افراد را به وجود آورد.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر