فولادگر خبر داد؛

تشکیل کارگروهی برای بررسی مدل واگذاری سرخابی‌ها

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس از بررسی نحوه واگذاری سرخابی ها با حضور رییس سازمان خصوصی سازی، معاون وزیر ورزش، نایب رییس اتاق بازرگانی و مدیران باشگاه ها در نشست امروز این کمیسیون خبر داد.
کد خبر : ۹۵۰۵۱
سرخابی ها

به گزارش ایبِنا از خانه ملت، حمیدرضا فولادگر در تشریح نشست امروز (دوشنبه، ۳ دی ماه) کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی از بررسی نحوه واگذاری باشگاه های ورزشی دولتی به ویژه سرخابی ها با حضور رئیس سازمان خصوصی سازی، معاون وزیر ورزش، نایب رئیس اتاق بازرگانی، مدیران باشگاه های استقلال و پرسپولیس و کارشناسانی از دیوان محاسبات، مرکز پژوهش های مجلس و دانشگاه ها در نشست امروز خبر داد و گفت: به دلیل اینکه در سنوات گذشته تجاربی در این رابطه داشتیم و ناموفق بوده بنابراین باید به گونه ای عمل شود که تجارب گذشته تکرار نشود.


نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، افزود: پیش از سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی بحث هایی در مورد واگذاری باشگاه ها مطرح می شد و چون روش و مدل مناسبی وجود نداشت بنابراین نتیجه بخش نبود اما پس از اصل ۴۴ چندین سال در پیوست بودجه پیش بینی شد و به دلیل اینکه اساسنامه سرخابی ها به صورت سهامی خاص بود اما مالک آنها دولت بود، در لیست واگذاری ها قرار گرفت و چندین مرحله به مزایده گذاشته شدند اما موضوع متوقف شد.


فولادگر ادامه داد: در واقع بحث اهلیت خریدار مطرح شد و به دلیل اینکه باشگاه ها نام باشگاه فرهنگی – ورزشی را یدک می کشیدند و مربوط به حوزه فرهنگ بود، بنابراین دولت باید لایحه جداگانه ای ارائه می کرد. البته هر چند این باشگاه ها فرهنگی- ورزشی هستند اما ساختار آنها شرکت سهامی خاص است و باید واگذار می شدند.


این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه در گذشته اصلاح ساختار یا مدل واگذاری به درستی تبیین نشده بود، گفت: اما در حال حاضر که دولت تصمیم به خصوصی سازی باشگاه ها دارد باید تحقق یابد.


وی ادامه داد: باشگاه های پرسپولیس و استقلال شرکت سهامی خاص هستند که دولت مالک آنها است و باید سریع تر واگذار شوند. از سویی در برنامه پنجم و ششم نیز به صراحت آمده که دولت نباید در ورزش حرفه ای هزینه کند.


رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بنابراین به دلیل آنکه دولت بدنبال خصوصی سازی باشگاه ها است بر آن شدیم که با تشکیل جلسه ای کارشناسی در مورد مدل واگذاری ها بحث و گفت و گو و به نتیجه برسیم.


فولادگر افزود: در این نشست پیشنهادهای مختلفی در مورد واگذاری مبنی بر اینکه آیا اگر فردی اهلیت داشته باشد، شرکتی وابسته به نهادهای عمومی یا دولتی باشد یا تعاونی تشکیل شود و هواداران سهام تعاونی را بخرند می توانند متقاضی خرید باشند، مطرح شد.


وی ادامه داد: در نهایت قرار شد اگر ارزش نشان یا برند تجاری باشگاه ها تعیین شود، می توانند حالت بورسی پیدا کنند البته لازمه این کار این است که اساسنامه باشگاه ها اصلاح و سهامی شوند تا بتوانند به بورس راه پیدا کنند و چنانچه می خواهند به صورت مزایده باشد باید در این رابطه کار کارشناسی انجام شود.


تشکیل کارگروهی متشکل از اشخاص حقیقی و حقوقی برای جمع بندی در مورد مدل واگذاری


این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مقرر شد فرآیندی که دولت بر اساس آن دنبال واگذاری باشگاه ها است و باشگاه ها باید اطلاعات مالی و اساسنامه خود را ارائه کنند تداوم یابد و متوقف نشود اما به فوریت کارگروهی متشکل از اشخاص حقوقی یعنی وزارت ورزش، فدراسیون فوتبال، باشگاه ها، سازمان خصوصی سازی، وزارت امور اقتصاد و دارایی، اتاق بازرگانی و تعاون، مرکز پژوهش ها، دیوان محاسبات و دو نماینده از کمیسیون اصل ۴۴ و کمیسیون فرهنگی تشکیل و با تشکیل جلساتی کارشناسی در سازمان خصوصی سازی بر روی مدل واگذاری باشگاه ها بحث و گفت و گو و مشورت های لازم انجام شود.


رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار می رود پس از تشکیل چندین جلسه کارشناسی در سازمان خصوصی سازی و در نهایت تشکیل نشستی در کمیسیون اصل ۴۴ به جمع بندی نهایی و مدل و روشی برای واگذاری ها برسیم که مبتنی بر قوانین اصل ۴۴،   برنامه ششم و بودجه باشد.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر