20 مهر 1405 - 12:16

شتاب تازه در پرداخت وام ازدواج و فرزند/ صف متقاضیان کوتاه‌تر می‌شود

وام
همزمان با رشد ۲ تا ۳ برابری پرداخت‌ وام‌های ازدواج و فرزند در ماه‌های اخیر، بانک مرکزی از تداوم این روند با هدف تحقق سهمیه ۴۳۵ همتی امسال و کوتاه‌تر شدن صف انتظار متقاضیان خبر می‌دهد.
کد خبر : ۱۸۷۴۴۸

به گزارش خبرنگار ایبنا، شبکه بانکی از ابتدای سال جاری تا ۱۹ مهرماه، بیش از ۱۹۰ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری به ۸۰۴ هزار و ۲۲۰ نفر از متقاضیان پرداخت کرده است؛ روندی که با وجود وقفه‌های ناشی از شرایط جنگی و حمله سایبری به چند بانک کشور، در ماه‌های اخیر شتاب گرفته و زمینه را برای تحقق سهمیه ابلاغی بانک مرکزی تا پایان سال فراهم کرده است.

سارا جلالی، معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی نیز با اشاره به روند پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری اظهار کرد: سال گذشته، وقوع دو جنگ بر عملکرد شبکه بانکی در پرداخت این تسهیلات تأثیر گذاشت، با این حال پرداخت‌ها در پایان سال مطابق سهمیه ابلاغی و حتی فراتر از آن انجام شد.

وی افزود: در سال جاری نیز جنگ رمضان و حمله سایبری به چند بانک کشور موجب ایجاد وقفه در روند پرداخت تسهیلات شد، اما در ماه‌های مرداد، شهریور و مهرماه، میزان پرداخت‌ها رشد ۲ تا ۳ برابری داشته است.

جلالی با بیان اینکه تداوم این روند می‌تواند به تحقق سهمیه تعیین‌شده برای شبکه بانکی منجر شود، تصریح کرد: برآورد بانک مرکزی این است که با توجه به افزایش سقف کلی تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری در سال جاری، صف متقاضیان در مقایسه با گذشته کوتاه‌تر شود.

نظارت بانک مرکزی بر تسریع پرداخت تسهیلات

معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی با تأکید بر ضرورت رعایت سهمیه‌های ابلاغی و تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان گفت: در مواردی که پرداخت وام ازدواج در یک بانک بیش از حد معمول طولانی شود، بانک مرکزی بلافاصله موضوع را از طریق مکاتبه با بانک مربوطه پیگیری می‌کند و در برخی موارد نیز مستقیماً نسبت به تعیین شعبه اقدام خواهد کرد.

وی ادامه داد: پیگیری عملکرد بانک‌ها و استفاده از ابزار‌های نظارتی در این زمینه با هدف تسهیل دسترسی متقاضیان به تسهیلات قرض‌الحسنه و کاهش زمان انتظار آنان انجام می‌شود.

جلالی همچنین به فراهم شدن امکان پرداخت غیرحضوری تسهیلات در برخی بانک‌ها اشاره کرد و گفت: استفاده از کارت رفاهی متصل به اوراق گام نیز برای متقاضیانی که تمایل داشته باشند، در راستای حمایت از تولید در حال انجام است.

پرداخت ۱۶۰.۳ همت وام ازدواج و ۳۰.۵ همت وام فرزندآوری

بر اساس آمار‌های اعلام‌شده، از ابتدای سال جاری تا ۱۹ مهرماه، ۴۷۷ هزار و ۶۰۷ نفر از متقاضیان، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به مبلغ ۱۶۰.۳ همت دریافت کرده‌اند.

همچنین در همین بازه زمانی، ۳۲۶ هزار و ۶۱۳ نفر از متقاضیان تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری به مبلغ ۳۰.۵ همت دریافت کرده‌اند. مجموع این پرداخت‌ها به بیش از ۱۹۰ همت رسیده است.

بانک مرکزی پیش از این، سقف فردی و مجموع تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری و سهمیه هر بانک در سال ۱۴۰۵ را به شبکه بانکی ابلاغ کرده بود. بر اساس این برنامه، مجموع تسهیلات پیش‌بینی‌شده برای این دو بخش ۴۳۵ همت است که ۳۵۰ همت به تسهیلات ازدواج و ۸۵ همت به تسهیلات فرزندآوری اختصاص دارد.

بر این اساس، تداوم شتاب پرداخت‌ها در ماه‌های باقی‌مانده سال، در کنار پیگیری عملکرد بانک‌ها و استفاده از روش‌های تسهیل‌کننده پرداخت، می‌تواند به تحقق سهمیه ابلاغی و کاهش صف انتظار متقاضیان کمک کند.

خبرنگار: امیررضا قشقایی
ارسال‌ نظر
captcha