تاثیر بحران‌های اقتصادی آمریکا بر بورس کشور‌های عربی خلیج فارس

تاثیر بحران‌های اقتصادی آمریکا بر بورس کشور‌های عربی خلیج فارس
بازار‌های سهام کشور‌های عربی خلیج فارس نگران از احتمال افزایش مجدد نرخ بهره توسط فدرال رزرو و بحران‌های مالی آمریکا هستند.
کد خبر : ۱۵۱۰۴۵

به گزارش ایبِنا، در حالی که سرمایه گذاران منتظر احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) پس از حصول توافق در مورد افزایش سقف بدهی دولت ایالات متحده بودند، اکثر بازار‌های سهام خلیج فارس روز یکشنبه با کاهش بسته شدند.

اغلب کشور‌های حوزه خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی، ارز‌های خود را به دلار مرتبط کرده‌اند و به طور کلی از سیاست‌های بانک مرکزی ایالات متحده پیروی می‌کنند، که این امر باعث می‌شود، عرب‌های حاشیه خلیج فارس به طور مستقیم تحت تأثیر هرگونه انقباض پولی در آمریکا قرار گیرند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر دولت آمریکا نتواند بحران سقف بدهی خود را حل کند و در دام نکول بیفتد، مطمئناً این تحول در اقتصاد جهانی و بازار‌های مالی منعکس خواهد شد که به معنای کاهش بی سابقه شاخص‌های بورس‌های خلیج‌فارس است که بیشتر آن عملکرد خوبی در ماه گذشته ثبت کرده بودند.

کاخ سفید و کنگره روز شنبه به توافق اولیه‌ای دست یافتند که ایالات متحده را از بحران مالی دور می‌کند و کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه گفت که انتظار دارد توافق سقف بدهی که با کاخ سفید منعقد کرده است، مورد حمایت اکثریت اعضای جمهوری خواه مجلس قرار گیرد.

بازار‌های جهانی تحت تأثیر منفی بحران‌هایی قرار گرفته که اخیراً آمریکا در معرض آن بوده که از جمله بحران‌های افزایش سقف بدهی عمومی، ورشکستگی برخی بانک‌ها و افزایش قیمت تمام شده وجوه به دلیل افزایش مستمر نرخ‌های بهره بر دلار است.

احمد عقل، تحلیلگر مالی معتقد است بازار‌های جهانی به طور کلی در یک سوم اول سال جاری شاهد وضعیت نابسامان ناشی از تهدید‌های بحران بانکی آمریکا، سقوط «بانک سیلیکون ولی» و ورشکستگی بانک «کردیت سوئیس» بودند که تأثیر منفی بر بازار‌های خلیج فارس داشته است.

بازار‌های ابوظبی، کویت، مسقط و قطر تحت تاثیر ترکیبی از عوامل از جمله نوسانات قیمت نفت، ترس از رکود و تقاضای پایین برای نفت که بر عملکرد بخش‌های صنعتی و بانکی در خلیج فارس فشار وارد می‌کند، سقوط کرد و اثرات افزایش نرخ بهره بر این منطقه در کاهش شتاب تقاضای اعتبار و همچنین کاهش ۳۴ درصدی شتاب عرضه عمومی در منطقه نسبت به سال گذشته نمود داشته است.

با این حال، بازار‌ها به سرعت بهبود یافتند، زیرا بازار عربستان بهترین عملکرد را از ابتدای سال در مقایسه با سایر بازار‌ها به دست آورد، زیرا شاخص آن به سطوح ۱۱ هزار واحدی رسید و شاخص بورس قطر نیز توانست مسیر نزولی خود را برای جبران زیان‌های ابتدای سال تغییر دهد.

عقل افزود: عملکرد بازار‌های خلیج فارس در ماه‌های ابتدایی امسال نسبت به بازار‌های جهانی به ویژه وال استریت که عملکرد مثبتی را به ثبت رسانده است، متفاوت بوده است، چرا که عملکرد بازار‌های خلیج‌فارس متفاوت است.

وی گفت: در بازار ابوظبی و همچنین بازار‌های کویت و مسقط از ابتدای سال جاری میلادی شاهد کاهش بیش از هفت درصدی بودیم و از سوی دیگر در عربستان سعودی و دبی افزایش داشتیم؛ بنابراین ضریب همبستگی بازار‌های خلیج‌فارس با بازار‌های جهانی شاهد وضعیت نابرابری بوده است، اما ضریب همبستگی با قیمت نفت قوی‌تر بوده است، زیرا به دلیل عدم اطمینان اقتصاد جهانی شاهد این نابرابری بودیم که می‌تواند بر تقاضای قیمت نفت تأثیر بگذارد.

سهام خلیج فارس طی سه ماهه اول سال جاری میلادی امسال کاهش را به ثبت رساند و شاخص‌های اصلی بازار‌ها متاثر از اتفاقات نامطلوب از جمله هزینه بالای استقراض، کاهش انتظارات رشد، و نوسان قیمت نفت و و ترس از گسترش بحران بانکی. زیان خود را عمیق‌تر کردند.

 

منبع: فارس

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر