به گزارش ایبِنا، جلسه هماهنگی سفرهای اربعین با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیران سازمانهای تابعه در حوزههای حملونقل، رییس سازمان هواشناسی، نماینده وزارت صمت و تعدادی از معاونان و مشاوران وزیر راه و شهرسازی امروز شنبه ۲۸ مردادماه و همزمان با آغاز سفرهای اربعین برگزار شد.
محمد محمدیبخش رییس سازمان هواپیمایی کشور با اشاره با اقدامات انجامشده در حوزه حملونقل هوایی برای پروازهای اربعین گفت: اقداماتی نظیر فروش پلکانی بلیتهای هواپیما برای ثبات قیمتها و جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و سوداگری و همچنین عدم تجمع در شرکتهای خدمات مسافری اجرا میشود.
وی همچنین از افزایش ظرفیت و تعداد پروازها برای سفرهای اربعین خبر داد و افزود: حجم عمده پروازها از هفتم تا ۲۰ شهریور ماه خواهد بود و به همین دلیل توزیع فرودگاهی را افزایش دادهایم.
رییس سازمان هواپیمایی کشور قیمت بلیت رفت و برگشت هواپیما برای پروازهای اربعین را هشت میلیون تومان اعلام کرد.
محمدیبخش خاطرنشان کرد: تا کنون ۳۰۰۰ پرواز از ۲۷ مردادماه تا پایان شهریور مجوز دریافت کردهاند.
در نظر گرفتن پرواز پشتیبان برای پروازهای اربعین از دیگر اقداماتی بود که از سوی رئیس سازمان هواپیمایی کشور اعلام شد.
وی با اشاره به هماهنگیهای انجامشده با کشور عراق به ویژه فرودگاههای نجف و بغداد اظهار کرد: پروازهای باری برای انتقال امکانات مورد نیاز موکبها، تجهیزات پزشکی و ... بدون محدودیت آغاز شده است.
محمدیبخش تاکید کرد: مسافران هوایی اربعین، به خرید بلیت هواپیما به صورت رفت و برگشت اقدام کنند. فروش چارتری و توسط آژانسهای هواپیمایی ممنوع شده است. ۷۰ الی ۸۰ درصد پروازها به صورت فردی و ۲۰ الی ۳۰ درصد نیز برای پروازهای گروهی در نظر گرفته خواهد شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: کنسلی در پروازها نخواهیم داشت و هر مسافری که از پرواز خود جا بماند با پروازهای دیگر منتقل خواهد شد. سال گذشته بالای ۳۰۰ مورد مسافر جامانده داشتیم که با دیگر پروازها انتقال یافتند.
در ادامه رضا نخجوانی - مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران- نیز با اشاره به تجهیز فرودگاههای کشور برای سفرهای اربعین اظهار کرد: امسال بجز فرودگاه امام خمینی (ره) ۲۴ فرودگاه آمادگی کامل زیرساختی برای پروازهای اربعین دارند و بازدیدهای میدانی از این فرودگاهها انجام شده است.
وی تاکید کرد: آسفالت پارکینگهای این فرودگاه انجام شده و ظرفیت برای پارک رایگان ۱۰ هزار خودرو فراهم شده است.
در ادامه این جلسه حسین موسوی معاون مسافری شرکت راهآهن- به ارائه اقدامات انجامشده در ناوگان حملونقل ریلی برای سفرهای اربعین پرداخت و گفت: ایستگاههای راهآهن اندیمشک، اهواز، خرمشهر، شلمچه و کرمانشاه آماده سازی و بهسازی شدهاند و سکوهای دوم و سایه بان علاوه برنامههای فرهنگی مثل برپایی موکب و ... نیز ایجاد شده اند.
وی ادامه داد: سکو برای ریل باس در ایستگاه راهآهن خرمشهر آماده شده و خطوط نیز بازسازی شده است تا خط مستقیم میان خرمشهر تا شلمچه به صورت ۲۴ ساعته و رایگان و با فاصله ۱۵ دقیقه مسافران را جابهجا کند.
موسوی با اشاره به برقراری قطارهای فوقالعاده در ایستگاههای راهآهن خرمشهر و شلمچه گفت: قطار ترکیبی کربلا نیز با هماهنگی انجام شده با کشور عراق دو سرویس قبل از اربعین خواهد داشت و مجموعا تا هفته اول مهرماه ۵ سرویس رفت و ۵ سرویس برگشت پیشبینی شده است.
معاون مسافری شرکت راهآهن در ادامه گفت: قطارهای خرمشهر را نیز از تاریخ ششم که اوج سفرهای اربعین است به ۳ برابر افزایش میدهیم.
اقدامات انجامشده در حوزه حملونقل جادهای توسط خیراله خادمی - مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور ارائه شد که از جمله آنها بهبود امکانات و افزایش ظرفیت پارکینگها در پایانههای مرزی و ... بود.
هماهنگیهای انجام شده با تاکسیهای اینترنتی و در نظر گرفتن بیش از ۲۰۰ هزار ناوگان حملونقل توسط این پلتفرمها از دیگر اقدامات انجام شده برای سفرهای اربعین بود که در این جلسه مورد اشاره قرار گرفت.
در ادامه این جلسه سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به نرم افزار موبایلی هوای اربعین برای پیشبینی وضع هوا در ۴ مسیر اصلی سفرها گفت: این پیشبینیها ۱۰ روزه و برای عمده مقاصد و مرزهای زمینی سفرهای اربعین به صورت روزانه در خصوص دما، هوا، وزش باد و گردوخاک و در مرزهای مهران، خسروی، تمرچین و شلمچه انجام میشود.
در پایان، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر تسهیل تردد زائران در سفرهای اربعین و رعایت ثبات قیمت و نظم در فروش بلیت سفرهای هوایی، ریلی و جادهای اظهار کرد: در نظر گرفتن پروازهای پشتیبان، جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و فروش بلیتها برای پروازهای اربعین و همچنین بهبود امکانات در پایانههای مرزی از مهمترین اقداماتی است که باید در سفرهای اربعین به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد.