07 خرداد 1403 - 16:39
معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی:

بانک مرکزی باید در انتخاب ابزار‌های سیاستگذاری پولی استقلال داشته باشد

بانک مرکزی باید در انتخاب ابزار‌های سیاستگذاری پولی استقلال داشته باشد
در ادبیات اقتصادی از مفهوم استقلال بانک مرکزی صحبت شده یعنی این بانک باید در انتخاب ابزار‌های سیاستگذاری پولی استقلال داشته باشد.
کد خبر : ۱۶۳۶۳۴

به گزارش خبرنگار ایبنا، یکتا اشرفی، معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی در سی و یکمین همایش سیاست‌های پولی و ارزی با بیان اینکه بانک مرکزی از مهم‌ترین نهاد‌های حکمرانی اقتصادی در تمام کشورهاست، اظهارکرد: در دو دهه اخیر یعنی بعد از بحران مالی ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، نقش راهبردی بانک‌های مرکزی چه در حوزه سیاست گذاری پولی و چه در بحث نظارت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

اشرفی تصریح کرد: وقتی به تجربه بانک‌های مرکزی دنیا نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم از یک سری مدل‌های ساختاری تبعیت کرده‌اند. این نهاد‌ها هر چقدر که در چارچوب یک سری اصول علمی عمل کرده بودند، نتایج موفق‌تری را نشان دادند. 

معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی بیان داشت: البته قابل ذکر است که ما نسخه یکسانی برای تمام کشور‌ها نداریم، زیرا این موضوع با توجه به درجه توسعه کشور‌ها و جایگاه نظام پولی و مالی و همچنین اهداف مختلف تعریف شده در آن کشور، متفاوت است.

وی افزود: در دنیا حوزه سیاستگذاری و اجرا در بانک‌های مرکزی معمولاً از یکدیگر تفکیک شده است و معاونت‌های مختلفی دارند.

اشرفی بیان داشت: در قانون جدید بانک مرکزی از چهار حوزه مختلف اعم از معاونت سیاست گذاری پولی، معاونت ارزی، معاونت حقوقی و معاونت نظارتی نام برده شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی ابراز داشت: همیشه در ادبیات اقتصادی از مفهومی به نام استقلال بانک مرکزی صحبت شده است که لازم است آن را تعریف کنیم؛ بانک مرکزی باید در انتخاب ابزار‌های سیاستگذاری پولی استقلال داشته باشد.

وی افزود: برای این موضوع در قانون جدید بانک مرکزی، شورای سیاست گذاری پولی و شورای نظارت در نظر گرفته شده است.

اشرفی عنوان کرد: در قانون جدید بانک مرکزی از چهار هدف اصلی نام برده شده که شامل مهار تورم، ثبات و سلامت شبکه بانکی، حمایت از رشد ارزش پول ملی و توسعه عدالت اجتماعی می‌شود.

وی افزود: از نکاتی که در قانون جدید بانک مرکزی توجه جدی بر روی آن شده، بحث ثبات مالی است.

این کارشناس پولی و بانکی تصریح کرد: سرمایه اصلی بانک مرکزی همان نیروی انسانی آن است که همواره از برترین با تخصص‌ترین افراد در ساختار آن استفاده شده است.

اشرفی در پایان تاکید کرد: در حوزه معاونت اقتصادی نیز توجه ویژه‌ای به اقتصاد هوشمند شده و ما بحث حکمرانی داده و هوش مصنوعی را شروع کرده‌ایم که سند حکمرانی داده نیز هفته گذشته مصوب شد.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر