به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، دولت آمریکا در اجرای سیاستهای اخراج گسترده مهاجران بدون مدرک که تعداد آنها تقریباً ۱۱ میلیون نفر تخمین زده میشود، تا حدی انعطافپذیری نشان داده است.
این در حالی است که بحث در مورد این موضوع در پس زمینه اعتراضات مداوم در لسآنجلس، کالیفرنیا، پس از یک کمپین امنیتی که تعدادی از این مهاجران را هدف قرار داده، در جریان است.
در حالی که وضعیت در کالیفرنیا باعث جنجال در مورد برخورد امنیتی و قانونی با مهاجران بدون مدرک شده است که تعداد آنها تقریباً دو میلیون نفر در این ایالت تخمین زده میشود، جنبه اقتصادی این موضوع دائماً مطرح میشود، زیرا بر زندگی روزمره شهروندان آمریکایی تأثیر میگذارد.
این مهاجران که اکثر آنها از کشورهای آمریکای لاتین، به ویژه مکزیک همسایه میآیند، به زندگی اقتصادی و غیراقتصادی جوامع خود کمک میکنند و اغلب مشاغل خصوصی راهاندازی میکنند. آنها همچنین در کشاورزی، ساخت و ساز، مهمانداری و سایر صنایعی که برای اقتصاد کشور ضروری هستند، کار میکنند.
نیویورک تایمز روز جمعه فاش کرد که دولت ترامپ از مقامات اداره مهاجرت و گمرک خواسته است تا حملات و دستگیری کارگران مهاجر در بخش کشاورزی، هتلها و رستورانها را متوقف کنند.
این روزنامه در مورد این درخواست اظهار داشت که دامنه کمپین رئیس جمهور ترامپ برای اخراج مهاجران بدون مدرک، همانطور که در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود، به بخشهای اقتصادی که بازیگران آنها از بزرگترین حامیان سیاسی او هستند، آسیب میرساند.
رئیس جمهور ترامپ اذعان کرد که این حملات میتواند کارگران صنایعی را که او به دنبال حفظ آنها بود، خشمگین کند. او در پلتفرم رسانه اجتماعی خود توییت کرد: 《کشاورزان بزرگ، کارگران هتلها و کارگران صنعت سرگرمی ما اظهار داشتهاند که سیاست مهاجرتی بسیار تهاجمی ما آنها را از کارگران بسیار خوب و باسابقه محروم میکند و جایگزینی این مشاغل تقریباً غیرممکن است》.
عقبنشینی ترامپ
این موضع جدید نشاندهندهی نقض اظهارات قبلی رئیس جمهور ترامپ است که در آن ابراز امیدواری کرده بود رکورد اخراج مهاجران را که توسط رئیس جمهور دوایت آیزنهاور در دههی ۱۹۵۰ با عملیات وتبک (اصطلاحی که بار معنایی تحقیرآمیزی برای مکزیکیها دارد) ثبت شده بود، بشکند. در این عملیات از تاکتیکهای نظامی برای جمعآوری و اخراج ۱.۳ میلیون مکزیکی و آمریکایی-مکزیکی در سراسر کشور استفاده شد.
این تصمیم جدید همچنین با موضع بسیاری از افراد در دولت ایالات متحده، بهویژه استفن میلر، معاون رئیس ستاد و کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، که اخیراً به مقامات اداره مهاجرت و گمرک دستور دادهاند میزان دستگیری مهاجران بدون مدرک را به ۳۰۰۰ نفر در روز افزایش دهند (در مقایسه با میانگین ۴۰۰ نفر در فوریه و مارس)، در تضاد است.
میلر، که معمار سیاست مهاجرتی سختگیرانهی دولت ترامپ محسوب میشود، تمایل خود را برای پاکسازی ایالات متحده از مهاجران بدون مدرک، که بارها آنها را جنایتکار توصیف کرده است، پنهان نکرده است. کاخ سفید در تلاش برای بزرگنمایی این موضوع، ادعا میکند که تعداد آنها حدود ۲۱ میلیون نفر است، در حالی که ارقام فعلی تنها ۱۱ میلیون نفر را نشان میدهد.
مهاجران و اقتصاد
تغییر لحن دولت ایالات متحده در مورد مهاجران غیرقانونی، نشان دهنده آگاهی از اهمیت این گروه گسترده در پیشبرد اقتصاد آمریکا، به ویژه در ایالتهای نزدیک مرز مکزیک، مانند تگزاس، نیومکزیکو و کالیفرنیا، و بزرگترین شهر آن، لسآنجلس، است که بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی را در این کشور در خود جای داده است.
سازمان غیرانتفاعی «آمریکاییها برای انصاف مالیاتی» تخمین میزند که اخراج میلیونها کارگر غیرقانونی، اقتصاد ایالات متحده را ۱.۱ تا ۱.۷ تریلیون دلار کوچک خواهد کرد، انقباضی ویرانگرتر از آنچه در طول بحران مالی ۲۰۰۸ تجربه شد.
دادههای اظهارنامه مالیاتی ایالات متحده برای سال ۲۰۲۳ نشان میدهد که مهاجران، تقریباً ۴۷.۸ میلیون نفر هستند که تقریباً ۶۵۲ میلیارد دلار مالیات پرداخت کردهاند که مهاجران غیرقانونی تقریباً ۹۰ میلیارد دلار از این کل را تشکیل میدهند.
سهم مالیات مهاجران غیرقانونی به ۵۵.۸ میلیارد دلار مالیات فدرال و ۳۳.۹ میلیارد دلار مالیات ایالتی و شهری تقسیم میشود. این سهمها از خدمات و برنامههای عمومی مختلفی که به میلیونها آمریکایی سود میرساند، مانند مدارس، سیستمهای مراقبتهای بهداشتی و زیرساختها، پشتیبانی میکنند.
مهاجران و کشاورزی
مهاجران غیرقانونی تقریباً ۵٪ از کل نیروی کار کشور را تشکیل میدهند و نقشهای عمدهای در بخشهای کلیدی مانند ساخت و ساز (۱ نفر از هر ۷ کارگر)، کشاورزی (۱ نفر از هر ۸ کارگر) و بیمارستانها (۱ نفر از هر ۱۴ کارگر) ایفا میکنند.
با این حال، بخشهای کشاورزی و سایر بخشهای برداشت محصولات کشاورزی، نمونه بارزی از نقش حیاتی مهاجران غیرقانونی در اقتصاد آمریکا هستند. آنها تقریباً ۵۰ ٪ از کل کارگران مزارع و برداشت را تشکیل میدهند و این امر آنها را برای موفقیت و پایداری مزارع آمریکا ضروری میکند.
این ارقام و دادهها تأیید میکنند که مهاجران غیرقانونی امنیت شغلی آمریکاییها را تهدید نمیکنند یا جایگزین آنها در بازار کار نمیشوند. با این حال، آنها به دلیل تلاش فیزیکی و پشتکار مورد نیاز، مشاغلی را که تعداد کمی از آمریکاییها میخواهند، پر میکنند.
دادههای حقوقی نشان میدهد که دادگاههای مهاجرت با میلیونها پرونده (تقریباً ۳.۷ میلیون پرونده) مواجه هستند که به افراد درگیر حق میدهد در ایالات متحده بمانند.