پیش‌بینی کاهش رشد اقتصاد اروپا به دلیل جنگ خاورمیانه

پیش‌بینی کاهش رشد اقتصاد اروپا به دلیل جنگ خاورمیانه
اتحادیه اروپا چشم‌انداز رشد اقتصادی خود را به دلیل تبعات جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاهش داد.
کد خبر : ۱۸۳۳۵۰

به گزارش ایبنا،  به نقل از آسوشیتدپرس، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا با اشاره به جهش شدید قیمت انرژی ناشی از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، چشم‌انداز رشد اقتصادی این منطقه را کاهش داد و پیش‌بینی کرد که تورم افزایش خواهد یافت، اما در عین حال اعلام کرد اقتصاد اروپا وارد رکود کامل نخواهد شد.

کمیسیون اروپا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: اقتصاد اتحادیه اروپا به‌عنوان واردکننده خالص انرژی، به‌شدت در برابر شوک انرژی ناشی از درگیری نظامی در خاورمیانه آسیب‌پذیر است.

در این بیانیه آمده است افزایش هزینه سوخت به معنای «قبوض سنگین‌تر (برق و گاز) برای خانوار‌ها و جهش هزینه‌های کسب‌وکارهاست که سود بسیاری از صنایع را کاهش می‌دهد.»

کمیسیون اروپا در پیش‌بینی بهاری خود، برآورد رشد اقتصادی ۲۱ کشور عضو منطقه یورو را برای سال جاری از ۱.۲ درصد به ۰.۹ درصد کاهش داد.

بر اساس این گزارش، پیش‌بینی رشد اقتصادی این منطقه برای سال ۲۰۲۷ نیز از ۱.۴ درصد به ۱.۲ درصد کاهش یافت.

در مقابل، نرخ تورم برای سال ۲۰۲۶ اکنون ۳ درصد پیش‌بینی می‌شود؛ رقمی که نسبت به برآورد قبلی ۱.۹ درصدی افزایش قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

این رقم جدید از هدف تورمی ۲ درصدی بانک مرکزی اروپا فراتر رفته است و افزایش انتظارات تورمی باعث شده پیش‌بینی‌ها درباره افزایش نرخ‌های بهره در سال جاری میلادی برای مقابله با تورم تقویت شود.

قیمت نفت پس از آن جهش کرد که بخش عمده رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز مختل شده است؛ آبراهی که مسیر عبور حدود یک‌پنجم نفت و گاز طبیعی جهان به شمار می‌رود.

علاوه بر این، اخبار مربوط به این جنگ باعث تضعیف اعتماد مصرف‌کنندگان اروپایی شده است؛ شاخصی که همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره از دست رفتن مشاغل و تورم بالاتر، به پایین‌ترین سطح ۴۰ ماه اخیر سقوط کرده است.

با این حال، کمیسیون اروپا اعلام کرد اقتصاد همچنان رشد محدودی خواهد داشت و از ورود به رکود کامل جلوگیری می‌شود.

این نهاد هشدار داد اگر قیمت‌های بالای انرژی ادامه پیدا کند، رشد اقتصادی بیش از پیش کاهش خواهد یافت و تورم نیز بالاتر خواهد رفت.

منبع: تسنیم

ارسال‌ نظر