-
حرکت بورس در جهت عکس
بررسی آمار رشد اقتصادی و رشد شاخص کل بورس بیانگر آن است که در زمان منفی بودن رشد، بورس جان گرفته و هرگاه اقتصاد با رونق مواجه شده، شاخص بورس مسیر متفاوتی را در پیش گرفته است.
-
آیا مالیات بر مسکن خالی سبب کاهش قیمت خانه میشود؟
بسیاری از حامیان مالیات بر خانههای خالی بر این باورند که با اجرای این مالیات میتوان سوداگری در این بازار را کاهش و از این طریق قیمت مسکن را کاهش داد.
-
کلاف سردرگم عدد «یک» در بودجه
با وجود ایرادات مطروحه و تاکید کارشناسان اقتصادی بر عدم استفاده از اعداد «یک» در بودجهنویسی، کماکان در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ این موارد بیش از پیش مشاهده میشود.
-
راهکارهای چندوجهی برای حل مسئله بنزین
مقوله مصرف بنزین در کشور مصداق بارزی از یک مسئله پیچیده است و مسائل پیچیده، عموماً با راه حلهای ساده و تک بعدی، حل نمیشوند.
-
سمت و سوی زمستانی بازار سرمایه
با سپری شدن سه فصل از سال جاری و تحقق بازدهی چشمگیر ۱۰۰ درصدی در بازار سرمایه، اکنون پرسش اساسی فعالان بازار سرمایه امکان تداوم رالی افزایش قیمتهای سهام در آخرین فصل سال است.
-
بانکها در قاب بودجه ۹۹
شوک درآمدی دولت (ناشی از کاهش فروش نفت) موجب شده که بخش قابل توجهی از بودجه سال آینده متکی به ایجاد بدهیهای دولتی جدید از طریق انتشار اوراق تامین مالی شود.
-
مجلس چه اصلاحاتی را میتواند در لایحه بودجه ایجاد کند؟
دو محور مهم اصلاح ساختار بودجه شامل هزینهکرد کارا (صرفهجویی در هزینهها) و درآمدزایی پایدار (افزایش سهم مالیاتها در بودجه) است که میتواند در فرآیند بررسی لایحه بودجه مدنظر باشد.
-
روند کاهشی مصرف بنزین؛ دائمی یا موقت
شرط موفقیت اصلاح قیمت حاملهای انرژی، اجرای سیاستهای تکمیلی همچون گسترش کمی و کیفی حمل و نقل عمومی است که بخش قابل توجهی از منابع آن میتواند از محل کاهش یارانه انرژی فراهم شود.
-
تجهیز یا تخصیص؛
مسیر صحیح تعیین نرخ سود از کدام سمت است؟
در بانکداری بدون ربا، پول به خودی خود پول ایجاد نمیکند بلکه این سرمایه است که از پیوند پول با بخش واقعی اقتصاد متولد شده و میتواند صاحب سود و بازده شود.
-
تکرار الگوهای مالی رفتاری دولتها
معمولا دولتها در اواخر دوره دوم، تمایل به افزایش بدهی دارند که اعمال قواعدی مانند سقف مجاز بدهی نسبت به تولید و همچنین سقف رشد بدهیها میتواند از تکرار این الگوها جلوگیری کند.
-
حذف اجتنابناپذیر ارز ترجیحی
حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ هزینه بسیار کمتری نسبت به بعد از آن دارد.
-
سوتزنی در طرح بانکداری
اکنون که زمان بررسی طرح بانکداری است موعد مناسبی برای لحاظ مفادی در جهت حمایت از سلامت بانکی در این لایحه است به نحوی که زمینه را برای افزایش کارایی و ثبات نظام بانکی فراهم آورد.
-
بانکداری در دهه ۲۰۲۰
رویکرد جدید به بانکداری، ارایه محصولات به مشتریان نهایی را به قدرت نوآوری و خلاقیت فینتکها میسپارد و از این طریق مشتریان بالقوه و منابع درآمدی جدیدی را برای بانک به همراه دارد.
-
نگرانیها و چالشهای پرسنل مشمول بانکها و موسسات ادغامی
نتایج مورد انتظار از ادغام و اکتساب حاصل نخواهد شد، مگر آنکه تمامی پرسنل سازمانهای ادغامی همراهی لازم را داشته باشند.
-
ارزیابی لایحه بودجه سال آینده
لایحه بودجه سال آینده دارای نقاط مثبت و ضعف مختلفی است، اما مهمترین نقیصه آن احتمال بالای عدم تحقق برخی از درآمدهای دولت است.
-
هزینههای نااطمینانی در بازار سهام
با مشخص شدن تدریجی مختصات بودجه سال ۱۳۹۹ و از ابتدای آذرماه که تا حد زیادی متکی بر انتشار اوراق تامین مالی است، نااطمینانی در بازار سرمایه کاهش یافته و تصمیمات عقلایی توسط فعالان اتخاذ شده است.
-
تامین سرمایه در گردش بنگاهها و نقش بانکها
در شرایط فعلی که بنگاههای اقتصادی از سمت عوامل برونزای بسیاری تحت فشار قرار دارند، نباید سیستم بانکی را فراتر از توان خود مقصر اصلی کمبود نقدینگی بنگاهها دانست.
-
چرا اقتصاددانان تنها راهحل قیمتی پیشنهاد میدهند؟
نگاه اقتصاددانان کشور به سمت و سویی باید باشد که همه جوانب در آن در نظر گرفته شود چرا که بعضا عوامل غیراقتصادی و غیرقیمتی بیشتر از عوامل قیمتی تاثیرگذار هستند.
-
سه نکته ضروری در باب اوراق ودیعه
هدف از طراحی اوراق ودیعه، تلاش بانک مرکزی برای جمعآوری و انقباض نقدینگی جامعه به واسطه یک ابزار شرعی است.
-
عصر جدید قوانین و مقررات مالیاتی
لایحه اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی تحول شگرفی را در نظام مالیاتستانی ایجاد خواهد کرد. بر این اساس، درآمد ناشی از خرید و فروش املاک، انواع خودروی سواری، طلا و ارز مشمول مالیات خواهند شد.
-
ساختار منابع انسانی بانکها در تحول دیجیتالی
یکی از آثار دیجیتالی شدن فرآیندهای بانکداری، ایجاد مازاد عرضه در بخش نیروی انسانی به ویژه صندوقداری و تحویلداری است که نیازمند اتخاذ تدابیری جدی است.
-
تامین مالی بنگاهها در مسیر بهبود
اعطا و دریافت اعتبار تجاری (خرید و فروش استقراضی) در یک سال گذشته، میان بنگاهها کاهش یافته و این مسئله با افزایش نیاز به وجوه نقد، مشکلاتی را در رابطه با سرمایه در گردش بنگاهها ایجاد کرده است.
-
نقش صکوک گام در تامین مالی زنجیره تامین
اوراق گواهی اعتباری مولد (گام) یکی از جدیدترین نوآوریهای نظام بانکی کشور در راستای تامین مالی زنجیره تولید و حمایت از بخش حقیقی اقتصاد با استفاده از ابزارهای اسلامی محسوب میشود.
-
بازار سرمایه منجی کسری بودجه
در شرایطی که نقدینگی سرگردان به دنبال مامنی امن برای کسب بازدهی است، فروش سهام شرکتها و بنگاههای دولتی راهکاری است که به سبب ابعاد گرهگشای آن، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
-
گریزی بر اصلاح ناگزیر مالیاتی
پس از اصلاحیه بودجه ۹۸ و افزایش قیمت سوخت، سومین تحول بودجهای دولت در راه است. آیا دولت به بایدها و نبایدهای آن توجه دارد.
-
صرفهجویی در هزینههای دولت از رویا تا واقعیت
در ساختار فعلی امکان صرفهجویی قابل توجهی در مخارج دولت وجود ندارد. راهکار عملی از جنس صرفهجویی در هزینههای فعلی نیست، بلکه از جنس بازبینی وظایف دولت و تغییر در رویههای اجرایی و اداری است.
-
تجارب جهانی مالیات بر سود سپرده
تجارب بینالمللی نشان میدهد که مثبت بودن نرخ سود حقیقی سپردهها شرط لازم برای دریافت مالیات بر سود سپرده نیست و صرفاً با توجه به اینکه سود سپرده منشأ درآمد است، از آن مالیات دریافت میشود.
-
ابعاد مغفول ادغام بانکها
توجه به اختلاف فرهنگ سازمانهای ادغامی و تلاش برای پایهگذاری رویههای جدید فرهنگی از الزامات مدیریت موثر منابع انسانی و اجرای ادغام موفقیت آمیز بانکها است.
-
راهکارهای جایگزین طرح کمک معیشت چیست؟
اگر طرح کمک معیشتی دولت در قالب بن خرید در کارتها برای خرید کالاهای خوراکی و آشامیدنی از فروشگاههای مشخصی شارژ میشد، هم اثرات تورمی کمتری داشت، هم مشکلات جامعه هدف را بیشتر بهبود میبخشید.
-
تحول نظام مالیاتی با اسـتقرار نظام درآمد - هزینه نوین استانی
تدوین برنامهها و تنظیم بودجهها بر اساس مطالعات آمایش و برنامهریزی منطقهای و همچنین محرومیتزدایی در بستر یک قاعده مناسب بازتوزیع منابع بین مناطق مختلف از الزامات این تحول است.