-
سیگنالهای حساب سرمایه بانک مرکزی
تغییرات سرمایه بانک مرکزی معیاری از استقلال این نهاد در اجرای سیاستها و سازوکارهای لازم برای دستیابی به اهداف اقتصاد کلان است.
-
عملیات بازار باز چه تحولی میآفریند؟
کنترل سهلتر تورم، جلوگیری از آشفتگی در نرخهای سود و کاهش نرخ تنزیل اوراق بدهی دولت از مهمترین پیامدهای عملیات بازار باز است.
-
الزامات سیاستگذاری پولی در مسیر رونق تولید
سودمندی تزریق بیشتر پایه پولی منوط به آن است که کمیت رشد کلهای پولی بر مبنای محدودیتهای مقداری کنترل شده، و کیفیت اعتبارات بانکی از طریق هدایت آن به مقاصد رونقآفرین بهبود یابد.
-
گام بلند بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی
در الگوی نوین سیاستگذاری پولی، بانک مرکزی با تشکیل کریدور نرخ سود در بازار بینبانکی و استفاده گسترده از عملیات بازار باز، به صورت غیردستوری نرخهای سود موجود را به سمت نرخ هدف هدایت میکند.
-
شرط استفاده از منابع صندوق توسعه ملی
انتظار میرود صندوق توسعه ملی به عنوان «آخرین وامدهنده» در فضای نیازهای ضروری مطرح بوده و سیاستگذاران تنها در صورت نبود امکان بهرهگیری از سایر منابع مالی موجود، به ذخایر ارزی موجود آن متوسل شوند.
-
تورم ما را میکشد یا انتظار تورم؟
استمرار انتظارات آحاد اقتصادی به نحوی که شکل گرفته و در آن بیشتر تریبونها نیز بروز جهشهای قیمتی و تورمهای بالا را با احتمالهای نسبتا زیاد مطرح میکنند،سال ۹۸ را بیش از آنچه که هست سخت نشان میدهد.
-
اقتصاد ۹۸ در گرو اصلاح سیاستهای ارزی
باتوجه به عدم موفقیت کامل سیاست ارز ترجیحی و محدودیت درآمدهای ارزی ضروری است دولت سریعتر برای اصلاح این سیاست اقدام کند.ادامه تخصیص ارز۴۲۰۰تومانی میتواند هزینههای زیادی برای اقتصاد کشور داشته باشد.
-
وقتی اجزای تورم راهکار نشان میدهند
دقت در جزئیات نرخ تورم و کنار هم گذاشتن شاخصهای مختلف میتواند راهگشای اولویت تلاشهای لازم برای کنترل آن باشد.
-
شناسایی تولیدکنندگان واقعی پیششرط تحقق «رونق تولید»
رویکردهایی که در سالهای گذشته برای حمایت از تولید در نظر گرفته شد به نتیجه مورد نظر منتهی نشد. برای تحقق شعار سال ۱۳۹۸ یعنی «رونق تولید»، در گام نخست میبایست تولیدکنندگان واقعی شناسایی شوند.
-
خانه تولید را بر مسیر سیلاب بنا نکنیم!
گام اول در رونق تولید، مهار تورم دورقمی و ثباتبخشی به بازارها است تا بتوان با اطمینان بیشتری زمینههای رونق و خروج از رکود را دنبال نمود.
-
پیامدها و تبعات منفی عدم مدیریت صحیح زمان در چرخه اقتصادی کشور
حجم عظیم وجوه نقد که از طریق بسترهای الکترونیکی در بازه زمانی یک و یا دو ماه آخر سال جابجا میشود، در نبود زیرساختهای به روز شده مشکلات عدیدهای ایجاد میکند.
-
واردات کالاهای ضروری از تخصیص تا توزیع
اگر واردکنندگان ظرف مهلت قانونی و مدت معین برای ترخیص محصولات وارداتی اساسی موجود در گمرک اقدام کنند، ترخیص به موقع کالا در تسریع فرآیند توزیع محصول نیز موثر خواهد بود.
-
الزامات تحقق بودجه عملیاتی
یکی از اصلاحات مهم در بودجه، تغییر روش بودجهنویسی است. بودجهریزی بر مبنای عملکرد میتواند آثار مثبت فراوانی برای اقتصاد ایران داشته باشد اما اجرای دقیق و صحیح آن نیازمند تحقق الزاماتی است.
-
تعادل عرضه و تقاضا تابع قانون است، آن را نشکنیم
سعی در برقراری قیمت در بازار به نرخی پایینتر از آنچه که بنا به قوانین عرضه و تقاضا تعیین میشود، تلاش برای شکستن قوانینی است که عقلانیت و سالها تجربه، شکست ناپذیری آن را ثابت کرده است.
-
کاهش مفاسد اقتصادی با تدبیری همهجانبه
گرچه اقتدار و کارآمدی قوه قضاییه در کاهش جرایم و مفاسد اقتصادی مهم است، اما تا زمانی که زمینههای فسادبرانگیز در اقتصاد ایران فعال باشند، کامیابی این نهاد با دشواریهایی همراه خواهد بود.
-
واردات کالاهای ضروری از تخصیص تا توزیع؛ نمونههایی از مشکلات
تسریع در حل مشکلات ترخیص و توزیع، روند خروج کالا از گمرک را بهبود داده و اجرای مصوبات دولت برای سرعت بخشیدن به روند ترخیص کالا بر مدیریت تقاضا برای کالاهای اساسی موثر خواهد بود.
-
وقتی کاهش موجودی انبار نشانه رشد اقتصادی نیست
در سال آینده، با توجه به تنگناهای پیشروی واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه به دلیل وجود برخی از محدودیتهای ارزی، احتمالاً از این ناحیه موجودی انبار با کاهش مواجه باشد.
-
نسل سوم بلاکچین
نسل سوم بلاکچین بر اساس تکنولوژی DAG و بدون اتکا به ماینرها، برای مرتفع نمودن بعضی از مسائل دو نسل قبلی در حال ظهور است.
-
الزامات پولی واعتباری جهت سیاستگذاری موفق ارزی در شرایط نااطمینان
سیاستگذار باید مجموعهای از ظرفیتهای علمی، تجربی و تحلیلی را تجهیز نماید تا با یک رویکرد سیاستی غیرپوپولیستی میانمدت و به دور از هر گونه مصلحتاندیشی و بحران های کوتاه مدت را منقطع ومدیریت کند
-
تامین مالی گروهی؛ راهی جهت بهرهگیری از سرمایه اجتماعی
درگیر کردن منافع فردی به منافع جمعی در این تامین مالی گروهی موجب میشود اعضای گروه با همکاری و انتقال تجارب به یکدیگر، اثر مثبت بر بازدهی و بهرهوری فعالیتهای اقتصادی هم داشته باشند.
-
انرژی و نقش راهبردی آن در کاهش اثرات مخرب تحریمها
توسعه صنعت نفت و گاز در ایران موجب ارتقای نقش ایران در بازار جهانی انرژی و نیز افزایش قدرت چانهزنی کشور در محاففل سیاسی خواهد شد و کارگزاران نظام باید به این موضوع توجه کافی داشته باشند.
-
واردات کالاهای ضروری، از تخصیص تا توزیع
تغییرات قیمتهای نسبی و موقعیتهای جغرافیایی جزء عواملی هستند که به طور طبیعی، واردات را متاثر میسازند.
-
اصلاحات ساختاری و انضباط مالی در شرایط نااطمینانی در اقتصاد ایران
مقابله با بحران کاهش ارزش پول ملی در شرایط کنونی با توجه به نااطمینانیهای موجود در اقتصاد، مستلزم اصلاحات گسترده در بخشهای داخلی و نیز تغییرات جدی در بخشهای خارجی است.
-
دورنمایی از اقتصاد ۹۸
در روزهای پایانی سال این سوال مطرح است که در سال آینده چه شرایطی در اقتصاد حاکم خواهد شد. متغیرهای اقتصاد کلان نشان میدهند در سال آینده با کاهش نسبی تورم، رکود در اقتصاد ایران شکل خواهد گرفت.
-
اوراق خزانه اسلامی به کام پیمانکار یا سرمایهگذار
اینکه نرخ سود اوراق خزانه اسلامی از نگاه پیمانکار تعیین شود یا از نگاه سرمایهگذار، بسیار قابل تامل است.
-
جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور؛ چالشها و راهکارها
جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور یکی از راهکارهای مطرح شده به منظور رفع چالشهای ناشی کمبود سرمایهگذاری خارجی در کشور است که تحقق آن نیازمند تلاش بیش از پیش برای بهبود فضای کسب و کار است.
-
اشتغال بخش خدمات را دریابیم
ایجاد و دوام بسیاری از مشاغل خدماتی در اقتصاد ایران در گرو درآمدهای نفتی و جریان آن در اقتصاد است و هر نوع محدودیتی در این زمینه میتواند باعث از دست رفتن مشاغل و افزایش بیکاری از این ناحیه شود.
-
ویژگیهای اصلی برنامه اصلاحی بانک مرکزی
اصلاحات ساختاری در نظام پولی و بانکی کشور نیازمند پیشنیازهایی است که مهمترین آن، داشتن یک برنامه جامع عملیاتی به عنوان نقشه راه اصلاحات ساختاری است.
-
مسئولیتپذیری اجتماعی عامل همگرایی تأمین مالی اسلامی و متعارف
از جمله مباحث مغفول در حوزه تطبیقی تأمین مالی اسلامی و متعارف، بحث همگرایی این دو نظام به عنوان دو بخش نظام تأمین مالی جهانی است که از جمله زمینههای همگرایی این دو مسئولیتپذیری اجتماعی است.
-
سیاستگذاری اعتباری و موانع بکارگیری راهکارهای جایگزین
شرایط کلی اقتصاد به ویژه فضای کسب و کار و قوانین و مقررات داخلی بر جذب سرمایه خارجی به عنوان یکی از منابع مهم تامین مالی به طور مستقیم تاثیرگذار خواهد بود.