در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی عنوان شد؛

کریدور ترانزیتی شمال- جنوب در اولویت دولت/ ۱۶ پروژه کلان اقتصادی اجرا می‌شود

کریدور ترانزیتی شمال- جنوب در اولویت دولت  ۱۶ پروژه کلان اقتصادی اجرا می‌شود
مخبر گفت: دولت مصمم است که طرح‌های اولویت دار اقتصاد مقاومتی که منجر به تقویت اقتصاد و بهبود معیشت مردم می‌شود را به نتیجه برساند.
کد خبر : ۱۴۵۰۴۶

به گزارش ایبِنا، در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت سیزدهم که در تاریخ ۱۴ دی ماه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ۲ طرح اولویت دار و تحول آفرین «جهش کریدور ترانزیتی شمال جنوب» و «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز»  پس از طی یک فرآیند کارشناسی و برگزاری کارگروه‌های تخصصی دبیرخانه ستاد از ابتدای سال تاکنون، به تصویب رسید و مقرر گردید این طرح‌ها به عنوان اولویت با هماهنگی بین دستگاهی و رفع ضربتی موانع و تسهیل گری لازم، توسط دستگاه‌های متولی تا حصول نتیجه دنبال شود.

 

در این زمینه، مخبر معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: این ستاد از ظرفیت‌ها و اختیارات ویژه‌ای برای حل مسائل کشور برخوردار است که باید حداکثر استفاده را از آن انجام دهیم.

 

وی افزود: طرح‌های منتخب و اولویت دار اقتصاد مقاومتی توسط دبیرخانه ستاد به صورت مستمر و شبانه روزی پیگیری خواهد شد و در صورت بروز موانع و نیاز به تسهیل گری، در جلسات صحن ستاد مصوبات لازم را خواهیم داشت.

 

مخبر اضافه کرد: دولت مصمم است که طرح‌های اولویت دار اقتصاد مقاومتی که منجر به تحول آفرینی و تقویت اقتصاد و بهبود معیشت مردم می‌شود را دنبال نماید و به نتیجه برساند.

 

بر این اساس طرح «جهش کریدور ترانزیتی شمال» جنوب شامل ۶ اقدام و پروژه زیرساختی توسط وزارت راه و شهرسازی و طرح «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» شامل ۱۶ پروژه کلان توسط وزارت نفت، ارائه و تصویب گردید.

 

طرح «جهش کریدور ترانزیتی شمال جنوب» با توجه به اهمیت توسعه ترانزیت ریلی کشور به عنوان یکی از محور‌های راهبردی در ایجاد تجارت پایدار و مقاوم سازی اقتصاد تصویب شد و ذیل ماده ۱۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «توسعه پیوند‌های راهبردی و وابستگی متقابل تجاری با کشور‌های منطقه» قرار می‌گیرد. احداث و تکمیل ۵ پروژه زیرساختی در کریدور شمال جنوب و یکپارچه سازی مدیریت ترانزیت و افزایش بهره وری، ۲ محور اصلی این طرح است.

 

همچنین طرح «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» با توجه به اهمیت توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز به عنوان یکی از محور‌های راهبردی در ایجاد امنیت انرژی و مقاوم سازی اقتصاد تصویب شد و ذیل مواد ۱۳ و ۱۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «کاهش خام فروشی و افزایش و پایدارسازی درآمد‌های زنجیره نفت و گاز» قرار می‌گیرد.

 

ارتقاء و بهینه سازی ۷ پالایشگاه، احداث ۳ پتروپالایشگاه، اجرای ۲ طرح تامین خوراک پتروشیمی و احداث ۴ واحد بزرگ پتروشیمی در تکمیل زنجیره ارزش بالادستی، ۴ محور اصلی این طرح است.

 

ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی وظیفه پیگیری و پیشبرد «اقدامات اولویت دار، جهشی و فوق العاده» به منظور مقاوم سازی سازی اقتصاد و ایجاد تحول اقتصادی را بر عهده دارد. رویه این ستاد در دولت سیزدهم «تصویب طرح‌های منتخب و محدود و تحول آفرین متمرکز بر تحقق اقتصاد مقاومتی» و «پیگیری قدم به قدم و مانع زدایی و تسهیل گری تا حصول نتیجه» است. بر این اساس، طرح‌های منتخب و مصوب ستاد به صورت مستمر توسط دبیرخانه ستاد در معاونت اول از دستگاه‌های متولی پیگیری شده و تسهیل گری‌های لازم برای آن صورت خواهد پذیرفت.
 

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر