یک نماینده مجلس با ایبِنا مطرح کرد:

کنترل‌های بودجه‌ای؛ راهکار جلوگیری از استقراض دولت

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: دولت باید در پیش‌بینی منابع و مصارف بودجه و انضباط مالی به گونه‌ای رفتار کند که ناچار به استقراض نباشد.
کد خبر : ۱۲۱۰۱۰
دهقانی

عضو کمیسیون صنایع مجلس با این پیش‌بینی که فروش اوراق دولتی با استقبال زیادی مواجه نمی‌شود، گفت:‌ بی اعتمادی مردم به دولت و بورس در کنار سود موجود در بازارهای کالایی  از جمله دلایلی  است که موجب می‌شود استقبال مردم از فروش اوراق دولتی بالا نباشد و البته باید گفت که این شیوه هم اثرات تورمی و آثار زیانبار خود را در اقتصاد به همراه خواهد داشت.


الله‌وردی دهقانی در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا تصریح کرد:‌ استقراض دولت با هر روشی که انجام شود، اثرات تورمی به همراه دارد. بنابراین دولت چه از بانک مرکزی به صورت مستقیم استقراض کند و چه استفاده از اوراق را برگزیند اثرات تورمی به همراه دارد که البته استقراض مستقیم آثار زیانبار بیشتری دارد. آنچه مسلم است دولت باید در پیش‌بینی منابع و مصارف بودجه و انضباط مالی به گونه‌ای رفتار کند که ناچار به استقراض نباشد.


وی افزود:‌ یک نکته مهم در فروش اوراق این است که تعهدات حاصل از فروش این اوراق به بودجه سال بعد یا به دولت بعد منتقل می‌شود و بازهم هزینه کرد از منابع عمومی کشور برای دخل و خرج‌های بودجه‌ای است و دولت‌ها با توجه به اثرات بسیار بد این شیوه‌ها بر اقتصاد باید دست از روش بردارند.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:‌ اثرات کسری بودجه چه با استفاده از استقراض مستقیم یا بانک‌های تجاری یا اوراق قرضه، روش‌هایی تورم‌زا است که با افزایش پایه پولی نقدینگی را افزایش می‌دهد.


وی اظهار کرد:‌ دولت باید خصوصی سازی را به صورت واقعی انجام دهد تا به تدریج از حجم تصدی‌های دولتی کاسته شود و بودجه‌ دستگاه‌ها نیز هر سال با افزایش همراه نشود. از سوی دیگر باید با تقویت بورس، شرایط جذب نقدینگی را فراهم کرد به این دلیل که نقدینگی جذب ‌شده در بورس، امکان بیشتری برای هدایت به سمت تولید دارد.


دهقانی عنوان کرد:‌ یکی از مهمترین سازوکارها برای جلوگیری از رشد نقدینگی و پایه پولی و تامین مالی برای بنگاه‌های اقتصادی تقویت بورس است و به این منظور بازارهای مختلف از جمله ارز و سایر بازارهای کالایی باید شرایط باثباتی داشته باشند.


وی اظهارکرد:‌ کارخانجات تولیدی زیادی در کشور وجود دارند که نیازمند تامین منابع مالی هستند و در سایر کشورها نیز بازار سرمایه یکی از محل‌های مناسب برای تامین مالی است. بخش خصوصی باید در بسیاری از عرصه‌هایی که اکنون سهم اندکی دارند ورود کند به طور مثال بخش نفت و گاز از جمله بخش‌هایی است که با ورود بخش خصوصی به آن امکان خلق ارزش افزوده بیشتر را خواهد داشت.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:‌ به جای آنکه نفت خام فروخته شود باید با حضور بخش خصوصی تبدیل به درآمدهای ارزی شود. اما سیاست‌های اقتصادی کشور منجر به این امر نشده است.


وی تاکید کرد:‌ یکی از نکات مهم برای رونق تولید در کشور ارایه تسهیلات ارزان‌قیمت به بخش تولید است و طبیعی است که پرداخت سود بالا به سپرده‌های بانکی عاملی است تا منابع به جای ورود به بخش تولید در بانک‌ها تبدیل به سپرده شود.


دهقانی اظهار کرد: نقدینگی به دلیل سود بالا در بازارهای واسطه‌ای از بازاری به بازار دیگر می‌رود و حجم آن را افزایش می‌دهد، به این دلیل که تولید در کشور شرایط دشواری دارد و سپرده بانکی یا از بازاری به بازار دیگر رفتن برای بخشی از دارندگان نقدینگی جذابیت بیشتری دارد.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر