16 اسفند 1401 - 10:22
یک کارشناس ارزی عنوان کرد؛

آزادسازی ۲۰ درصد منابع ارزی با شروع تهاتر برای کالای اساسی/ قیمت دلار چطور ریزش کرد‌؟

آزادسازی ۲۰ درصد منابع ارزی با شروع تهاتر برای کالای اساسی  قیمت دلار چطور ریزش کرد‌؟
 با اقدامات بانک مرکزی، درقدم اول حدود ۲۰ درصد از منابع ارزی در سال آینده آزاد می‌شود که رقمی حدود ۵ میلیارد دلار را نشان می‌دهد.
کد خبر : ۱۴۷۶۸۶

به گزارش ایبِنا، سعید عظیمی اظهار داشت: راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلا و مشخص شدن ۶۳ سرفصل برای تامین ارز در این بازار، به عنوان اولین قدم از سیاست ورزی بانک مرکزی توانست به سرعت آرامش را به بازار ارز بازگرداند و نرخ حبابی دلار را که در این مدت به ارقام غیر منطقی نزدیک شده بود با کاهش شدید مواجه کند.

وی افزود: در قدم دوم بانک مرکزی با انتقال معاملات طلا و انواع ارز به این سامانه، در صدد آن است که همه عرضه کنندگان را به بازار شفاف، قانون‌مند و رسمی وارد کند و همه تقاضای واقعی را از این محل پاسخگو شود، براین اساس مقرر شد طی روز‌های آتی عرضه همه ارز‌ها در کنار عرضه سکه و طلا در این بازار با شدت بیشتری افزایش یابد و این موضوع می‌تواند به سرعت بازار را از تلاطم‌های هیجانی خارج کند.



 بخش زیادی از منابع ارزی دولت صرف خرید کالا‌ی اساسی می‌شود/ منبع افزایش عرضه‌های بانک مرکزی از کجا تامین خواهد شد؟

این کارشناس ارزی اظهار داشت: بنا به آمار منتشر شده در سایت بانک مرکزی، از ابتدای آغاز به کار فرزین تا به امروز حدود ۷ میلیارد دلار از طرف این بانک به خرید کالا‌های اساسی اختصاص یافته است و بیش از ۴ میلیارد دلار نیز درنوبت اختصاص به متقاضیان واردات کالای اساسی تا پایان سال جاری قرار گرفته است.

عظیمی گفت: این آمار نشان می‌دهد در مجموع بخش قابل توجهی از منابع ارزی بانک مرکزی صرف خرید کالا‌های اساسی می‌شود و تخصیص اعتبارات ارزی به سایر تقاضا در اولویت بعدی قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: این موضوع طی ماه‌های گذشته و با ایجاد کانال‌های جدید تجاری بدون نیاز به دلار و یورو گره گشایی شده است و با شروع تجارت‌های غیردلاری بازارگانان ایرانی، شاهد آن خواهیم بود که نه تنها بخش بسیار زیادی از تقاضای وارد کنندگان کالا‌های اساسی برای دلار کم خواهد شد بلکه با آزادسازی بخش قابل توجهی از منابع ارزی، عرضه این منابع در بازار به شدت بالا می‌رود و اشباع بازار ارز را به دنبال خواهد داشت.

این کارشناس ارزی بیان کرد: برای بررسی بهتر موضوع در نظر داشته باشیم که با انتشار فقط ۷.۵ میلیون دلار اسکناس دلار برای ۶۳ سرفصل ارزی در مرکز مبادله ارز و طلا، بازار به آرامش رسید و این میزان عرضه موجب شد تا دلالان کانال‌های فردایی نتوانند قیمت‌های بالاتری را برای این ارز به ثبت رسانند.

عظیمی اضافه کرد: حال با ایجاد راه‌های تامین کالا‌های اساسی از محل درآمد‌های مازاد و همچنین بدون نیاز به پرداخت دلاری، می‌توان نشان داد که تا چه میزان منابع جدید بانک مرکزی آزاد خواهد شد و به مرکز مبادله راه خواهد یافت.



 آزاد سازی بیش از ۲۰ درصد منابع دلاری با شروع تهاتر برای کالای اساسی

وی تصریح کرد: براساس گفته مدیران بانک مرکزی، از ابتدای سال تا به امروز، حدود ۲۱ میلیارد دلار صرف خرید کالای اساسی در کشور شده است و این مبلغ تا پایان سال به حدود ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

این کارشناس ارزی افزود: این رقم که طی یک سال گذشته از تنش‌های کشور‌ها اثر پذیرفته بود و در پی افزایش قیمت‌های جهانی محصولات نسبت به سال‌های گذشته افزایش بسیار زیادی را تجربه کرد، در سال آینده و با کاهش تنش‌ها می‌تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

عظیمی افزود: همچنین بازشدن مبادی مبادلات غیر ارزی از طریق بانک‌های روسیه، چین، ترکیه و برخی دیگر از کشور‌های هم‌پیمان، که نه از محل درآمد‌های پیش‌بینی شده، بلکه از طریق فروش مازاد نفت و خرید کالای اساسی از طریق درآمد‌های حاصل از آن اتفاق خواهد افتاد، می‌تواند بخش بسیار زیادی از تقاضای تحمیل شده از سمت کالا‌های اساسی را کاهش دهد.

وی اضافه کرد: برآورد می‌شود موارد ذکر شده در بالا، درقدم اول حدود ۲۰ درصد از منابع ارزی را در سال آینده آزاد کند که رقمی در حدود ۵ میلیارد دلار را نشان می‌دهد، این منابع در سال آینده صرف تامین سایر تقاضا در بازار خواهد شد.

این کارشناس ارزی اضافه کرد: همچنین آزاد‌سازی بیش از ۱۰ میلیارد منابع ایران برای مقاصد وارداتی از عراق و شروع همکاری‌های بانک‌های ایرانی از طریق پیمان‌های پولی نیز عوامل دیگری است که می‌تواند آرامش را برای بازار در سال آینده به ارمغان آورد.



منبع: فارس

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر