25 اسفند 1401 - 22:33

چانه‌زنی جامعه کارگری و کارفرمایی در تعیین دستمزد

چانه‌زنی جامعه کارگری و کارفرمایی در تعیین دستمزد
دستمزد کارگران برای سال آینده در انتظار توافق مذاکرات و چانه زنی نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت در شورای عالی کار است.
کد خبر : ۱۴۸۱۱۲

به گزارش ایبِنا، براساس اعلام وزارت تعاون، جلسه شورای عالی کار فردا -جمعه ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۱- با حضور نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت در محل این وزارتخانه برگزار می‌شود. جامعه کارگری در انتظار توافق سه جانبه هستند تا به پیشواز سال آینده بروند.

«علی خدایی» نماینده کارگری در شورای عالی کار اظهار داشت: هنوز بر سر تعیین سبد معیشت و دستمزد کارگران توافقی حاصل نشده است. رویه امسال در تعیین دستمزد کارگران متفاوت و نسبت به سال‌های گذشته دیر هنگام صورت گرفته است.

وی عنوان کرد: جامعه کارفرمایی سبد معیشت ۱۲ میلیون ۴۸۰ هزار تومانی را پیشنهاد کرده اند این در حالی است که تعیین سبد معیشت به دست شورای عالی کار و رای گیری نیست.

نماینده کارگری با بیان اینکه تعیین دستمزد کارگران یک بحث کارشناسی است گفت: رویه شورای عالی کار این است تا نظرات گروه‌های مختلف را درباره تعیین دستمزد کارگران مورد توجه قرار دهند.

خدایی افزود: تعیین دستمزد کارگران باید با تاکید بر اصل سه جانبه گرایی صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران بزرگنمایی شد گفت: تعیین این درصد قسمتی از حق کارگران بود و تمام حق آن‌ها نبود، اما موجب افزایش رضایت جامعه کارگران و آرامش نسبی آنان دشت.

نماینده کارگری در شورای عالی کار تاکید کرد: با افزایش ۵۷ درصدی دستمزد، ادعا‌های افزایش بیکاری، تعطیلی کارگاه‌ها و سایر مباحث مطرح شد که گزارش مرکز آمار در افزایش آمار اشتغال، کاهش بیکاری و رشد اشتغال خط بطلانی بر روی این ادعا‌ها بود. هر چند نوسانات اقتصادی از جمله اصلاحات ارزی، تورم، تاثیر افزایش دستمزد را در زندگی مردم کاهش داد.

خدایی ادامه داد: امسال برداشت جامعه کارگری این بود که تاثیرات مثبت افزایش دستمزد را برای سال آینده شاهد باشیم.

نماینده کارگری گفت: کارمندان دولت از منابع عمومی کشور و بودجه کشور بهره مند می‌شوند و مزایایی دارند که کارگران ندارند.

وی خاطرنشان کرد: نگاه عدالت بین حقوق کارگران و کارمندان، تبعیض‌ها را به همراه دارد.

سبد معیشت بر اساس گزارش مرکز آمار و وزارت اقتصاد تعیین می‌شود

«علی اصغر آهنی‌ها» نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: جامعه کارگری تعیین کننده سبد معیشت نیستند و در تعیین اعداد و ارقام نیز هیچ دخالتی نداشته ایم.

وی افزود: مرکز آمار ایران و وزارت اقتصاد بر اساس شرایط اقتصادی وضعیت را بررسی می‌کنند و در نهایت عدد سبد معیشت را اعلام می‌کنند.

آهنی‌ها تاکید کرد: بار‌ها در چند سال گذشته نیز اعلام کرده ایم که سبد معیشت و اطلاعات نرخ تورم در دست ما نیست و باید به گزارش مراکز تخصصی و تکیه کنیم.

نماینده کارفرمایی با بیان اینکه در تعیین دستمزد کارگران باید تصمیم منطقی گرفته شود گفت: سه گروه از نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت در تعیین دستمزد نقش اساسی دارند که باید این تصمیم‌ها به گونه‌ای باشد که کارگاه‌های تولید و صنعتی بتوانند با بهره مندی از توان کارگران به حیات خود ادامه دهند و شاهد رشد اقتصادی باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد که امسال شاهد اجرای سیاست‌های داخلی و خارجی دولت سیزدهم در ارتباط با کشور‌های منطقه هستیم شاهد رشد و رونق اقتصاد باشیم.

ارسال‌ نظر
عزیز
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۳
۰
نظر نماینده کار فرمایان فقط کارگر نون خوردن داشته باشند تاکارفرمایان امورات کارخانه هاشون بچرخه تا گارگری اخراج نشه واینجا وزارت کار کشور هم به این مسله مهر تایید میزنه تا به کمک هم کار را پیش ببرند. ونمی خواهند واقعیت معاش کارگر را ببینند وهیچ کدوم هم گوش شنوا به حرف منطقی نماینده کارگران ندارند.التماس عدالت
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۷
۰
اون مزایا کارمندها که تو ادعا میکنی برا شما ولی حقوق کارمند ۵۷ درصد افزایش پیدا کنه کدوم مزایا خودمون خبر نداریم آبدارچی اداره از رئیس اداره بیشتر می گیره چون حکمش کارگریه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۱۴
۰
کارگران فقط یک حقوق دریافتی دارند و نه چیز دیگر آن هم حداقل با ۴ ماه تاخیر در پرداخت.! ولیکن کارمندان دولت امتیازهایی نظیر توزیع ارزاق و مایحتاج در هر مناسبتی ، واگذاری واحد آپارتمانی و یا زمین مسکونی ، بهره مندی از فروشگاههای دولتی و امکان خرید انواع لوازم خانگی و ارزاق به قیمت دولتی و اقساطی و استفاده از وام های قرض الحسنه با کمترین سود و... را دارند بازهم ناله میکنند حال ببینید کارگر چه میکشد .!
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱
۰
باتوجه به به نرخ تورم در سال ۱۴۰۱,به میزان ۴۳درصد،در ابتدای سال ۱۴۰۲,سبد معیشت قطعا به میزان تورم باید به همین میزان درسال جدید افزایش یابد ،لذا افزایش های دستمزد غیر قابل قبول است،استدلال کاهش تورم در سال جدید هیچ ارتباطی نداشته و خیلی حرف غیر منطقی و غیر علمی واگر هم کاهش یابد فقد رشد قیمت ها. را کند میکند وقطعا سبد معیشت نمی‌تواند به میزان تفاوت دونرخ سال قبل وجدید حتی در ماه ونقطه ای باعث کاهش ارزش سبد معیشت در پایان سال ۴۰۱ شود ،وبه مخترع پیشنهاد سال ی ۲۱ و۲۷وغیره جایزه نوبل اقتصاد داد؟!!!!!
فیلم و پخش زنده
بیشتر