به گزارش خبرنگار بین الملل ایبِنا و به نقل از الجزیره، زیتون و روغن زیتون دو عنصر ضروری سفره غذایی در حوزه مدیترانه هستند.
بر اساس آمار شورای بین المللی زیتون برای مقطع زمانی ۲۰۲۱-۲۰۲۲، سوریه بیشترین مصرف سرانه روغن زیتون را دارد در حالی که الجزایر در صدر مصرف سرانه زیتون قرار دارد.
تونس همچنین در زمینه صادرات روغن زیتون به بازارهای بین المللی بسیار جلوتر از کشورهای عربی است.
طبق آمار شورا (یک سازمان بین دولتی متشکل از ۴۴ کشور که ۹۸ درصد از تولید جهانی روغن زیتون را به خود اختصاص داده اند) سرانه مصرف روغن زیتون در سوریه با ۴.۶ لیتر در سال بالاترین در جهان عرب و چهارمین در جهان است. پس از آن مراکش با ۴.۴ لیتر، لبنان با ۲.۹ لیتر و تونس با ۲.۶ لیتر در رتبه چهارم و لیبی با ۲.۵ لیتر در رتبه پنجم قرار گرفتند.
در رتبههای بعد، الجزایر (۲.۲ لیتر)، اردن (۲.۱ لیتر)، فلسطین (۱.۳ لیتر)، عربستان سعودی (۰.۹ لیتر)، مصر (۰.۲ لیتر)، سپس عراق (۰.۰۳ لیتر) قرار دارند.
البته تفاوت بین کشورهای عربی پیشرو در زمینه مصرف سرانه روغن زیتون و کشورهای عمده تولیدکننده در حوضه شمالی مدیترانه همچنان قابل توجه است. چراکه اسپانیا با ۱۳.۵ لیتر، یونان با ۱۰.۸ لیتر و ایتالیا با ۸.۸ لیتر در صدر جهان قرار دارند.