احمد صالحی؛ کارشناس امور اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به اتصال شبکه پرداخت کارتی میر روسیه و شتاب ایران گفت: ما در نظام پرداخت بانکی بینالملل دو سیستم با عنوانهای payment system (سیستم پرداخت) و Massaging system (سیستم پیام رسان) داریم.
وی ادامه داد: نام سیستم پرداخت در ایران "شتاب" و در روسیه "میر" است که برای پرداختهای خرد مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از پرداخت خرد از نظر مبلغ نیست چرا که ممکن است شما یک خانه بخرید و کارت بکشید.
صالحی افزود: پیامرسان یا مسیجینگ سیستم که در دنیا با نام سوئیفت شناخته میشود هم برای حوالههای بین بانکی توسط تجار مورد استفاده قرار میگیرد.
این کارشناس اقتصادی گفت: در واقع باید گفت وصل شدن میر به شتاب به طور غیرمستقیم بر تجارت اثر میگذارد و در صورت توسعه بیشتر فازهای آن رفت و آمد تجار را راحت میکند.
وی تصریح کرد: تقریبا بعد از ۴۰ سال، از آن مقطع که کارتهای پرداخت بین المللی آمد، برای اولین بار است که کارتهای شتاب ایرانی به نظام پرداخت کشوری دیگر متصل شده است، پس حتماً باعث افزایش رفت و آمد تجار و مسافران مختلف خواهد شد و کرامت مردم هم بالا میرود؛ در نظر بگیرید یک ایرانی در رستورانی نشسته است و برای اولین بار در کشور دیگر میتواند با کارت بانکی کشور خود خرید انجام دهد.
صالحی افزود: وقتی رفت و آمدها بین دو کشور با این اقدام افزایش پیدا کند، به طور غیر مستقیم به تولید تجارت میپردازد، چراکه اصطلاحا میگویند وقتی تجار از مرزها رد میشوند باعث میشود تا کالاها هم از مرزها رد شوند و براساس یک جمله قدیمی وقتی کالاها از مرزها رد شوند، دیگر سربازها از مرزها رد نخواهند شد.
این کارشناس اقتصادی در پایان اظهار داشت: اثر دوم این موضوع در توسعه گردشگری است و همچنین به افزایش صدور خدمات مهندسی بهطور غیر مستقیم از طریق رفت و آمد تجار و توریستها کمک میکند. گردشگری یک صنعت مهم است و در واقع به عنوان صادرات خدمت محسوب میشود که اتصال شبکه میر و شتاب از این جهات نقش ارزشمندی خواهد داشت.