به گزارش خبرنگار ایبنا؛ پس از راهاندازی بازار ارز تجاری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، فصل جدیدی از بازار ارز کشور رقم خورد و حالا با رسیدن حجم معاملات این بازار به بیش از ۵ میلیارد دلار و رکورد معاملات روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار، میتوان گفت این بازار به یکی از بازیگران اصلی و تاثیرگذار در اقتصاد کشور برای پاسخگویی به تقاضاهای ارزی رسمی و قانونی تبدیل شده است.
البته یکی از چالشهای تأمین ارز، ثبت سفارشهای گشاده دستانه از سوی دستگاههای مصرف کننده ارز است که باید مورد توجه قرار گیرد.
در این زمینه میثم ظهوریان ابوترابی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا گفت: یکی از مشکلات بازار ارز توافقی ثبت سفارشهای غیرضروری برای واردات کالاها به کشور است.
وی افزود: با توجه به این که ما امروز در شرایط جنگ اقتصادی به سر میبریم، باید آرایش جنگی بگیریم و در همین راستا وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی باید از ثبت سفارش برای دریافت ارز به منظور واردات کالاهای غیرضرور خودداری کنند.
ظهوریان خاطرنشان کرد: ثبت سفارش برای دریافت ارز به منظور واردات کالاهای غیر ضروری، بازار نوپای ارز تجاری را با مشکل مواجه میکند و بازاری که با هدف مرجع شدن راهاندازی شده را از اهداف خود دور خواهد کرد.
وی افزود: یکی از اقدامات مهم برای تعادل بخشی به بازار ارز، اجرای قانون مقابله با قاچاق کالا و ارز است. با اجرای کامل این قانون میتوان از واردات کالای قاچاق به کشور و آسیب به تولید داخلی جلوگیری کرد و از طرفی هم جلوی خروج مقدار قابل توجهی ارز از کشور گرفته میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در شرایط فعلی، حفظ منابع ارزی کشور جزو اولویتهای اقتصادی ماست و باید برای این منظور تلاش جدی داشته باشیم.
غلامرضا شریعتی، نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار ایبنا گفت: با توجه به شرایط تحریمی کشور ایجاد تنوع در سبد ارزی، به ویژه در حوزه دلار، باید در دستور کار دولت قرار گیرد.
وی افزود: امضای پیمان پولی دوجانبه با کشورهای طرف معامله و استفاده از ارزهای ملی در معاملات میتواند ما را در این مسیر به خوبی یاری کند.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: ضرورتی ندارد که در روابط تجاری با کشورهای منطقه از دلار استفاده کنیم. زیرا هم از سوی آمریکا برای استفاده از این ارز تحریم شدهایم و هم این کار موجب میشود که تقاضا را برای ثبت سفارش در بازار ارز توافقی بالا ببریم و این بازار را دچار التهاب کنیم.
شریعتی خاطرنشان کرد: وزارتخانهها و دستگاههای دولتی باید از ثبت سفارشهای غیرضروری در بازار ارز تجاری برای واردات کالا و خدمات پرهیز کنند.
وی افزود: ما باید تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار ارز توافقی را حفظ کنیم، چرا که در سایه این اقدام است که خواهیم توانست به آینده این بازار امیدوار باشیم.