در اولین نشست بریکس بعد از تهدید ترامپ چه گذشت؟

در اولین نشست بریکس بعد از تهدید ترامپ چه گذشت؟
نمایندگان کشور‌های عضو و غیرعضو بریکس در امارات افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در سایه جنگ‌هایی تجاری و تحریم‌ها در جهان را کلید زدند.
کد خبر : ۱۷۲۵۰۴

به گزارش ایبنا، «کشور‌های بریکس باید به جزیره ثبات، صلح و دوستی بین ملت‌ها تبدیل شوند»، این را رئیس کمیته سازماندهی مجمع سرمایه‌گذاری بریکس در دبی بیان داشت. شهر دبی در امارات متحده عربی، این هفته میزبان مجمع سرمایه‌گذاری بریکس بود، یک بستر جدید برای راه‌اندازی گفت‌و‌گو بین جوامع تجاری در روسیه، آسیا و آفریقا بود. این مجمع که در ۷ تا ۸ مارس (روز‌های جمعه و شنبه گذشته) برگزار شد بر روی توسعه کسب‌وکار‌ها باتوجه به تحولات جهانی متمرکز بود و وزرا، نمایندگان مجلس، دیپلمات‌ها، صاحبان مشاغل، مدیران ارشد، کارشناسان و دیگر شخصیت‌های تأثیرگذار از ۱۸ کشور دنیا نه تنها کشور‌های عضو بریکس بلکه بازرگانانی از آفریقا و اروپا را گردهم آورد. ایجاد فضای سرمایه‌گذاری مطلوب برای بازرگانان کشور‌های بریکس، تشکیل زیرساخت سرمایه‌گذاری و مالی بین‌المللی جدید، تقویت پیوند بین شرکت‌های کوچک و متوسط و افزایش مشارکت زنان در اقتصاد از جمله موضوعات مورد بررسی در این نشست بود. بریکس یک سازمان بین دولتی متشکل از ۱۰ کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، اندونزی، ایران و امارات متحده عربی است. رئیس‌جمهور ایالات متحده تهدید کرده در صورت تلاش کشور‌های بریکس برای جایگزینی دلار، آمریکا با دولت‌های عضو بریکس معامله نخواهد کرد. او پس از این هشدار مدعی شد که بریکس مرده است.

مجمع سرمایه‌گذاری بریکس دبی روز‌های جمعه و شنبه گذشته تحت نظارت یک کمیته سازماندهی مجمع که شامل رهبران تجاری و مدیران ارشد شرکت‌های بین‌المللی است، برگزار شد و ریاست کمیته سازماندهی آن را رئیس دانشگاه بین‌المللی اوراسیا و رئیس شبکه بین‌المللی بریکس هاوس، کنستانتین کلیمنکو-بوگدانوف بر عهده دارد. این مقام مسئول طی نطقی در خصوص اهداف مجمع گفت: در شرایطی که جهان با افزایش تنش مواجه است، شرکت‌کنندگان در مجمع با همکاری یکدیگر راه‌حل‌های برد -برد را بررسی کردند تا سرمایه‌گذاری‌ها با وجود بحران‌های جهانی، درگیری‌های بین‌المللی، جنگ‌های تجاری و تحریم‌ها، به توسعه اقتصادی و پیشرفت و شکوفایی بشریت کشور‌های بریکس تبدیل شود. کشور‌های بریکس باید به جزیره ثبات، صلح و دوستی بین ملت‌ها تبدیل شوند. رئیس کمیته سازماندهی مجمع سرمایه گذاری بریکس در دبی، تأکید کرد این مجمع به‌عنوان محرکی برای ترویج عملیات سرمایه‌گذاری در مقیاس بزرگ در کشور‌های بریکس عمل خواهد کرد.

سرمایه‌گذاری ۹ میلیارد دلاری بریکس در اجلاس دبی کلید خورد

شرکت‌کنندگان در این مجمع موضوعات مربوط به ایجاد بستر دیجیتال برای تعامل بین سرمایه‌گذاران کوچک و شرکت‌های کوچک و متوسط، تشکیل فضای اطلاعاتی واحد و پروژه‌هایی در حوزه انرژی، پزشکی، هوش مصنوعی، ساخت‌وساز، محیط‌زیست و آموزش در مقیاس کوچک را موردبحث و بررسی قرار دادند. در این مجمع پروژه‌های سرمایه‌گذاری بریکس هاوس «خانه بریکس» (ساخت مراکز تجاری و مجتمع‌های مسکونی در ۱۰ کشور بریکس)، «انرژی کوچک» (ایجاد ۵۰۰ نیروگاه کوچک)، ایجاد «پردیس بریکس» (امارات و روسیه)، صدور کارت دانشجویی «بریکس» (۳۰ میلیون کاربر) و ایجاد شبکه اجتماعی بریکس مدیا با ۱۰۰ میلیون کاربر را راه‌اندازی کرد. قرار است حدود ۹ میلیارد دلار در این پروژه‌ها در چارچوب مجمع سرمایه‌گذاری دبی برای کشور‌های بریکس سرمایه‌گذاری شود. بریکس یک گروه سیاسی و اقتصادی است که مذاکرات برای تشکیل آن در سال ۲۰۰۶ آغاز شد و اولین اجلاس خود را در سال ۲۰۰۹ برگزار کرد. این گروه شامل برزیل، روسیه، هند و چین با نام بریک بود و سپس آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به آن پیوست. مصر، امارات، ایران و اتیوپی در سال ۲۰۲۴ به این گروه ملحق شدند، درحالی‌که عربستان سعودی وضعیت کشور دعوت شده را دارد. این گروه در تلاش است تا یک سیستم سیاسی و اقتصادی بین‌المللی چندقطبی را شکل دهد، زیرا کشور‌های آن یک‌چهارم مساحت خشکی زمین را تشکیل می‌دهند، جمعیت آن ۴۰ درصد جمعیت زمین است و ۴۰ درصد از محصول جهان را تولید می‌کنند.

ائتلاف بریکس در سال ۲۰۲۲ پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین، رویکرد دلارزدایی را در دستور کار خود قرار داد. روسیه و چین دستور کار دلارزدایی را با نشان دادن روش‌های انجام آن به کشور‌های در حال توسعه‌ای که اقتصاد آنها با تهدید آمریکا رو‌به‌رو بود، آغاز کردند. بریکس در حال حاضر ابتکار دلارزدایی خود را از سه طریق به پیش می‌برد. بریکس با اولویت دادن به ارز‌های محلی نسبت به دلار آمریکا در مبادلات و تجارت جهانی، فرایند دلارزدایی خود را توسعه داده است. تاکنون چند کشور که به دنبال ارتقای اقتصاد بومی و تقویت ارز‌های محلی خود در بازار‌های بین المللی هستند، این راه‌کار را به اجرا گذاشته‌اند. به گفته آنها، بلوک بریکس تنها بارقه امیدی را روشن کرده که می‌تواند آنها را به نتیجه اصلی یعنی حذف دلار از تجارت راهنمایی کند.

بر این اساس، بریکس یکی از ائتلاف‌های مهم جهانی است که نقش مؤثری در توسعه و ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری در بخش قابل توجهی از جهان دارد. ایران با پیوستن به کشور‌های عضو بریکس و با تسهیل در تجارت و صادرات زمینه توسعه تراز تجاری را افزایش داده است و به سمت بازار‌های فرامرزی حرکت می‌کند بر اساس گزارش‌ها، در پنج‌ماهه نخست امسال نزدیک به ۳۷ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بین ایران و اعضای فعلی و جدید بریکس تبادل شد که ۵۲ و چهار دهم درصد وزن و ۵۷ و هفت دهم درصد کل تجارت خارجی ایران را به خود اختصاص داده است. همچنین در این مدت بیش از ۷۰ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۴۳ و نیم میلیارد دلار بین ایران و کشور‌های جهان تبادل شد که ۳۶ و هشت دهم میلیون تن به ارزش ۲۵ میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار آن بین ایران و ۱۰ کشور عضو بریکس بوده است.

منبع: فارس

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر