This is a modal window.
موسی آقایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری در تولید و الزامات تحقق شعار سال، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: پیششرط اساسی برای هرگونه حرکت در مسیر تولید و به تبع آن توسعه صادرات، اصلاح قوانین مربوط به آن است؛ اقدامی که مسئولیت مستقیم آن متوجه دولت است.
وی معتقد است رشد و تقویت تولید نیازمند عوامل و اقدامات مختلفی است که از آن جمله میتوان به بازگرداندن به موقع و درست ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد و تولید کشور اشاره کرد. بیتردید میتوان با چنین اقداماتی به بهترین شکل از ظرفیتهای موجود برای سرمایه گذاری در تولید و به دنبال آن تولید صادراتمحور استفاده کرد.
این فعال اقتصادی با انتقاد از وجود موانع متعدد در مسیر تولید، تصریح کرد: مشکلات ما عمدتاً ناشی از حجم بالای قوانین و مصوبات دست و پاگیر است. از همین رو، برای دستیابی به اهدافی همچون رونق تولید و توسعه صادرات ابتدا باید قوانین داخلی اصلاح شوند. در واقع، عملی شدن شعار سال در گروی همین اصلاحات قانونی است.
آقائی ادامه داد: دولت باید ایجاد ثبات در قوانین و حذف مقررات زائد را در اولویت قرار دهد، چرا که بدون این اقدامات، تحقق تولید صادراتمحور ممکن نخواهد بود.
وی همچنین بر ضرورت ایجاد جذابیت و بازدهی مناسب در بخش تولید در مقایسه با بازارهای غیرمولد تأکید کرد و گفت: این مهم از طریق ارائه مشوقها، ایجاد امنیت سرمایهگذاری، اعطای معافیتهای مالیاتی و راهاندازی صندوق پروژههای مطمئن و جذاب قابل دستیابی است.
رئیس اتاق ایران و ازبکستان، سرمایهگذاری در بخش تولید را دارای منافع گستردهای برای اقتصاد کشور دانست و گفت: سرمایهگذاری در تولید منجر به خلق ثروت، ایجاد اشتغال، تقویت بنیانهای اقتصادی کشور، کاهش وابستگی و مهار تورم و پایان بیثباتی در بازارها خواهد شد. همچنین میتوان در این خصوص از تجارب سایر کشورها در زمینه حمایت از تولید و صادرات نیز الگوبرداری شود.
وی بر لزوم یافتن بازارهای جدید و توسعه مقاصد صادراتی و بهرهگیری از پیمانهای اقتصادی منطقهای و بینالمللی تأکید کرد و افزود: بازارهای بینالمللی بسیاری برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کشورمان وجود دارد، اما تحریمها و مشکلات مربوط به مبادلات مالی، موانع جدی در مسیر بهرهبرداری از این بازارها هستند.
آقایی با بیان اینکه دیپلماسی بینالمللی، ابزار بسیار مهمی در این بخش است که باید در سطح کلان توسط دولت صورت گیرد، اظهار کرد: فعالان اقتصادی وظیفه تولید را بر عهده دارند، اما فراهمسازی بستر لازم برای تحقق این مأموریت، وظیفه دولت است.
This is a modal window.