This is a modal window.
مهدی پورقاضی، فعال اقتصادی، در گفتگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به مذاکره بین ایران و آمریکا گفت: هر چقدر که ارتباط ایران با کشورهای جهان و به ویژه کشورهای توسعهیافته بیشتر شود، انتظار میرود که نرخ ارز به تعادل و ثبات بیشتری برسد .
وی بیان کرد: هر توافقی که به کاهش تحریمها منجر شود، قطعا از نوسانات بازارها جلوگیری خواهد کرد.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه ریشه مدیریت بازار ارز در اعتماد مردم به حاکمیت است، گفت: با نزدیک شدن مسئولان به مردم، دولت راحتتر میتواند نرخ ارز را مدیریت کند و در این شرایط نرخ ارز رشد نخواهد کرد.
پورقاضی عنوان کرد: رسانههای بیگانه و کاسبان تحریم سعی در بیاعتماد کردن مردم نسبت به حاکمیت دارند تا از این آب گلآلود ماهی گرفته و به اهداف سودجویانه خود دست یابند.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: رسانههای داخلی نیز در افزایش اعتماد مردم به حاکمیت تأثیرگذار هستند و هر چقدر که به واقعیتها اشاره کنند و طرف مردم را بگیرند، مردم کمتر به رسانههای خارجی رجوع خواهند کرد؛ در نتیجه مدیریت بازار ارز تسهیل خواهد شد؛ چراکه انتظارات بهبود مییابد.
وی افزود: متأسفانه رسانههای خارجی بر افکار فعالان اقتصادی مسلط شدهاند و فعالان اقتصادی با استفاده از پیشبینیهایی که از خارج از کشور صورت میگیرد، دست به تصمیمات اقتصادی میزنند و اقدام به خرید ارز میکنند.
پور قاضی با اشاره به اینکه برخی افراد در داخل کشور بر افزایش تنشها دامن میزنند، گفت: این افراد از جهش نرخ ارز منتفع میشوند و در نتیجه علاقهمند هستند مذاکرات با شکست مواجه شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به لزوم محقق شدن شعار سال گفت: اولین و مهمترین عاملی که موجب میشود سرمایهگذاری در تولید محقق شود، تأمین امنیت است؛ بنابراین باید شرایطی را فراهم کرد تا سرمایهگذار خارجی به راحتی پول خود را وارد اقتصاد ایران کند و پس از اینکه پروژهاش به نتیجه رسید و سودآور شد، بتواند سود خود را از کشور خارج کند.
پور قاضی در پایان با اشاره به اینکه دومین عامل سرمایهگذاری در تولید، سودآوری است، گفت: برای اینکه شرکت سودآور شود، باید اقتصاد را پیشبینیپذیر کرد. به همین دلیل باید صدور بخشنامههای آنی را کاهش داد و قوانین دست و پاگیر را حذف کرد.
This is a modal window.