This is a modal window.
به گزارش خبرنگار بینالملل ایبنا به نقل از سیانبیسی، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده، در تاریخ ۱۳ میبه منطقه خلیج فارس سفر خواهد کرد. این سفر رسمی شامل توقفهایی در عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی خواهد بود و دستور کار آن بهطور خاص بر روی موضوعات کلیدی نظیر نفت، تجارت، سرمایهگذاری و برنامههای هستهای متمرکز است.
در این سفر، ترامپ قصد دارد مذاکرات آتشبس جنگ اسرائیل و غزه را تسهیل کند و همچنین به دنبال توافقهای تجاری جدید با کشورهای خلیج فارس باشد. در همین رابطه نمونیکا مالک» اقتصاددان ارشد بانک تجاری ابوظبی، به CNBC گفت: «ما انتظار داریم که اعلامیههای زیادی در زمینههای مختلف را ببینیم، از جمله احتمال حذف تعرفه ۱۰ درصدی بر روی آلومینیوم و فولاد.»
ترامپ در طول ریاستجمهوریاش رابطه نزدیکی با کشورهای عرب خلیج فارس، بهویژه امارات و عربستان سعودی برقرار کرده است. این روابط میتواند به تقویت موضع این کشورها در مذاکرات تجاری و سیاسی کمک کند، اما نگرانیهایی درباره تضاد منافع نیز وجود دارد.
همراه ترامپ تعدادی از بزرگان وال استریت و سیلیکون ولی نیز به عربستان سعودی خواهند آمد. یک فروم سرمایهگذاری سعودی-آمریکایی که در تاریخ ۱۳ مه در ریاض برگزار میشود، شامل مهمانانی از جمله لری فینک، مدیرعامل بلکراک، و الکس کارپ، مدیرعامل پالنتیر خواهد بود. این فروم فرصتی برای ایجاد همکاریهای جدید در زمینههای فناوری و سرمایهگذاری به شمار میرود.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی بهطور گستردهای در زیرساختهای هوش مصنوعی سرمایهگذاری کردهاند و به دنبال دسترسی به صادرات نیمههادیهای پیشرفته ایالات متحده هستند. ترامپ همچنین در حال گفتوگو با ایران درباره برنامه هستهای این کشور است، موضوعی که عربستان سعودی نیز بهدنبال آن است.
موضوع مهم دیگر در این سفر، آینده غزه است. ترامپ وعده داده که تلاش کند جنگ را به پایان برساند و در همین راستا پیشنهاد کنترل ایالات متحده بر این منطقه جنگزده را مطرح کرده است، پیشنهادی که با واکنشهای منفی از سوی رهبران عرب مواجه شده است.
در بخشی از این سفر نیز قیمتهای نفت در کانون توجه ترامپ خواهد بود. ترامپ همواره از کشورهای اوپک، بهویژه عربستان سعودی، خواسته تا تولید نفت را افزایش دهند تا قیمتها برای مصرفکنندگان آمریکایی کاهش یابد. این سفر در شرایطی انجام میشود که قیمتهای نفت تحت تأثیر عوامل مختلف در حال نوسان است و عربستان سعودی ممکن است مجبور باشد در آینده نزدیک تصمیمات جدیدی اتخاذ کند.
This is a modal window.