نرخ بیکاری بریتانیا به بالاترین سطح در چهار سال گذشته رسید

نرخ بیکاری بریتانیا به بالاترین سطح در چهار سال گذشته رسید
در پی افزایش هزینه‌های کارفرمایان و نااطمینانی‌های اقتصادی، نرخ بیکاری در بریتانیا به ۴.۶ درصد رسیده است.
کد خبر : ۱۷۵۰۷۹

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایبنا وبه نقل از یورونیوز، بر اساس گزارش روز سه‌شنبه اداره آمار ملی بریتانیا (ONS)، نرخ بیکاری این کشور در بازه‌ی فوریه تا آوریل ۲۰۲۵ به ۴.۶ درصد رسید؛ یعنی ۰.۱ واحد درصد بیشتر از دوره‌ی قبل و بالاترین میزان بیکاری از تابستان ۲۰۲۱ تاکنون.

در همین حال، تعداد کارکنان حقوق‌بگیر در ماه مِی، نسبت به ماه قبل ۱۰۹ هزار نفر کاهش یافت؛ این بزرگ‌ترین کاهش ماهانه از ماه مِی ۲۰۲۰ (زمان اوج کرونا) است.

رشد سالانه دستمزد‌ها (بدون احتساب پاداش‌ها) نیز در همین بازه به ۵.۲ درصد رسید که کندترین رشد در هفت ماه اخیر محسوب می‌شود.

تعداد فرصت‌های شغلی بین مارس تا مِی به میزان ۶۳ هزار کاهش یافت و به ۷۳۶ هزار شغل رسید. این سی‌و‌پنجمین فصل متوالی است که تعداد فرصت‌های شغلی در بریتانیا افت می‌کند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که بازار کار بریتانیا در حال سرد شدن است، چرا که شرکت‌ها به‌دلیل افزایش هزینه‌های استخدام، تمایلی به جذب نیروی جدید ندارند.

از آوریل امسال، نرخ مالیات حقوق (National Insurance) برای کارفرمایان، از ۱۳.۸ درصد روی درآمد بالای ۹۱۰۰ پوند، به ۱۵ درصد روی درآمد بالای ۵۰۰۰ پوند افزایش یافته است.

دولت همچنین در ماه آوریل، حداقل دستمزد و دستمزد معیشتی (برای کارگران بالای ۲۱ سال) را نیز افزایش داده است.

ریچارد کارتر، رئیس بخش تحقیقات درآمد ثابت در شرکت Quilter Cheviot، گفت: با تثبیت نرخ جدید بیمه ملی برای کارفرمایان، وضعیت اشتغال رو به وخامت رفته و شرکت‌ها یا جذب نیرو را متوقف کرده‌اند یا در مواردی نیروی انسانی خود را در بریتانیا به‌شدت کاهش داده‌اند.

او ادامه داد: این وضعیت، کار بانک مرکزی انگلستان (BoE) را بسیار دشوار کرده است. با وجود کاهش سرعت رشد دستمزدها، تورم همچنان بالاست و بانک نمی‌خواهد زودتر از موعد نرخ بهره را کاهش دهد و به افزایش تورم دامن بزند.

نرخ تورم بریتانیا برای آوریل ۳.۵ درصد اعلام شد، اما بعداً اداره آمار اعلام کرد که این عدد به‌ اشتباه اعلام شده و رقم درست ۳.۴ درصد است.

بانک مرکزی بریتانیا هفته آینده نشست سیاست‌گذاری پولی خود را برگزار خواهد کرد.

دنی هیوسون، رئیس تحلیل مالی شرکت AJ Bell، گفت: تردیدی نیست که سیاست‌های تجاری آمریکا بر نااطمینانی اقتصادی دامن زده و بسیاری از شرکت‌ها سرمایه‌گذاری خود را به تعویق انداخته‌اند تا وضعیت توافقات تجاری جدید روشن شود.

او افزود: با اینکه احتمال کاهش نرخ بهره در نشست هفته آینده بانک مرکزی انگلستان پایین است، اما سرد شدن بازار کار و کاهش رشد دستمزدها، انتظارات را برای کاهش نرخ بهره در اواخر تابستان افزایش داده است.

نویسنده: حمیدرضا ذوالقدریها