چالش‌های پیش روی فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره

چالش‌های پیش روی فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره
افزایش غیرمنتظره قیمت‌های عمده‌فروشی، تصمیم فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره در سپتامبر را با چالش‌های جدیدی مواجه کرده است.
کد خبر : ۱۷۶۸۷۵

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایبنا به نقل از یاهو فایننس، گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که افزایش قیمت‌های عمده‌فروشی، تصمیم فدرال رزرو ایالات متحده را در خصوص کاهش نرخ بهره در سپتامبر دشوارتر کرده است.

این وضعیت سوالاتی را درباره اینکه آیا افزایش قیمت‌ها برای کسب‌وکار‌ها به مصرف‌کنندگان منتقل خواهد شد و در نتیجه تورم را افزایش می‌دهد یا خیر، مطرح می‌کند. در ماه جولای شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) به ۰.۹ درصد افزایش یافت که بزرگ‌ترین افزایش ماهانه در بیش از سه سال اخیر به شمار می‌رود.

در همین حال قیمت‌های اصلی نیز که شامل قیمت‌های ناپایدار غذا و انرژی نمی‌شود، از ۲.۶ درصد در ژوئن به ۳.۷ درصد در جولای افزایش یافت. بازار‌ها با این استدلال که این افزایش قیمت‌ها بر تصمیم‌گیری فدرال رزرو تاثیرگذار خواهد بود، بیش از ۹۰ درصد احتمال کاهش نرخ بهره توسط این نهاد را در سپتامبر پیش‌بینی می‌کنند.

در همین رابطه «کریس لارکین» مدیرعامل تجارت و سرمایه‌گذاری در E-Trade از مورگان استنلی، گفت: «این گزارش نشان می‌دهد که تورم آن‌قدر که برخی تصور می‌کردند، بی‌اهمیت نیست. این موضوع در‌های کاهش نرخ بهره در سپتامبر را نمی‌بندد، اما فضای کمتری نسبت به چند روز پیش وجود دارد.»

همچنین «پیتر باکوار» استراتژیست بازار، هشدار داد که اگر قیمت‌های مصرف‌کننده از اینجا افزایش نیابند، ممکن است با کاهش حاشیه سود مواجه شویم. او افزود: «انتظار می‌رود با افزایش قیمت‌ها، فشار بیشتری بر روی مصرف‌کنندگان ایجاد شود.»

با این حال «لوک تیلی» اقتصاددان ارشد مؤسسه «ویلمینگتون تراست» معتقد است که تغییرات PPI داستان تورم بالاتر را تغییر نمی‌دهد. وی گفت: «تعرفه‌ها هزینه‌های کسب‌وکار را افزایش می‌دهند و شرکت‌ها بخشی از هزینه‌ها را به مصرف‌کنندگان منتقل می‌کنند.»

داده‌های PPI و شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای برآورد شاخص مورد نظر فدرال رزرو- شاخص هزینه‌های مصرف شخصی (PCE)- استفاده خواهد شد. اقتصاددانان بانک آمریکا تخمین می‌زنند که PCE به‌طور بنیادی، بدون احتساب قیمت‌های ناپایدار غذا و انرژی، در جولای ۰.۳ درصد افزایش یافته است.

به اعتقاد «استیون ژنو» اقتصاددان ایالات متحده در بانک آمریکا، میزان مورد نظر فدرال رزرو برای تورم احتمالاً از هدف ۲ درصدی خود فاصله بیشتری گرفته و این موضوع اعتماد بازار به کاهش نرخ در سپتامبر را به چالش می‌کشد.

با وجود این گمانه‌زنی ها، «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو در کنفرانس خبری اخیر خود اشاره کرد که افزایش قیمت‌ها ممکن است نشان‌دهنده تضاد در مأموریت دوگانه فدرال رزرو باشد. او گفت: «ما باید به دقت وضعیت بازار کار و تورم را زیر نظر داشته باشیم.»

علاوه بر این، رئیس فدرال رزرو شیکاگو «آستین گولزبی» هشدار داد که اگر گزارش‌های بیشتری درباره افزایش قیمت خدمات منتشر شود، این امر نگران‌کننده خواهد بود. او افزود: «خدمات به تعرفه‌ها مرتبط نیستند و اگر این روند ادامه یابد، ما با چالش‌های جدی‌تری مواجه خواهیم شد.»

از سوی دیگر «ماری دالی» رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو، ابراز نگرانی کرد که بازار کار به سمت نادرستی حرکت می‌کند و گفت: «سیاست احتمالاً برای جایی که اقتصاد در حال حرکت است، بیش از حد محدودکننده خواهد بود.»

در شرایط کنونی افزایش قیمت‌های عمده‌فروشی و چالش‌های ناشی از آن، فدرال رزرو را در موقعیتی دشوار قرار داده است و این نهاد باید با دقت بیشتری تصمیمات خود را در خصوص نرخ بهره اتخاذ کند.

در موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز تهیه شد؛

مستند «سرمایه‌گریز»