ترامپ به خاطر وخامت اوضاع، وعده کمک مالی به کشاورزان داد

ترامپ به خاطر وخامت اوضاع، وعده کمک مالی به کشاورزان داد
نگرانی از پیامد‌های منفی سیاست‌های تعرفه‌ای بر کشاورزان، رئیس‌جمهور آمریکا را وادار به ارائه کمک مالی ۱۲ میلیارد دلاری کرد.
کد خبر : ۱۷۹۹۶۴

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایبنا به نقل از یاهوفایننس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به‌دلیل نگرانی‌های فزاینده از تأثیرات منفی سیاست‌های تعرفه‌ای خود بر بخش کشاورزی ایالات متحده، از کمک مالی ۱۲ میلیارد دلاری به کشاورزان آمریکایی خبر داد.

این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که کشاورزان به‌ویژه در فروش محصولات خود با مشکلات جدی مواجه شده‌اند و هزینه‌های تولید به شدت افزایش یافته است.

طی ماه‌های اخیر بخش کشاورزی به‌ویژه تحت تأثیر سیاست‌های تجاری متغیر ترامپ قرار گرفته و صادرات سویا به‌طور خاص به شدت کاهش یافته است. تجارت با چین نیز پیشتر به‌دلیل تعرفه‌ها به حالت توقف درآمد و این کشور عملاً خرید‌های خود را قبل از توافق بر سر آتش‌بس تجاری در اکتبر متوقف کرد که تاثیرات منفی آن بر این بخش همچنان باقی مانده است.

ترامپ گفته‌است که این کمک‌های مالی از «بخشی کوچک» از درآمد‌های مربوط به تعرفه‌ها تأمین می‌شود. این کمک مالی به کشاورزان در شرایطی اعلام می‌شود که نگرانی‌های مربوط به قیمت‌ها در میان آمریکایی‌ها افزایش یافته است.

وی در مصاحبه‌ای که سه‌شنبه منتشر شد اعلام کرد که ممکن است چند هفته پس از آنکه دولت او تعرفه‌های برخی اقلام مانند گوشت گاو، قهوه و موز را کاهش داد، به دنبال «برخی» تخفیف‌های اضافی باشد.

این در حالی است که فشار برای کاهش قیمت مواد غذایی پس از پیروزی‌های انتخاباتی دموکرات‌ها در چندین رقابت کلیدی ایالتی و محلی که نامزد‌ها بر نگرانی‌های مقرون به صرفه بودن تولیدات کشاورزی، تأکید کرده‌اند، افزایش یافته است. ترامپ همچنین در هفته‌های اخیر احتمال پرداخت تعرفه‌ای به بسیاری از آمریکایی‌ها به شکل چک ۲۰۰۰ دلاری را مطرح کرده است.

قرار است دیوان عالی ایالات متحده در هفته‌های آینده به قانونی بودن اکثر این تعرفه‌ها رسیدگی کند. رئیس‌جمهور با استناد به قانون «قدرت‌های اقتصادی اضطراری بین‌المللی» (IEEPA) تعرفه‌های عمومی بر کالا‌های وارداتی از کشور‌های دیگر وضع کرده است.

او به‌طور عمومی برای تصمیم دیوان عالی آماده شده و ادعا کرده است که «تمام مزایای» سیاست‌های تعرفه‌ای به زودی به ثمر خواهد نشست و استدلال کرده که خریداران خارجی که انبار‌های خود را پر کرده‌اند، مجبور به خرید کالا‌های بیشتری خواهند شد.

ترامپ همچنین تهدید کرده که در صورت عدم تأمین آب اضافی برای کمک به کشاورزان آمریکایی، تعرفه ۵ درصدی اضافی بر مکزیک وضع خواهد کرد و مکزیک را به نقض یک توافق‌نامه در زمینه تقسیم آب بین دو کشور متهم کرد.

نماینده تجاری ایالات متحده، «جیمی‌سون گریر»، به «پولیتیکو» گفت که ترامپ در حال بررسی خروج از «توافقنامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا» (USMCA) است. در حال حاضر، تحت این توافقنامه، کانادا و مکزیک به‌طور تقریبی هیچ تعرفه‌ای برای محصولاتی که شرایط منبع توافقنامه را رعایت می‌کنند، پرداخت نمی‌کنند.

در چنین شرایطی چندین شرکت آمریکایی، از جمله «کاسکو»، شکایات و درخواست‌هایی برای بازپرداخت تعرفه‌ها به دولت ایالات متحده ارائه کرده و منتظرند که تعرفه‌های ترامپ توسط دیوان عالی ایالات متحده لغو شود. اگر دادگاه‌ها علیه تعرفه‌های ترامپ حکم دهند، رئیس‌جمهور مجبور به بازپرداخت میلیارد‌ها دلار از درآمد‌های جمع‌آوری‌شده از واردات خواهد شد.

در موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز تهیه شد؛

مستند «سرمایه‌گریز»