آلمان در حال از دست دادن جایگاهش در صنعت خودروسازی است

آلمان در حال از دست دادن جایگاهش در صنعت خودروسازی است
انجمن خودروسازان هشدار داد که جایگاه آلمان به عنوان قطب صنعت خودرو بخاطر انتقال سرمایه‌گذاری‌ و مشاغل به خارج از کشور در معرض خطر قرار دارد.
کد خبر : ۱۸۱۴۷۹

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایبنا به نقل از رویترز، انجمن صنعت خودروی آلمان (VDA) هشدار داد که جایگاه آلمان به عنوان قطب صنعت خودرو در خطر تضعیف است، زیرا سرمایه‌گذاری‌ها و مشاغل به خارج از کشور منتقل می‌شوند. این انجمن از دولت آلمان و اتحادیه اروپا خواست بر روی اقدامات محرک رشد اقتصادی تمرکز کنند.

در همین رابطه «هیلدگارد مولر» رئیس VDA، گفت: «آلمان به عنوان یک مکان کسب‌وکار در حال تجربه یک بحران عظیم است.»

بر اساس نظرسنجی این انجمن که روز سه‌شنبه ارائه شد، ۷۲٪ از شرکت‌های کوچک و متوسط زنجیره تأمین خودرو در آلمان قصد کاهش سرمایه‌گذاری در این کشور را دارند. این کاهش یا از طریق انتقال سرمایه‌گذاری به خارج (۲۸٪)، تأخیر در سرمایه‌گذاری (۲۵٪) یا لغو کامل آن (۱۹٪) انجام می‌شود.

مولر درباره نتایج این نظرسنجی که بین ۱۱ تا ۲۵ ژانویه انجام شد، گفت: «این تصمیمات سرمایه‌گذاری هم‌اکنون بر آمار اشتغال نیز تأثیر می‌گذارد.»

این در حالی است که نزدیک به دو سوم از ۱۲۴ شرکت مورد بررسی، سال گذشته در آلمان نیروی کار خود را کاهش داده‌اند که ۸۷٪ آن را ناشی از معایب رقابتی دانسته‌اند. در حال حاضر، ۴۹٪ از این شرکت‌ها در حال کاهش نیرو در آلمان هستند.

در همین حال تأمین‌کنندگان آلمانی با کاهش سفارشات، رقابت شدید از خارج و گذار دشوار به سمت خودرو‌های الکتریکی و نرم‌افزار مواجه هستند. در این راستا خودروسازان بزرگی مانند فولکس‌واگن و مرسدس و تأمین‌کنندگانی مانند بوش، ZF و Aumovio نیز ده‌ها هزار کاهش شغل را اعلام کرده‌اند.

مولر همچنین هشدار داد که از دست دادن مشاغل تأثیرات سیاسی خواهد داشت و افزود که حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) کسب‌وکار‌هایی را هدف قرار می‌دهد که کارگران آن از امنیت شغلی برخوردار نیستند. وی گفت: «مهاجرت سرمایه و اشتغال بدون تأثیر بر رفاه کشور و ثبات اجتماعی و سیاسی آن نخواهد بود.»

او بسته اقدامات اتحادیه اروپا برای حمایت از خودروسازان اروپایی در حین گذار به خودرو‌های الکتریکی و تولید سازگارتر با محیط زیست را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «به عنوان یک ملت خودروساز، قطعاً نمی‌توانیم از پیشنهادات فعلی راضی باشیم». وی در عوض خواستار مشوق‌های بازارمحور به جای تعهدات نظارتی شد.

ارسال‌ نظر
در گفت‌وگو با ایبنا مطرح شد؛

ارز تک‌نرخی در ثبات بازار چه نقشی دارد؟