10 فروردين 1405 - 10:55

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴/ آرزوی دیرینه سهام‌داران محقق شد

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴  آرزوی دیرینه سهام‌داران محقق شد
در سال ۱۴۰۴ شاهد دو موج بلند صعودی بودیم، موج دوم رشد در ۹ شهریور ماه شروع شد و تاکانال ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی صعود کرد.
کد خبر : ۱۸۲۰۷۸

به گزارش خبرنگار ایبنا، شاخص کل بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی سال ۱۴۰۳ در کانال ۲ میلیون و ۷۱۰ هزار واحدی به کار خود پایان داد. در آخرین روز کاری بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴، که ۶ اسفند ۱۴۰۴ است، شاخص کل بازار سرمایه تا ارتفاع ۳ میلیون و ۷۱۳ واحدی اوج گرفت، بنابراین شاخص کل بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ تنها توانست ۳۷ درصد بازدهی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کند.

در مقابل شاخص کل هموزن در سال گذشته ۱۹ درصد رشد کرده است. به این معنی که نماد‌های کوچک بازار سرمایه تقریباً نصف شرکت‌های بزرگ و شاخص ساز رشد کرده‌اند.

شاخص کل فرابورس در سال ۱۴۰۴ بازدهی ۱۶ درصدی را ثبت کرده، به این معنی که بازدهی فرابورس نیز بسیار کمتر از شاخص کل بورس بوده است.

در جدول زیر بازدهی شاخص‌های بازار سهام را مشاهده می‌کنید.

 

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴/ پر پتانسیل‌ترین بازار/

 

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴/ پر پتانسیل‌ترین بازار/

 

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴/ پر پتانسیل‌ترین بازار/

 

 

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴/ پر پتانسیل‌ترین بازار/

 

دو موج صعودی بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴

در سال ۱۴۰۴ شاهد دو موج بلند صعودی بودیم، موج اول هم زمان با شروع سال ۱۳۹۴ شروع شد و شاخص کل بورس از محدوده دو میلیون و ۷۳۱ هزار واحدی شروع به رشد کرد و این رشد تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۴ ادامه یافت و به کانال ۳ میلیون و ۲۴۷ هزار واحدی رسید.

موج دوم رشد در ۹ شهریور ماه شروع شد و شاخص کل بازار سرمایه از کانال ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی شروع به صعود کرد و این صعود در تاریخ ۲۳ دی ماه به مرز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی نزدیک شد. به عبارت دیگر در این موج پر قدرت صعودی شاخص کل توانست رکورد تاریخی را ثبت کند.

در ادامه دو موج صعودی یاد شده، دو موج ریزشی را نیز شاهد بودیم. در موج ریزشی دوم شاخص کل از قله تاریخی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی شروع به ریزش کرد و تا پایان سال به کانال ۳ میلیون و ۷۱۳ هزار واحدی عقب نشینی کرد.

به گفته کارشناسان اقتصادی علت اصلی رشد موج دوم بورس در سال ۱۴۰۴ تحقق آرزو دیرینه اهالی بازار سرمایه، مبنی بر تک نرخی شده ارز است.

با تک نرخی شدن ارز قیمت کالا‌ها واقعی شد و رانت‌ها و فساد‌ها حذف شد، در نتیجه شاهد رشد سود شرکت‌های بورسی و به تبع آن رشد شاخص کل بورس بودیم.

صندوق‌های پروژه‌ای بیشترین بازدهی در بین صندوق‌های سرمایه گذاری

اطلاعات تجمیعی انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۴ در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های پروژه‌ای با بازدهی ۱۱۰ درصدی بیشترین بازدهی را به سرمایه گذاران داده است و در مقابل صندوق‌های املاک و مستغلات با بازدهی ۱۶ درصدی کمترین بازدهی را به سرمایه گذاران اراده داده است.

همچنین صندوق‌های در اوراق بهادار با درآمد ثابت بازدهی ۳۰ درصدی را به افراد ریسک گریز اعطا کرده است.

در جدول زیر بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری را در سال ۱۴۰۴ مشاهده می‌کنید.

 

بازدهی ۳۷ درصدی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۴/ پر پتانسیل‌ترین بازار/

 

به عقیده کارشناسان اقتصادی، از نظر بنیادی بازار سرمایه پتانسیل رشد بالایی دارد و به محض اینکه ریسک‌های سیاسی کاهش یابد، بازار سرمایه بیشترین بازدهی را در بین بازار‌ها به دست خواهد آورد.

 

 

ارسال‌ نظر