12 ارديبهشت 1405 - 10:24

فایننشال تایمز: قیمت نفت تا یک ماه دیگر منفجر می‌شود

فایننشال تایمز: قیمت نفت تا یک ماه دیگر منفجر می‌شود
روزنامه انگلیسی نوشت: بازار نفت تا چهار هفته دیگر به نقطه عطف قیمت‌ها خواهد رسید.
کد خبر : ۱۸۲۸۰۲

به گزارش ایبنا؛ روزنامه فایننشال تایمز طی گزارشی نوشت، پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه به مدیران شرکت‌های نفتی گفت که محاصره تنگه هرمز می‌تواند «ماه‌ها ادامه یابد»، بازار‌ها به تدریج احتمال یک درگیری بسیار طولانی‌مدت را در قیمت‌گذاری خود لحاظ می‌کنند.

بر اساس این گزارش، معامله‌گران هشدار داده‌اند، بازار نفت تا چهار هفته دیگر به «نقطه عطفی» خواهد رسید که قیمت‌ها را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد، چرا‌که محاصره در تنگه هرمز باعث کاهش ذخایر جهانی به زیر سطوح بحرانی شده است.

معامله‌گران و تحلیلگران هشدار دادند که ذخایر جهانی نفت خام، بنزین، گازوئیل و سوخت جت تا پایان ماه می‌ به سطوح بحرانی پایینی خواهد رسید و در آن نقطه، قیمت‌ها به سرعت افزایش خواهند یافت.

فردریک لاسر، رئیس تحقیقات شرکت گانور، یکی از بزرگ‌ترین معامله‌گران نفت در جهان، گفت: «ما ماه‌ها وقت نداریم.»

وی هشدار داد که «درد عظیمی» در انتظار ماست چراکه اقتصاد‌ها مجبور به توقف مصرف سوخت می‌شوند. «این فراتر از بنزین جایگاه‌های سوخت و تعطیلی صنایع است و وارد رکود خواهید شد.»

این تحلیلگر افزود: «نقطه عطف به وضوح ژوئن است. این نقطه‌ای است که چیزی باید تغییر کند.»

آمریتا سن، بنیانگذار مشاوره انرژی اسپکتز، گفت که اگر جنگ تا پایان ژوئن ادامه یابد، تمام ذخایر تخلیه خواهد شد. «در اصل، شما می‌توانید هر عددی را برای قیمت نفت انتخاب کنید. ما دیگر هیچ ذخیره‌ای نخواهیم داشت.»

وی افزود: «تغییر قیمت‌گذاری از امروز به بعد آغاز می‌شود. ما انتظار افزایش قابل‌توجهی در نفت خام و فرآورده‌ها داریم» و پیشنهاد کرد که قیمت آتی نفت برنت، معیار بین‌المللی، می‌تواند به ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند.

قیمت نفت برنت در این هفته به بالاترین حد چهار ساله خود یعنی بیش از ۱۲۶ دلار در هر بشکه رسید، در میان معاملات بسیار پرنوسان که قرارداد‌های آتی مرتبط با تحویل ژوئن منقضی شدند. قیمت روز جمعه بر اساس قرارداد آتی جولای به زیر ۱۱۰ دلار بازگشت.

بسیاری از فعالان بازار زمانی که درگیری در اواخر فوریه آغاز شد، انتظار جنگی کوتاه‌مدت داشتند، اما از آن زمان تاکنون مجبور شده‌اند انتظارات خود را اصلاح کنند.

هلیما کرافت، رئیس استراتژی جهانی کالا در بازار‌های سرمایه آر بی سی، گفت: «ممکن است در آستانه تغییر رویکردی باشیم، زیرا مردم شروع به درک این موضوع می‌کنند که پیام‌های آمریکا ممکن است نشان‌دهنده واقعیت نباشد.»

کرافت افزود که اگر محاصره در سراسر ماه می‌ادامه یابد، قیمت نفت می‌تواند از اوج سال ۲۰۲۲ که نزدیک به ۱۴۰ دلار در هر بشکه بود، فراتر رود.

این تحلیلگر گفت: «از ابتدا، کاخ سفید در پیام‌رسانی این که این جنگی کوتاه خواهد بود بسیار موفق بوده است و اکنون به نظر می‌رسد که این جنگ می‌تواند در تمام تابستان ادامه یابد.»

لاسر هشدار داد که قیمت‌های بالا صنایع را مجبور خواهد کرد یا هزینه را بپردازند یا تعطیل شوند و زمانی که اقتصاد‌ها وارد رکود شوند، حتی اگر جریان انرژی از طریق تنگه هرمز از سر گرفته شود، ماه‌ها طول می‌کشد «تا بتوانید انتظار داشته باشید که شتاب اقتصادی شما دوباره مثبت شود.»

افزایش قیمت‌ها در بازار‌های انرژی تاکنون نسبتا محدود بوده است، زیرا زمانی‌که جنگ آغاز شد، ذخایر قابل‌توجهی از نفت خام وجود داشت. قیمت‌های بالاتر همچنین باعث شده است که برخی از کشور‌های آسیایی مصرف خود را کاهش دهند و پالایشگاه‌ها اولویت را به سوخت‌های ضروری‌تر داده‌اند.

یکی از مدیران یک شرکت بزرگ معاملات کالا گفت: «ما این ذخایر را برای دو ماه اول داشتیم. پالایشگاه‌ها توانستند فرآورده‌هایی را که تولید می‌کردند به دلیل زمان سال تغییر دهند. آنها تولید سوخت جت و گازوئیل خود را به حداکثر رساندند.».

اما آخرین داده‌های هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان‌دهنده کاهش قابل توجه در سطوح ذخایر است، حتی با وجود اینکه ذخیره استراتژیک نفت آمریکا روزانه یک میلیون بشکه نفت را وارد سیستم می‌کرد.

بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی، ذخایر بنزین آمریکا در ۲۴ آوریل به ۲۲۲ میلیون بشکه کاهش یافت که پایین‌ترین میزان برای این زمان از سال در بیش از یک دهه است.

مدیر معاملاتی گفت: «زمانی که ذخایر بنزین آمریکا از ۲۱۰ میلیون بشکه عبور کند، اوضاع جالب می‌شود. ما اکنون تقریبا به آن نقطه رسیده‌ایم، بنابراین خواهید دید که بخش‌هایی از بازار واقعا خم می‌شوند.»

این داده‌ها با نزدیک شدن به فصل رانندگی تابستانی آمریکا، هشداردهنده است. کرافت گفت: «ما در یک فصل گذار بودیم و از آزادسازی‌های ذخایر استراتژیک استفاده می‌کردیم، اما اکنون در حال ورود به منطقه خطرناک از نظر فصل اوج تقاضای تابستانی هستیم.»

ارسال‌ نظر