
به گزارش ایبِنا، حسین شریعتمدار عضو اتاق بازرگانی ایران، در نشست خبری نخستین همایش بین المللی آب مجازی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: حدود دو دهه پیش اندیشمندان جهانی بحث آب مجازی را بیان کرده و در برخی کشورها به دلیل برخورداری از منابع آب توان تولید مواد غذایی به قیمت ارزان دارند.
وی ادامه داد: اما برخی کشورها به دلیل وجود مشکلات و کمبود آب امکان تولید ندارند و راهکار این است که کشورهای بحران زده تولیدات خود را از طریق کشورهایی که مشکلی ندارند، تامین می کنند و خود به تولید و صادرات محصولاتی می پردازند که برای آن توجیه وجود دارد.
عضو اتاق ایران گفت: آب مجازی راهی برای کاهش بحران های احتمالی است اما بعدها پیشنهاد دهندگان این طرح اعلام کردند، کشورهایی که با چنین بحرانی مواجه هستند، باید مشکلات خود را با مدیریت بحران در کشورشان حل کنند.
شریعتمدار افزود: در کنار مدیریت بحران می توان از این روش به عنوان روش کمکی استفاده کرد. ایران جزو بزرگترین کشورهایی است که با بحران آب مواجه است و فرصت برای ترمیم منابع آب بسیار محدود است.
وی درادامه توضیح داد: هدف از برگزاری این همایش رسیدن به یک تفکر و مطالعات در سطح بین المللی است که مورد حمایت دولت ها، مسئولین و مراجع بین المللی باشد.
سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب افزود: همچنین این همایش محل مواجه ای برای متقاضیان و علاقه مندان خواهد بود تا تعیین راهبرد ملی برای مسئله آب مجازی در کنار مدیریت بحران باشد.
در ادامه این نشست عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بحث آب مجازی به صورت تئوری از حدود ۳۰ سال پیش در دنیا مطرح شده اما به صورت عملی از زمان آغاز فعالیت های کشاورزی وجود داشته است، ادامه داد: نظریه آب مجازی باعث قانونمندی تجارت در جهان شده است و متاسفانه تاکنون درباره آب مجازی پایبندی به اصول و تفاهم بین المللی وجود نداشته و تمرکز عمده این همایش بررسی بحث آب مجازی در دنیا است.
به گزارش ایبِنا، نخستین همایش بین المللی آب مجازی ۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه با همکاری اتاق بازرگانی ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت امور خارجه برگزار خواهد شد.