05 شهريور 1405 - 18:04
رئیس کل بانک مرکزی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان:

رشد ۱۹ برابری تأمین مالی زنجیره‌ای/ امسال ۱۷ میلیارد دلار ارز تأمین شده است

همتی
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در آخرین جلسه هیات عالی بانک مرکزی مصوب شد تمرکز بانک مرکزی در حوزه اشتغال و احیای تولید بر واحد‌های کوچک و متوسط باشد.
کد خبر : ۱۸۶۲۴۴

به گزارش خبرنگار ایبنا، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان با اشاره به محدودیت‌های اقتصادی کشور گفت: همه فعالان اقتصادی مطالباتی دارند، اما کشور همزمان با تقاضا‌های مختلف، درگیر جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه است و باید میان این مطالبات و محدودیت‌های موجود تعادل ایجاد کرد.

وی با تأکید بر ضرورت کنترل تورم و حمایت از تولید افزود: بانک مرکزی همزمان باید هم تورم را کنترل کند و هم اجازه ندهد تولید از نفس بیفتد. سیاست‌های بانک مرکزی در ماه‌های اخیر موجب کاهش شتاب تورم شده و در ماه گذشته نیز رشد نقدینگی کاهشی بوده است. کنترل نقدینگی برای ایجاد ثبات اقتصادی ضروری است، چراکه در شرایط بی‌ثباتی، تولیدکنندگان امکان ادامه فعالیت و سرمایه‌گذاران انگیزه سرمایه‌گذاری نخواهند داشت.

همتی با اشاره به سیاست جدید بانک مرکزی برای حمایت از تولید گفت: در آخرین جلسه هیأت عالی بانک مرکزی مصوب شد تمرکز بانک مرکزی در حوزه اشتغال و احیای تولید بر واحد‌های کوچک و متوسط باشد. هدف این است که به جای تمرکز منابع بر تعداد محدودی از واحد‌های بزرگ، منابع مالی میان تعداد بیشتری از واحد‌های تولیدی توزیع شود تا اشتغال بیشتری ایجاد شود. همچنین بازسازی واحد‌های تولیدی آسیب‌دیده نیز در اولویت قرار دارد و بخشی از منابع از طریق نظام بانکی تأمین خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین بر ضرورت افزایش استفاده از ابزار‌های تأمین مالی زنجیره‌ای تأکید کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۹۷ همت از طریق این ابزار‌ها تأمین مالی انجام شده، در حالی که این رقم در سال گذشته ۱۱ همت بوده است. این ابزار‌ها هم امکان تأمین مالی بنگاه‌ها را فراهم می‌کنند و هم آثار تورمی کمتری دارند.

همتی درباره تأمین ارز نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۷.۲ میلیارد دلار ارز تأمین شده که با توجه به فشار‌های موجود، رقم قابل قبولی است. در تأمین ارز، مواد اولیه، کالا‌های اساسی و دارو در اولویت قرار دارند و تعیین اولویت‌ها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت است و بانک مرکزی بر اساس اولویت‌های اعلام‌شده، ارز مورد نیاز را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به مسائل مطرح‌شده از سوی فعالان اقتصادی خوزستان اظهار کرد: همه موارد مطرح‌شده را یادداشت کرده‌ایم و در تهران پیگیری خواهیم کرد. سه پیام مهم این جلسه این است که بانک‌ها بیشتر به واحد‌های کوچک توجه کنند، منابع استانی بیشتر در خدمت استان قرار گیرد و اختیارات بانک‌ها برای عمل در استان‌ها افزایش یابد.

ارسال‌ نظر
captcha